Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

În lumea lui Ion Creangă

La Școala cu clasele I - VIII Avram Iancu din Oradea

În lumea lui Ion Creangă

Miercuri (17 decembrie 2008), la Școala cu clasele I - VIII "Avram Iancu" din Oradea a avut loc o activitate specială închinată împăratului poveștilor, intitulată sugestiv "În lumea lui Ion Creangă".

Aflându-ne în a doua jumătate a lunii decembrie, iar peste câteva zile, în data de 31 decembrie, se vor împlini 119 ani de la trecerea în eternitate a scriitorului îndrăgit de toți copiii, elevii claselor a IV-a A, B și C (îndrumați de inst. Cozma Aurica, Loredana Jurcan și Monica Toader) au pregătit un program la care au fost invitați director școlii, prof. Gheorghina Bîrlădeanu și un reprezentant al Bibliotecii județene "Gheorghe Șincai", Oradea.
Pentru a crea un cadru plăcut, în concordanță cu tema aleasă, a fost amenajată o expoziție cu lucrările elevilor (desene în acuarele, creion, creioane colorate și carioca) pe baza operei marelui povestitor, precum și posterul realizat în memoria scriitorului.
Activitatea a cuprins vizionarea filmului "Amintiri din copilărie" (în sala mediaa școlii), completarea unui aritmogrif care a scos în evidență tema principală a "Amintirilor din copilărie", Horea Bîrlădeanu l-a interpretat pe Nică în cadrul unui monolog de succes, în care se vorbea de vârsta cea fericită, veselă și nevinovată cu toate năzdrăveniile... Elevii au răspuns la câteva întrebări despre viața și opera autorului, au avut de recunoscut titlurile unor scrieri de-ale lui Creangă, după fragmentele audiate. Câțiva actori din clasele a IV-a A și C au jucat scenetele "Moș Ion Roată și Unirea" și "La cireșe", iar elevi din a IV-a B au recitat patru poezii scrise de Ion Creangă. Cu toții au fost apoi antrenați într-un joc "De-a mima" prin care au recunoscut câteva din personajele întâlnite în opera povestitorului. Activitatea s-a încheiat cu cântecul "Pupăza", învățat la orele de educație muzicală. Ca un dar pentru frumoasa activitate, învățătoarele claselor le-au împărțit elevilor pliante de la Complexul Muzeal județean Neamț, Muzeul Memorial “Ion Creangă” din  Humulești. (Dorina T.)
P.S. Pentru mai multe poze, accesați Galeria foto: În lumea lui Ion Creangă.

Trimite email

Pentru mai multe poze click aici

joi, 22 august 2019