Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Stiri

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
13 aprilie 2024

Concurs național pentru profesori, în programul LifeLab.

Premii pentru cadrele didactice care documentează și argumentează folosirea la clasă a fișelor educaționale cu aplicații practice de educație financiară la mai multe discipline
Banca Comercială Română (BCR) anunță extinderea programului LifeLab la nivel național, potrivit comunicatului de presă transmis cu ocazia Zilei Educației Financiare. Proiectul își propune să recompenseze profesorii care integrează noțiuni de educație financiară și discuțiile despre bani și comportamente financiare responsabile în predarea disciplinelor lor, la clasă.
Petiția pentru introducerea educației financiare în materiile predate la școală este deschisă și sunt invitați să o semneze cei care vor să susțină această schimbare.
Se pot înscrie toți profesorii care vor să le ofere elevilor lor abordări interesante, captivante și ancorate în realitate, chiar la disciplinele pe care le predau, indiferent de ciclul de învățământ, din orice școală și grădiniță.
Pentru a se înscrie, trebuie doar să își creeze un cont pe platforma Școala de Bani, să descarce materialele educaționale deja publicate în proiectul LifeLab, potrivite pentru materia pe care o predau și să le aplice la clasă.
Evident, profesorii care se înscriu trebuie să documenteze acest demers didactic prin fotografii sau clipuri video, realizate în timpul implementării fișelor la ore, să urce fișierele pe un link de transfer. Apoi, datele profesorului și o mică descriere despre cum a decurs ora și link-ul de transfer vor trebui completate pe pagina proiectului.

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
28 martie 2024

Regulile pentru gradația de merit a profesorilor se vor modifica „într-un timp relativ scurt”, anunță Ligia Deca: Nu putem să venim cu revoluții acolo
Ligia Deca, ministrul Educației, a declarat luni, 25 martie, în cadrul unei conferințe de presă, că metodologia gradației de merit pentru profesori va fi revizuită și „e un ordin de ministru care trebuie emis într-un timp relativ scurt”. Pe 11 martie 2024, Ligia Deca spunea că în Ministerul Educației au loc discuții în prezent cu privire la „regândirea gradației de merit” și „regândirea treptelor de salarizare” a profesorilor.
Amintim că ordinul de ministru cu noile reguli pentru gradația de merit a profesorilor, programat să apară de Ziua Păcălelii, în acest an, a fost mutat pe 2 aprilie de Ministerul Educație, potrivit unui document publicat în Monitorul Oficial.
Ministrul Educației a spus luni că lucrează cu specialiștii OCDE pentru un cadru de evaluare de performanță potrivit pentru România: „Un alt sfat al lor este ca acest cadru să nu fie implementat brusc. Este nevoie de pilotare, este nevoie de timp de acomodare și este nevoie de predictibilitate pentru cadrele didactice”, a spus Deca.
„Prima discuție pe care o avem în acest sens este cea legată de revizuirea metodologiei gradației de merit, e un ordin de ministru care trebuie emis într-un timp relativ scurt. Și acolo avem prima discuție. Sigur, nu putem să venim cu revoluții acolo, pentru că, practic, e nevoie de un pic de timp să mergem pe recomandările OCDE.
Recomandările OCDE vorbesc și despre corelarea etapelor de promovare în carieră cu standarde profesionale, deci este vorba de o construcție a carierei didactice mai amplă, este vorba de timp pentru a putea avea rezultate obiective, de tipul evaluării standardizate pentru elevi, ca să poți să ai oglinda valorii adăugate la clasă. Și ne propunem, sigur, să venim cu o serie întreagă de propuneri, dar, din nou, aceste schimbări nu se pot întâmpla peste noapte”, a precizat Ligia Deca...

