Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Stiri

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
26 noiembrie 2021

1.Ziua de 29 noiembrie, luni, este zi liberă în sistemul public – hotărârea a fost publicată în Monitorul Oficial / Elevii, copiii, studenții și profesorii din școlile, grădinițele și universitățile publice vor avea o perioadă de cinci zile libere
Premierul Nicolae Ciucă a anunțat că Guvernul va aproba în ședința de azi declararea zilei de 29 noiembrie ca zi nelucrătoare în sistemul public. Elevii și profesorii nu vor mai merge la ore pe 29 noiembrie, având astfel trei zile fără școală în intervalul 29 noiembrie – 1 decembrie. La acestea se adaugă weekendul, iar perioada de zilele libere este astfel de cinci zile. Revenirea la școală ar urma să aibă loc joi, pe 2 decembrie 2021. Hotărârea de Guvern se aplică în toate instituțiile publice, deci și în universitățile de stat.
„Pe data de 29 va fi zi liberă”, a anunțat Ciucă la începutul ședinței de Guvern.

2. Nivelul „catastrofal” al studenților, reducerea numărului de ore de curs și frauda masivă de la examenele online, criticate de un profesor de la o universitate din Franța
Un profesor de drept public ce predă la Université de Bretagne Occidentale (U.B.O.) a criticat într-un e-mail intern nivelul studenților și decizia scăderii numărului de ore, informează lefigaro.fr. Lectorul și-a descris studenții ca fiind nepregătiți, susține că au un nivel ,,catastrofal” și vorbește despre existența unei fraude masive nepedepsite.
Cadrul didactic, Erwan Le Cornec, avertizează în e-mail că universitatea U.B.O. va deveni o variantă de rezervă a absolvenților de liceu, dacă aceștia nu intră unde își doresc. Un alt aspect menționat de profesor se referă la fraudarea examenelor, dacă acestea sunt organizate la distanță: „în plus, putem trișa dacă, din întâmplare, se organizează examene la distanță”, a spus acesta, citat de publicația franceză.
Jurnaliștii din Hexagon notează că profesorul ar fi întocmit rapoarte bazate pe dovezi și ar fi adus la cunoștința conducerii universității frauda de la examenele online încă din luna februarie a acestui an. Este vorba de câteva zeci de studenți care ar fi în această situație, conform Le Figaro. Profesorul a declarat că urmează să sesizeze autoritățile judiciare în privința aceasta, în situația în care conducerea universității va recunoaște că a trecut cu vederea acțiunea imorală a studenților.
„Cum să explic că studenții, care nu cunosc cu adevărat o materie (avem doar 27,5 ore de lecții pe semestru) și care trebuie să acumuleze informații de la multe alte materii, într-un timp foarte scurt, ar putea să-mi citeze hotărâri judecătorești, precizând data exactă, numărul cauzei și numele părților? (…) La universitate nivelul a devenit, din păcate, catastrofal. Am 25 de ani de serviciu public și văd că doar s-a deteriorat”, a spus profesorul, citat de cunoscuta publicație franceză.
El a fost sprijinit de către colegi, cadre universitare, dar și de la profesorii de liceu. Cu toate acestea, a primit și amenințări cu moartea: „Am găsit etichete pe ușa biroului meu: „RIP”, „to death facho”, spune Erwan Le Cornec, citat de Le Figaro.

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
19 octombrie 2021
Campanie susținută de BCR, prin proiectul Școala de Bani
Concurs național, cu premii, pentru elevii din clasele P-IV, lansat de Școala de Bani, BCR. Înscrierile sunt deschise până pe 15 noiembrie și pot fi făcute de învățători

Un nou concurs de creație – desene și picturi – este lansat la nivel național în cadrul proiectului “Școala de Bani“, pentru elevii din clasele primare. Sunt invitați să se înscrie, prin învățători, copiii cu vârsta cuprinsă între 6 și 11 ani, cu desene sau picturi pe temele: educație pentru mediu, educație financiară. Termenul de înscriere este 15 noiembrie, iar premiile sunt atractive: școlile pot obține titlul de ,,Școala Banilor Bine-Crescuți”, participanții primesc seturi întregi de cărți și, în școli, se vor organiza ateliere de educație financiară pentru cei mici.
Concursul se desfășoară în perioada 13 octombrie – 15 decembrie 2021 și se adresează elevilor cu vârsta cuprinsă între 6 și 11 ani, care vor reprezenta astfel școala la care învață. Fiecare școală doritoare trebuie să își înscrie cele mai reușite 12 desene realizate de către elevii săi, pe site-ul concursului. Desenele trebuie să atingă una dintre cele trei teme, la alegere:
• “Economisesc pentru visul meu”
• “La ce ne ajută banii?”
• “Avem grijă de resursele mediului înconjurător”.
Lucrările pot fi realizate în orice tehnică de compoziție: ulei, acuarelă, creion, peniță, colaj, ceracolor etc.


