Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

,,Cartea este cea care ne asigură performanța, ne apropie de valori și ne asigură un viitor”

Bucuroși de reîntâlnire, în prima lor zi de școală

,,Cartea este cea care ne asigură performanța, ne apropie de valori și ne asigură un viitor”

Deși nu s-au văzut decât de vreo două luni, preșcolarii ajunși elevi se îmbrățișau cu bucurie ieri în curtea Școlii Gimnaziale ,,Dacia", în primul careu de ași din noua lor viață de școlari, ei fiind cei mai mici, într-o mare de învățăcei și de părinți.

Mama și tata nu mai contau, iar pe doamna nu au reușit să o cunoască încă. Părintele Pușcaș  și ceilalți vorbitori se străduiau să le comunice lucruri importante și folositoare, dar ei trăiau intens clipa... în lumea lor!
Menirea școlii
În anul Centenarului Marii Uniri, domnul director, prof. dr. Florian Hava, a ținut să-i cupleze pe cei mari la evenimentul anului, să-i motiveze și să-i mobilizeze spre cele folositoare, reamintindu-le că doar învățătura, ,,cartea este cea care ne asigură performanța, ne apropie de valori și ne asigură un viitor. Mai multă carte înseamnă mai multă așezare în viața de zi cu zi. Mai multă carte înseamnă garanția resurselor nelimitate pentru întreaga națiune. Cam asta e menirea școlii. Modelul educației românești vizează cu adevărat calitatea, nu cantitatea, performanța nu simularea ei". L-am citat pe domnul director.
,,Locul I la nivelul județului Bihor"
În anul școlar trecut, la Școala Gimnazială ,,Dacia" s-au obținut premii record, cu miile, 5.041, dintre care 135 la olimpiadele școlare pe discipline, mai mult decât dublu față de anul trecut, 2017; șapte elevi au participat cu succes și la etapa națională, echipa de baschet a ajuns vicecampioană națională, ,,școala s-a situat pe primul loc, la nivel de județ, la olimpiadele școlare la clasele a IV-a (la română și matematică). La Evaluarea Națională, absolvenții din 2018 ai școlii au obținut medii între 8 și 10 în procent de 68,42 la sută, 13 absolvenți au obținut note de 10 la română și matematică, iar o elevă a luat nota maximă la ambele discipline de examen. ,,Cu aceste rezultate, Școala Gimnazială ,,Dacia" s-a situat pe locul I la nivelul județului Bihor, în rândul școlilor gimnaziale", a conchis managerul instituției.
Declarând deschis anul școlar, domnul director a invitat în față cei cinci dascăli care în acest an vor (i)lumina cărările spre cunoaștere ale celor mai mici școlari, patru învățători cu greutate: Simona Fabian la clasa pregătitoare A, Diana Zlibuț la B, Florina Zah la C, Viorica Iancu la D, iar la E un dascăl (mai) nou, Claudia Mândru. Primarii absolvenți, ajunși în clasa a V-a, vor fi conduși mai departe de patru diriginți: prof. Anca Fetea (clasa a V-a A), Monica Berce (a V-a B), Costel Ene (a V-a C) și Luminița Gâdoiu (clasa a V-a D).
Pe cei mai mici școlari i-am văzut și la ei în clasă. Priviți-i cât sunt de drăgălași!
Moise-Ovidiu Dan
Pentru mai multe poze (116 poze), accesați Galeria foto: ,,Cartea este cea care ne asigură performanța, ne apropie de valori și ne asigură un viitor”.

Trimite email

Pentru mai multe poze click aici

joi, 27 iunie 2019