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
12 martie 2024

Peste 12.000 de profesori și aproape 170.000 de elevi și studenți, parte din proiectele educaționale ale organizației Școala de Valori, în cei 14 ani de activitate (P)
Într-o lume într-o continuă schimbare, Școala de Valori continuă și ea să își împlinească misiunea de a călăuzi tinerii să învețe să devină creatorii propriilor vieți. Cu o experiență de 14 ani în crearea de proiecte educaționale, Școala de Valori a impactat pozitiv viața celor aproape 170.000 de elevi și studenți, precum și a celor aproximativ 12.000 de profesori.
Școala de Valori este o asociație non-guvernamentală înființată în 2009, care și-a oficializat activitatea în 2010, începând cu proiectul GROW, acum cunoscut sub numele de growedu.ro. Începând cu anul trecut, asociația și-a extins misiunea și în Diasporă. L’école des Valeurs este primul avanpost Școala de Valori în spațiul european, cu scopul de a susține dezvoltarea personală și profesională a românilor care trăiesc în Diasporă: https://lecoledesvaleurs.eu/ .

Școala de Valori rămâne implicată în susținerea educației la nivel european și în implementarea de proiecte Erasmus Plus, cu accent pe integrarea tinerilor pe piața muncii, deoarece învățarea continuă centrată pe valori este cheia cu care tinerii pot să-și atingă sau, de ce nu, să își depășească potențialul maxim.

În decursul celor 14 ani, Școala de Valori a fost alături de elevii din școala primară la cei din liceele tehnologice sau teoretice, i-a susținut în procesul de alegere a traseului educațional și de carieră. Studenții au cunoscut procesul de transformare al proiectelor Școala de Valori și, acum, sunt gata să fie antreprenori sau angajați cu competențe antreprenoriale, care știu că locul lor este într-un domeniu care să fie în armonie cu abilitățile lor personale. Pentru că profesorii sunt cheia dezvoltării elevilor, Școala de Valori se implică în crearea unor experiențe educaționale unice, interactive și inspiraționale, care vizează nu doar formarea inițială dar și pe cea continuă, adresând competențele de care au nevoie pentru a lucra cu elevii contemporani.

Credem cu tărie în puterea oamenilor de autodepășire...

Comuna bihoreană Pomezeu inaugurează o hartă neoficială a comunelor din România pregătite pentru turismul durabil!

Premieră!

Comuna bihoreană Pomezeu inaugurează o hartă neoficială a comunelor din România pregătite pentru turismul durabil!

Comuna bihoreană Pomezeu este prima comună din România în care s-au inventariat şi catalogat toate obiectivele şi posibilele obiective turistice; mai concret, este prima comună din România în care s-a realizat un recensământ turistic!

