Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Stiri

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
26 iunie 2021
Sfaturile date elevilor de profesorii de la Teleșcoala pentru examenul de Bacalaureat 2021
Emisiunea Teleșcoala, de pregătire pentru examenele de la finalul claselor a VIII-a și a XII-a, a luat vacanță, iar profesorii participanți le-au transmis elevilor câteva sfaturi folositoare la examene, din experiența lor, scrie TVR2. Aceste sfaturi sunt de la profesorii de liceu pentru candidații la Bacalaureat.
„Chiar dacă tinerilor nu le plac foarte mult regulile, câteva, care ne-au fost și nouă de folos, tot le-aș sugera: să lase orice griji în afara sălii de examen, să se concentreze doar pe ceea ce scrie pe foaia de examen, în așa fel încât să permită memoriei să selecteze informațiile necesare rezolvării cerințelor, să aibă încredere în mintea lor luminată de emoție și de speranță…”, spune profesoara de Limba și literatura română Cecilia Barbu.

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
4 mai 2021
Ministrul Sorin Cîmpeanu: Sunt universități care se gândesc ca din toamnă să impună anumite condiții: Purtarea de combinezoane de către studenții nevaccinați. Susțin această variantă
Studenții nevaccinați ar putea fi obligați să se prezinte purtând combinezon dacă vor să participe fizic la ore din toamnă, pe când cei vaccinați vor putea să se deplaseze fără astfel de măsuri, iau în calcul unele universități din România, a declarat astăzi ministrul Educației Sorin Cîmpeanu în cadrul unui interviu de la Hotnews.ro. De asemenea, ministrul a adăugat că ar putea exista o prioritizare a studenților vaccinați la cazarea în cămine.
„Sunt unul dintre cei care susțin importanța prezenței fizice pentru derularea stagiilor de practică și activităților directe. Pentru asta, sunt universități care se gândesc ca din toamnă să nu facă rabat de la prezența fizică în cadrul orelor de laborator/lucrări practice și să impună o serie de condiții, spre exemplu participarea studenților vaccinați la aceste ore de laborator și lucrări practice, fără a fi îngrădit participarea studenților care nu sunt vaccinați. Studenții care nu se vor fi vaccinat în toamnă ar putea să aibă la dispoziție, spre exemplu, combinezoane de protecție pe care să le poarte pe tot parcursul programului didactic. Sunt câteva universități și eu personal susțin această variantă”, a declarat Cîmpeanu.

Apel pentru depolitizarea administrației publice și întărirea statului de drept

Opt organizații semnatare (spun lucrurilor pe nume)

Apel pentru depolitizarea administrației publice și întărirea statului de drept

Organizațiile semnatare constată intenția exprimată de partidele politice angajate în negocierile pentru formarea majorității guvernamentale de a promova atât la nivel ministerial, cât și la cel județean, principiul în baza căruia se asigură așa-zisa coerență politică prin trecerea sub autoritate politica monocoloră a funcțiilor publice.

 Astfel, toate pozițiile publice de autoritate, fie la nivel ministerial, fie județean, urmează a se afla sub conducerea partidului care deține portofoliul ministerial sau președinția Consiliului județean. În acest context, remarcăm și faptul că preocuparea pentru combaterea corupției nu apare ca prioritate în textul  Parteneriatului pentru România.
De aceea, organizațiile semnatare ale prezentului apel cer imperativ actorilor politici și instituționali implicați să renunțe la aceste proceduri care riscă să accentueze corupția și să deterioreze grav funcționarea statului, prin posibila reducere a transparenței și a pârghiilor de control al actului decizional.
Asigurarea depolitizării administrației, dialogul cu societatea civilă - inclusiv actorii sociali - și consolidarea statului de drept sunt condiții necesare și obligatorii pe care orice guvernare responsabilă trebuie să și le asume.
Asociatia Pro Democrația
ActiveWatch - Agenția de Monitorizare a Presei
Blocul Național Sindical
Cartel Alfa
Centrul pentru Jurnalism Independent
Centrul Român pentru Jurnalism de Investigație
Freedom House România
Grupul pentru Dialog Social

Trimite email

miercuri, 4 august 2021