Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

A fost sfințită racla care adăpostește o părticică din moaștele Sfântului Luca al Crimeei

De sărbătoarea Adormirea Maicii Domnului, la Biserica Sf. Apostol Andrei,

A fost sfințită racla care adăpostește o părticică din moaștele Sfântului Luca al Crimeei

La Biserica Sf. Apostol Andrei din Oradea, sărbătoarea Adormirea Maicii Domnului a început marți seara (14 august 2018), când s-a săvârșit Vecernia, împreunată cu Litia sărbătorii, apoi s-a cântat Paraclisul Maicii Domnului și alte cântece despre Maica Domnului, iar preoții parohi, părintele vicar Vasile Bota și părintele dr. Ion Alexandru Mizgan, au citit Acatistul Maicii Domnului.

Miercuri dimineața (15 august), s-a săvârșit Sfânta Liturghie, iar după Sfânta Liturghie, a fost sfințită racla care adăpostește o părticică din moaștele Sfântului doctor tămăduitor Luca al Crimeei.
Părintele vicar Vasile Bota a motivat astfel legătura sfințirii raclei cu sărbătoarea Adormirea Maicii Domnului:
,,Am sfințit racla care adăpostește o părticică din moaștele Sfântului Luca al Crimeei, mare făcător de minuni și tămăduitor, care a fost medic și care întreaga viață a dăruit-o slujirii lui Dumnezeu și oamenilor. Pe Sfântul Luca îl sărbătorim în 11 iunie, dar sfințirea raclei am făcut-o astăzi pentru că acest medic a operat, întotdeauna, având în sala de operație icoana Maicii Domnului cu pruncul în brațe, iar în regimul comunist a refuzat să opereze fără să aibă în sala de operație icoana Maicii Domnului cu pruncul în brațe".
Așa se explică sfințirea raclei la sărbătoarea Adormirea Maicii Domnului, Praznic Împărătesc.
Moise-Ovidiu Dan
Pentru mai multe poze (75 de poze), accesați Galeria foto: A fost sfințită racla care adăpostește o părticică din moaștele Sfântului Luca al Crimeei.

Trimite email

Pentru mai multe poze click aici

miercuri, 22 ianuarie 2020