Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Stiri

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
17 ianuarie 2021
1.*Cum se va face testarea pentru depistarea cazurilor de Covid-19 în școli
.....
Secretarul de stat în Ministerul Sănătății, Andreea Moldovan, a oferit o serie de explicaţii pentru ProTV, privind procedura de testare în şcoli, scrie G4Media.ro.
Autoritățile iau în calcul deschiderea școlilor în 8 februarie și au anunțat o serie de măsuri, astfel ca revenirea copiilor în bănci să nu devină un risc pentru sănătatea lor. Dacă un elev dintr-o clasă este depistat pozitiv, atunci toți colegii săi vor fi testați, a anunțat ministrul Sănătății. Iar dascălii și personalul din școli sunt incluși în etapa a doua a campaniei de vaccinare anti Covid-19.

2.* Concursul pentru inspectori școlari generali și generali adjuncți va avea loc în primăvara aceasta, anunță ministrul Educației, iar cel pentru directori de școli, în vară. „Varianta de concurs din Legea lui Daniel Funeriu era mult mai bună decât ce avem astăzi”.

3.* Toate școlile trebuie să-și creeze conturi pe platforma de vaccinare, ca să-i înscrie și programeze pe profesori și pe ceilalți angajați, potrivit unei adrese către unitățile de învățământ și inspectoratele școlare, semnată de ministrul Educației, obținută de Edupedu.ro
„Fiecare unitate de învățământ va desemna o persoană responsabilă cu înregistrarea unității de învățământ preuniversitar pe platforma alocată campaniei de vaccinare, centralizarea datelor de identitate și programarea la vaccinare a personalului angajat în respectiva unitate. Informațiile cu privire la acțiunea de vaccinare pot fi trebuie să fie accesate pe linkul https://vaccinare-covid.gov.ro/platforma-programare/”, se arată în documentul citat.

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
30 decembrie
1.* Școlile trebuie să identifice și să raporteze numărul elevilor în situații de risc cu privire la încheierea mediilor pe semestrul I. Cîmpeanu: Vom stabili un plan de intervenție personalizată pentru evitarea abandonului școlar
.....
Ministerul Educației va dispune către toate unitățile de învățământ, prin intermediul inspectoratelor școlare, identificarea și raportarea până la 11 ianuarie 2021, a numărului elevilor aflați în situație de risc cu privire la încheierea mediilor pe semestrul I, se arată într-un comunicat de presă semnat personal de ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu.
Astfel, se va stabili un plan de intervenție personalizată pentru evitarea abandonului școlar cauzat de dificultățile derulării procesului de învățământ în sistem online, a comunicat ministrul.

2.* Sondaj Salvați Copiii: 63% dintre copii, părinți și profesori își doresc să revină la școală în ianuarie 2021, în condițiile în care 47% dintre elevi nu dețin toate resursele ca să învețe on-line
…..
Organizația Salvați Copiii România solicită deschiderea școlilor în luna ianuarie 2021, printr-un apel publicat pe pagina de Facebook. 63% dintre copii, părinți și profesori își doresc să revină la școală…

3.* Școlile trebuie să regândească curriculum-ul pentru a-i ajuta pe elevi să ajungă cu materia la zi, pandemia a limitat progresul școlar al acestora – raport O.F.S.T.E.D.
…..
Izolarea repetată din cauza pandemiei de coronavirus a limitat progresul elevului, impactul primei stări de urgență se resimte și acum, iar școlile trebuie să regândească curriculum-ul pentru a-i ajuta pe elevi să ajungă cu materia la zi, se arată într-un raport al inspectoratului școlar britanic O.F.S.T.E.D. (The Office for Standards in Education, Children’s Services and Skills).

Au ajuns și pe la copiii din Ceica, Finiș, Căpâlna, Drăgești, Sânmartin și Sântandrei

Spiridușii lui Moș Crăciun

Au ajuns și pe la copiii din Ceica, Finiș, Căpâlna, Drăgești, Sânmartin și Sântandrei

Au vrut să le facă sărbătorile mai fericite. Și au intrat în rolul spiridușilor lui Moș Crăciun. Sunt tinerii din organizația de studenți a PD_L Bihor, susținuți în tentativa lor de proaspătul deputat Ștefan Seremi. Beneficiari ai periplului spiridușilor portocalii prin județ au fost peste 200 de copii din: Ceica, Finiș, Căpâlna, Drăgești, Sânmartin și Sântandrei.

Povești tragice
Echipa spiridușilor, condusă de Minodora Breje, a ajuns duminică după-amiaza la copiii din Ceica. Peste 20 de copii îi așteptau emoționați pe spiridușii portocalii. Fiecare dintre prichindei ascunde în spatele zâmbetului timid o poveste tragică. Toți acești copii și-au pierdut câte un părinte. „Știu ce înseamnă să-ți pierzi părinții, știu că nu putem umple cu nimic golul din sufletele lor, dar sper să le putem dărui măcar un scurt moment de bucurie”, spune primarul de Ceica, Florin Corb, omul care cunoaște tragedia fiecărei familii din comună. Andreea, Andrei, Marius și Cătălin și-au pierdut tatăl abia trecut de 30 de ani. Mama lor e și ea aproape un copil. Are 27 de ani și a rămas să-și crească singură copiii și să le aline cu dragostea ei dorul de tatăl lor. Andreea are nouă anișori, e atât de delicată și de frumușică încât e imposibil să nu o remarci. Nu i-a scris încă lui Moș Crăciun, dar spune abia șoptit că și-ar dori o pereche de role. Cătă, fratele ei, așa cum îi place să-l alinte, are șase anișori, nu visează nici la Spiderman, și nici la altă jucărie scumpă,  „vreau orice jucărie și dulciuri”. Codruț e mai mărișor, dar tristea îl cuprinde brusc când vorbește de tatăl său care a fost preot și a murit într-un accident. Alți zeci de copii din Ceica cu poveștile lor tragice nespuse au trăit o secundă de bucurie împreună cu cei pe care i-au simțit alături de ei, studenții din PD-L Bhor. În vizită prin comunele din Bihor, spiridușii portocalii au întâlnit și povești fericite. Așa e cea a micuței Oana, din Căpâlna, blondă și cârlionțată, care de Crăciun visează să strângă în brațe o păpușă Barbie. În zilele care au mai rămas până în Ajun spiridușii portocalii speră ca visul de Crăciun al cât mai multor copii să poată fi trăit aievea. (Minodora B.)

Trimite email

duminică, 24 ianuarie 2021