Baza de date rezultată - în fapt, un centru virtual de informare turistică - a fost postată pe internet şi oferă informaţii complete despre fiecare obiectiv turistic, din fiecare localitate în parte. Administraţia publică şi localnicii cred în alternativa turistică pentru dezvoltarea durabilă a zonei şi vor furniza servicii de cazare şi masă tuturor turiştilor interesaţi să descopere această minunată aşezare!
Poftiţi la Pomezeu!
În comuna bihoreană Pomezeu poţi să petreci un sfârşit de săptămână „de vis"! Te cazezi într-una din casele localnicilor sau la una dintre pensiuni; bei una dintre cele mai celebre pălinci din România; mănânci mâncare tradiţională românească, inclusiv la fel de celebrele plăcinte „pe sferie". Vizitezi ruinele cetăţii medievale, bisericile din lemn, casele tradiţionale, conacul şi mormântul „Dobsa Lajos", peştera, moara de apă sau izvorul mezotermal şi te plimbi pe cheile Valea Videi-Dobreşti-Răcaş sau prin pădurea de castan comestibil. Pentru „delicatese", în funcţie de anotimp, dai iama prin pitoancele, gălbiorii şi iuţarii de care sunt pline pădurile din zonă sau vizitezi una dintre multele stâne, stupine sau pălincării. Amatorii de vânătoare şi pescuit au la dispoziţie unul dintre cele mai bine populate fonduri, respectiv râul Vida. Comuna are şi centru medical de permanenţă...
„Fiecare dintre cele opt sate componente ale comunei are minimum trei posibile atracţii turistice. Dar, nu este suficient să ai un obiectiv turistic pentru a-l transforma într-un motor de dezvoltare a unei localităţi, ci e obligatoriu să îl şi promovezi, să ştie şi alţii că există şi cât de mult s-a schimbat. Un prim pas a fost făcut: Recensământul turistic, respectiv Centrul virtual de informare şi promovare turistică", a declarat primarul Ioan Şora, susţinătorul proiectului.
Primăria şi Consiliul Local Pomezeu, dar şi localnicii cred în alternativa turistică pentru dezvoltarea durabilă a zonei şi vor furniza servicii de cazare şi hrană tuturor turiştilor interesaţi să descopere comuna!
„Veniţi pentru un sfârşit de săptămână la noi şi, suntem siguri, veţi reveni ori de câte ori vă lasă bateriile. Intraţi pe pomezeu.probihor.ro şi aflaţi mai multe. Vii, reînvii, revii! Poftiţi la Pomezeu!", mai spune primarul.
Proiectul „Poftiţi la Pomezeu!" este derulat de Asociaţia Culturală D'ART Oradea, cu sprijinul financiar al Consiliului Judeţean Bihor (Direcţia de Dezvoltare şi Implementare Proiecte) şi al Primăriei şi Consiliului Local Pomezeu. După proiectul-pilot realizat cu succes la Pomezeu, Asociaţia Comunelor din România - Filiala Bihor (condusă tot de Ioan Şora) şi Asociaţia Firmelor Bihorene susţin implementarea proiectului „Recensământul turistic bihorean"!...
„Având în vedere că Promovarea Turismului este o componentă importantă în cadrul Strategiei de dezvoltare durabilă a Judeţului Bihor 2014-2020, considerăm imperios necesară o campanie de identificare, catalogare şi promovare a tuturor potenţialelor obiective turistice bihorene. Obiectivul principal al proiectului este valorificarea potenţialului turistic al judeţului Bihor - prin promovarea obiectivelor turistice şi a produselor tradiţionale specifice zonelor, evidenţierea acestuia ca destinaţie cultural-turistică autentică şi creşterea numărului de turişti", a declarat Nicolae Pop, coordonatorul proiectului.
„Proiectul are ca scopuri principale evidenţierea Bihorului ca destinaţie turistică autentică şi creşterea numărului de turişti. Beneficiarii acestuia vor fi toţi locuitorii judeţului, administraţiile publice locale şi judeţeană, dar şi societăţile comerciale, cu activitate în promovarea turistică a judeţului Bihor", spune şi Radu Silaghi, directorul Asociaţiei Firmelor Bihorene.
În perioada imediat următoare, va fi elaborat un plan de marketing pentru promovarea comunei prin Centrul virtual de informare şi promovare turistică „Poftiţi la Pomezeu!". Se au în vedere: crearea unei identităţi turistice; crearea unei sigle turistice; promovarea prin suporturi audio-vizuale; promovarea în lumea virtuală; promovarea prin suporturi grafice; merchandising; generarea de apariţii în presă; promovarea către intermediarii pieţei turistice; organizarea de evenimente şi manifestări socio-culturale (festivaluri); amplasarea de panouri publicitare; elaborarea şi distribuirea de broşuri şi pliante; elaborarea şi distribuirea de alte materiale publicitare (tricori, magneţi personalizaţi, brichete, pixuri etc.); publicitate prin agenţiile de turism; realizarea de filme documentare; acţiuni în cooperare cu alte localităţi din ţară şi străinătate; acţiuni în şcoli.
Totodată, se lucrează la proiectul „Vacanță caritabilă la Pomezeu". Aceasta va consta în vânzarea către potenţialii turişti a unor pachete de vacanţă de trei zile (două nopţi) în comună; 50% din venituri vor merge către localnicii care cred în alternativa turistică pentru dezvoltarea durabilă a zonei şi care vor furniza servicii de cazare şi hrană, iar 50% către şcoli. Totul pentru comuna Pomezeu! (C.M.)
Accesați http://pomezeu.probihor.ro/
(Ovi Dan)

Trimite email
vineri, 26 aprilie 2024, 19:53:10 Ora de vară a Europei de Est