O grădiniță de poveste

Grădinița Nr. 44 - ,,Rază de soare

O grădiniță de poveste

Deschiderea noului an școlar aduce de fiecare dată, atât pentru copii și părinți, cât și pentru noi, cadrele lor îndrumătoare, bucuria începutului și a așteptării de a porni iarăși pe drumul cunoașterii și al formării.

Începând cu 1 septembrie 2018, preșcolarii Școlii Gimnaziale ,,Avram Iancu" (de la Grădinița Nr. 44  - ,,Rază de soare") vor fi întâmpinați cu o atmosferă de poveste. Pe perioada verii holurile grădiniței s-au transformat într-un mod miraculos, fiecare grupă potrivit semnului distinctiv pe care îl are se poate regăsi într-un cadru de poveste special amenajat pe holul grădiniței. Grupele au fost pavoazate tot conform semnului distinctiv, astfel întreaga atmosferă te face să retrăiești cu drag cea mai miraculoasă perioadă din viața unui om, COPILĂRIA.
Însă nimic nu ar fi fost posibil fără sprijinul și implicarea unor cadre didactice cu suflet și dăruire care promovează o educație de calitate și care au contribuit la amenajarea spațiilor școlare conform nevoilor comunității școlare și a țintelor stabilite în planul de dezvoltare instituțională, toate acestea având ca scop creșterea calității procesului de învățământ și promovarea imaginii grădiniței în rândul comunității locale.
Un merit deosebit revine conducerii școlii, doamnei director,  prof. dr. Bîrlădeanu Gheorghina, domnului director adjunct, prof. Velimirovici Cosmin, d-nei responsabile a comisiei metodice, prof. Gavra Mihaela, doamnei administrator de patrimoniu, Piț Florentina, d-nei contabile Andruța Dana, d-nei secretare Neaga Magdalena și întregului colectiv de cadre didactice al grădiniței noastre: prof. Bodea Floare, Puiu Violeta AnaMaria, Copăcean Dorina, Popa Cristina, Todoca Ana, Nemeș Florica, Toia Viorica, Nan Bianca, Zerghe Felicia, Oltean Loredana, Bumb Sanda, Mărcuț Ana, Sabău Janina, Lenath Mariana și Cornea Anca.
Cu aleasă prețuire și deosebit respect întreg colectivul unității noastre dorește să mulțumească domnului Salvan Marius și doamnei Salvan Helga pentru frumoasele decorațiuni. Datorită acestor minunați artiști cu mâini de aur grădinița noastră a primit o înfățișare nouă, cu adevărat de poveste!
În acest ambient plăcut, activitatea desfăşurată în instituţia noastră va urmări și anul acesta formarea personalităţii copiilor, atât sub aspectul dezvoltării fizice armonioase cât şi al stimulării inteligenţei şi creativităţii acestora, al educaţiei estetice şi moral-civice, al socializării lor în condiţiile specifice grădiniţei, potrivit particularităţilor de vârstă, precum şi pregătirea adecvată pentru o mai bună integrare a viitorilor școlari.
Dorim ca fiecare zi petrecută în grădinița noastră să fie una plăcută și atractivă, urmând să le asigure copiilor o traiectorie ascendentă pe lungul drum al formării și instruirii, iar părinţilor le mulțumim pentru sprijinul necondiționat și pentru încrederea de a ne fi ales pe noi ca parteneri egali în definirea şi afirmarea personalităţii copiilor. Doar împreună vom reuși să le oferim confortul şi siguranţa atât de necesare dezvoltării lor armonioase.
Prof. Gavra Mihaela
Pentru mai multe poze (79 de poze), accesați Galeria foto: O grădiniță de poveste.

Trimite email

Pentru mai multe poze click aici

miercuri, 1 decembrie 2021