Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Stiri

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
4 mai 2021
Ministrul Sorin Cîmpeanu: Sunt universități care se gândesc ca din toamnă să impună anumite condiții: Purtarea de combinezoane de către studenții nevaccinați. Susțin această variantă
Studenții nevaccinați ar putea fi obligați să se prezinte purtând combinezon dacă vor să participe fizic la ore din toamnă, pe când cei vaccinați vor putea să se deplaseze fără astfel de măsuri, iau în calcul unele universități din România, a declarat astăzi ministrul Educației Sorin Cîmpeanu în cadrul unui interviu de la Hotnews.ro. De asemenea, ministrul a adăugat că ar putea exista o prioritizare a studenților vaccinați la cazarea în cămine.
„Sunt unul dintre cei care susțin importanța prezenței fizice pentru derularea stagiilor de practică și activităților directe. Pentru asta, sunt universități care se gândesc ca din toamnă să nu facă rabat de la prezența fizică în cadrul orelor de laborator/lucrări practice și să impună o serie de condiții, spre exemplu participarea studenților vaccinați la aceste ore de laborator și lucrări practice, fără a fi îngrădit participarea studenților care nu sunt vaccinați. Studenții care nu se vor fi vaccinat în toamnă ar putea să aibă la dispoziție, spre exemplu, combinezoane de protecție pe care să le poarte pe tot parcursul programului didactic. Sunt câteva universități și eu personal susțin această variantă”, a declarat Cîmpeanu.

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
23 martie 2021
1.*BREAKING
Anul școlar actual se va încheia pe 2 iulie pentru elevi și nu pe 18 iunie, cum era inițial, anunță ministrul Educației
Anul școlar actual se va încheia pe 2 iulie 2021 pentru elevi și nu pe 18 iunie, cum era inițial, anunță ministrul Educației. Sorin Cîmpeanu precizează că, practic, două săptămâni din vacanța de vară se mută în vacanța de primăvară.
„Finalul semestrului al II-lea se decalează două săptămâni. Vacanța de primăvară se prelungește cu două săptămâni. Se mută practic două săptămâni din vacanța de vară în vacanța de primăvară.
În loc să finalizăm semestrul al II-lea pe 18 iunie, se va încheia pe 2 iulie.
• elevii clasei a VIII-a care termină pe 25 iunie (în loc de 11 iunie),
• elevii clasei a XII-a care termină în 18 iunie (în loc de 4 iunie) și
• învățământul profesional și tehnic care termină pe 23 iulie (în loc de 9 iulie)
Dacă nu ar fi fost această variantă a prelungirii vacanței de primăvară cu două săptămâni și a mutării Evaluării Naționale pentru clasa a VIII-a după Bacalaureat, cu tot cu Admiterea la liceu, „ar fi fost destul de clară închiderea școlilor, inclusiv pentru derularea simulărilor”, a declarat ministrul Educației Sorin Cîmpeanu. Oficialul a dat exemplu că în București, școlile s-ar fi închis de mâine, dacă nu accepta această variantă.
Cîmpeanu a spus că dacă nu ar fi acceptat această modificare a structurii anului școlar, nu s-ar fi semnat modificarea ordinului comun de ministru, ordin pe care trebuia să îl semneze Vlad Voiculescu, ministrul Sănătății.

2.*OFICIAL
Ordinul de ministru comun, semnat de Vlad Voiculescu și Sorin Cîmpeanu, care prevede închiderea școlilor la intrarea localităților în carantină și nu la pragul de 6 la mie, a intrat în vigoare
Ordinul de ministru comun, semnat de Vlad Voiculescu și Sorin Cîmpeanu, care prevede închiderea școlilor la intrarea localităților în carantină și nu la pragul de 6 la mie, a intrat în vigoare prin publicarea în Monitorul Oficial, marți seara.
Ordinul nou prevede că scenariul de funcționare al unei unități de învățământ se va actualiza săptămânal, cu referința în fiecare zi de vineri, în funcție de evoluția epidemiologică, cu excepția situației în care localitatea intră în carantină”.

Comuna bihoreană Pomezeu inaugurează o hartă neoficială a comunelor din România pregătite pentru turismul durabil!

Premieră!

Comuna bihoreană Pomezeu inaugurează o hartă neoficială a comunelor din România pregătite pentru turismul durabil!

Comuna bihoreană Pomezeu este prima comună din România în care s-au inventariat şi catalogat toate obiectivele şi posibilele obiective turistice; mai concret, este prima comună din România în care s-a realizat un recensământ turistic!

