Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

,,Obiectivul nostru mare – Note bune la evaluare”

Soluția Agora de vacanță

,,Obiectivul nostru mare – Note bune la evaluare”

În 30 iulie 2018, s-a deschis la Școala Gimnazială Internațională Agora o Școală de vară specială de matematică, inițiată și coordonată de doamna profesor Roxana Caciora, pentru pregătirea la matematică a elevilor pentru Evaluarea Națională 2019.

,,Conștienți că matematica e durerea, puntea suspinelor la Evaluarea Națională, examen tot mai dificil, de la an la an, am demarat, de anul trecut, un program de pregătire a elevilor la matematică în vederea susținerii cu bune rezultate a examenului de Evaluare Națională 2019, ne-a spus, astăzi (6 august) coordonatorul de proiect, doamna profesor Roxana Caciora. Obiectivul nostru mare - note bune la evaluare".
Interesant și important de știut este faptul că la pregătire participă nu numai elevi ai Școlii Gimnaziale Internaționale Agora, ci și alți elevi din Oradea și chiar din județ.
Timp de patru săptămâni, câte 15 ore pe săptămână, cu câte 3 ore pe zi (de la 9.00 la 12.00), doamna profesor și-a propus să recapituleze cu elevii, prin exerciții și probleme variate, materia din clasele a V-a, a VI-a și a VII-a, adaptându-și ritmul de parcurgere și dozându-și gradul de efort și de dificultate în funcție de copiii pe care îi are în față.
,,Săptămâna trecută, am recapitulat materia din clasa a V-a. Săptămâna aceasta o parcurgem pe cea din clasa a VI-a, iar în următoarele două săptămâni ne vom ocupa de materia clasei a VII-a care este mai multă și cu probleme mai lungi. La sfârșitul cursului, elevii rămân cu o mapă, cu un dosar-portofoliu bine mobilat, structurat și colorat care le va fi de mare folos pentru pregătirea Evaluării Naționale. Punem mare accent pe organizarea acestui dosar-portofoliu care îi va ajuta să facă asocieri, să găsească cu rapiditate formulele, marcate cu culori. La sfârșit, vom face și câteva teste de evaluare și de utilizare a informațiilor stocate. E mult mai ușor și mai rapid să consulți materia din acest portofoliu decât să o cauți în cele patru caiete școlare de algebră și patru caiete de geometrie din timpul anilor de studii. Mai mult, materia este proaspătă în minte, este scrisă de mâna lor, în urma activării memoriei vizuale și auditive, așa încât la testul  inițial de la începutul clasei a VIII-a, elevii participanți trebuie să se prezinte la un alt nivel față de colegii lor", a conchis doamna prof. Roxana Caciora.
Moise-Ovidiu Dan
Pentru mai multe poze, accesați Galeria foto: ,,Obiectivul nostru mare – Note bune la evaluare”.  

Trimite email

Pentru mai multe poze click aici

joi, 21 martie 2019