Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Bihorul - locul I... la oaie şi peşte...

La ediţia a VI-a a Festivalului Prunelor de la Medieşu Aurit

Bihorul - locul I... la oaie şi peşte...

Echipa „de Bihor" - formată din membri ai Asociaţiei Firmelor Bihorene şi ai Asociaţiei Culturale D'ART - a câştigat concursul gastronomic organizat cu ocazia ediţiei a VI-a a Festivalului Prunelor de la Medieşu Aurit, judeţul Satu Mare.

Juriul condus de preşedintele Asociaţiei Naţionale a Bucătarilor şi Cofetarilor din România, Ştefan Bercea, a apreciat „la maximum" supa-cremă de peşte, tocăniţa de berbecuţ şi prăjitura cu prune pregătite de bihoreni!...
Echipa „AFB - D'ALE PORCULUI" - Nicolae Pop, Radu Silaghi, Ioan Covaci, Ciprian Urs, Babics Laszlo, Mihai Pop - a dominat concursul gastronomic organizat de Silviu Zetea, cel mai cunoscut pălincar din România. Supa-cremă de peşte, tocăniţa de berbecuţ şi prăjitura cu prune pregătite de bihoreni s-au epuizat înainte ca restul concurenţilor să se dezmeticească.
„Din cauza pestei porcine africane, ne-am reorientat. Am găsit oaie şi peşte, fără să uităm de motivul întâlnirii noastre, prunele. Ne bucurăm că mâncarea noastră, făcută după reţete culese din Bihor, a fost pe placul tuturor", a declarat Nicolae Pop, directorul festivalului „D'ALE PORCULUI".
„Firmele bihorene au fost la înălţime, de această dată, şi în ceea ce priveşte cultura gastronomică. E un început, vom duce mai departe tradiţia gătitului tradiţional bihorenesc", a spus Radu Silaghi, directorul Asociaţiei Firmelor Bihorene.
Produsele premiate se vor regăsi printre specialităţile pe care festivalul D'ALE PORCULUI" vi le pregăteşte, alături de alte surprize, pentru luna noiembrie a acestui an. Tot la Oradea, cum ne-am obişnuit...
(C.M.)

Trimite email

luni, 14 octombrie 2019