Baza de date rezultată - în fapt, un centru virtual de informare turistică - a fost postată pe internet şi oferă informaţii complete despre fiecare obiectiv turistic, din fiecare localitate în parte. Administraţia publică şi localnicii cred în alternativa turistică pentru dezvoltarea durabilă a zonei şi vor furniza servicii de cazare şi masă tuturor turiştilor interesaţi să descopere această minunată aşezare!
Poftiţi la Pomezeu!
În comuna bihoreană Pomezeu poţi să petreci un sfârşit de săptămână „de vis"! Te cazezi într-una din casele localnicilor sau la una dintre pensiuni; bei una dintre cele mai celebre pălinci din România; mănânci mâncare tradiţională românească, inclusiv la fel de celebrele plăcinte „pe sferie". Vizitezi ruinele cetăţii medievale, bisericile din lemn, casele tradiţionale, conacul şi mormântul „Dobsa Lajos", peştera, moara de apă sau izvorul mezotermal şi te plimbi pe cheile Valea Videi-Dobreşti-Răcaş sau prin pădurea de castan comestibil. Pentru „delicatese", în funcţie de anotimp, dai iama prin pitoancele, gălbiorii şi iuţarii de care sunt pline pădurile din zonă sau vizitezi una dintre multele stâne, stupine sau pălincării. Amatorii de vânătoare şi pescuit au la dispoziţie unul dintre cele mai bine populate fonduri, respectiv râul Vida. Comuna are şi centru medical de permanenţă...
„Fiecare dintre cele opt sate componente ale comunei are minimum trei posibile atracţii turistice. Dar, nu este suficient să ai un obiectiv turistic pentru a-l transforma într-un motor de dezvoltare a unei localităţi, ci e obligatoriu să îl şi promovezi, să ştie şi alţii că există şi cât de mult s-a schimbat. Un prim pas a fost făcut: Recensământul turistic, respectiv Centrul virtual de informare şi promovare turistică", a declarat primarul Ioan Şora, susţinătorul proiectului.
Primăria şi Consiliul Local Pomezeu, dar şi localnicii cred în alternativa turistică pentru dezvoltarea durabilă a zonei şi vor furniza servicii de cazare şi hrană tuturor turiştilor interesaţi să descopere comuna!
„Veniţi pentru un sfârşit de săptămână la noi şi, suntem siguri, veţi reveni ori de câte ori vă lasă bateriile. Intraţi pe pomezeu.probihor.ro şi aflaţi mai multe. Vii, reînvii, revii! Poftiţi la Pomezeu!", mai spune primarul.
Proiectul „Poftiţi la Pomezeu!" este derulat de Asociaţia Culturală D'ART Oradea, cu sprijinul financiar al Consiliului Judeţean Bihor (Direcţia de Dezvoltare şi Implementare Proiecte) şi al Primăriei şi Consiliului Local Pomezeu. După proiectul-pilot realizat cu succes la Pomezeu, Asociaţia Comunelor din România - Filiala Bihor (condusă tot de Ioan Şora) şi Asociaţia Firmelor Bihorene susţin implementarea proiectului „Recensământul turistic bihorean"!...
„Având în vedere că Promovarea Turismului este o componentă importantă în cadrul Strategiei de dezvoltare durabilă a Judeţului Bihor 2014-2020, considerăm imperios necesară o campanie de identificare, catalogare şi promovare a tuturor potenţialelor obiective turistice bihorene. Obiectivul principal al proiectului este valorificarea potenţialului turistic al judeţului Bihor - prin promovarea obiectivelor turistice şi a produselor tradiţionale specifice zonelor, evidenţierea acestuia ca destinaţie cultural-turistică autentică şi creşterea numărului de turişti", a declarat Nicolae Pop, coordonatorul proiectului.
„Proiectul are ca scopuri principale evidenţierea Bihorului ca destinaţie turistică autentică şi creşterea numărului de turişti. Beneficiarii acestuia vor fi toţi locuitorii judeţului, administraţiile publice locale şi judeţeană, dar şi societăţile comerciale, cu activitate în promovarea turistică a judeţului Bihor", spune şi Radu Silaghi, directorul Asociaţiei Firmelor Bihorene.
În perioada imediat următoare, va fi elaborat un plan de marketing pentru promovarea comunei prin Centrul virtual de informare şi promovare turistică „Poftiţi la Pomezeu!". Se au în vedere: crearea unei identităţi turistice; crearea unei sigle turistice; promovarea prin suporturi audio-vizuale; promovarea în lumea virtuală; promovarea prin suporturi grafice; merchandising; generarea de apariţii în presă; promovarea către intermediarii pieţei turistice; organizarea de evenimente şi manifestări socio-culturale (festivaluri); amplasarea de panouri publicitare; elaborarea şi distribuirea de broşuri şi pliante; elaborarea şi distribuirea de alte materiale publicitare (tricori, magneţi personalizaţi, brichete, pixuri etc.); publicitate prin agenţiile de turism; realizarea de filme documentare; acţiuni în cooperare cu alte localităţi din ţară şi străinătate; acţiuni în şcoli.
Totodată, se lucrează la proiectul „Vacanță caritabilă la Pomezeu". Aceasta va consta în vânzarea către potenţialii turişti a unor pachete de vacanţă de trei zile (două nopţi) în comună; 50% din venituri vor merge către localnicii care cred în alternativa turistică pentru dezvoltarea durabilă a zonei şi care vor furniza servicii de cazare şi hrană, iar 50% către şcoli. Totul pentru comuna Pomezeu! (C.M.)
Accesați http://pomezeu.probihor.ro/
(Ovi Dan)

Trimite email

duminică, 9 mai 2021