Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Stiri

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
16 septembrie 2021

1.Jumătate dintre elevii din România au primit note peste 8.50 în școala online, spune ministrul Educației: Ne creează o imagine falsă, atrag atenția asupra acestui pericol
Notele din învățământul online sunt „peste jumătate între 8.50 și 10”, potrivit declarațiilor ministrului Educației, Sorin Cîmpeanu, făcute astăzi pentru DCNews. Acesta a spus că s-a uitat pe statistica de la nivel național, în privința predării online, și a ajuns la concluzia că notele de 8 sau 9 sunt „un accident”.
Sorin Cîmpeanu este de părere că notele din școala online „ne creează o imagine falsă” și „dacă cineva poate să mă convingă, să ne convingă, aș fi foarte fericit să poată să ne convingă că învățământul românesc are 50% din elevi merituoși”.
Ministrul Educației a mai spus că notele mari din mediul online sunt legate de dificultatea profesorilor de a evalua: „Știm foarte bine că profesorii au avut dificultăți în a evalua. Elevii, studenții sigur că avut șansa de a răspunde mult mai bine întrebărilor profesorilor în spatele unui ecran, cu camera și microfonul oprite”.

2. Cîțu despre decizia impunerii certificatelor verzi și pentru copii, fără să fie precizată vârsta: A fost o scăpare acolo. Prin HG mâine va fi corectată și vor fi cei peste 6 ani
Premierul Florin Cîțu a participat, joi seara, în emisiune la TVR1, unde a oferit câteva explicații despre propunerea Comitetului Național pentru Situații de Urgență (C.N.S.U.) care prevede obligativitatea prezentării Certificatului verde, în localitățile în care incidența la 14 zile este cuprinsă între 3 și 6 cazuri la mia de locuitori. În documentul respectiv se face referire la faptul că certificatul va fi necesar și pentru copii, fără însă să se precizeze până la ce vârstă, informează G4Media.ro.
„Ce se întâmplă cu copiii, în privința acestei decizii?”, a întrebat moderatorul emisiunii.
„A fost o scăpare acolo. Prin Hotărâre de Guvern, mâine va fi corectată și vor fi cei (copiii – n.red) de peste 6 ani. Acum se poate testa foarte ușor. Vom folosi același principiu pe care l-am folosit și la intrarea în România”, a răspuns premierul Cîțu.

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
26 iunie 2021
Sfaturile date elevilor de profesorii de la Teleșcoala pentru examenul de Bacalaureat 2021
Emisiunea Teleșcoala, de pregătire pentru examenele de la finalul claselor a VIII-a și a XII-a, a luat vacanță, iar profesorii participanți le-au transmis elevilor câteva sfaturi folositoare la examene, din experiența lor, scrie TVR2. Aceste sfaturi sunt de la profesorii de liceu pentru candidații la Bacalaureat.
„Chiar dacă tinerilor nu le plac foarte mult regulile, câteva, care ne-au fost și nouă de folos, tot le-aș sugera: să lase orice griji în afara sălii de examen, să se concentreze doar pe ceea ce scrie pe foaia de examen, în așa fel încât să permită memoriei să selecteze informațiile necesare rezolvării cerințelor, să aibă încredere în mintea lor luminată de emoție și de speranță…”, spune profesoara de Limba și literatura română Cecilia Barbu.

Mesajul rectorului Ioan Dzițac pentru anul universitar 2018-2019

Universitatea Agora din Oradea

Mesajul rectorului Ioan Dzițac pentru anul universitar 2018-2019

Suntem onorați să vă invităm la festivitatea de deschidere a anului universitar 2018 - 2019 la Universitatea Agora din municipiul Oradea. Evenimentul va avea loc luni, 1 octombrie 2018, ora 16.
Vă așteptăm cu drag!

Dragi studenți, stimați colegi,
În anul universitar 2017-2018 Universitatea Agora din Oradea (UAO) a funcționat cu două facultăți (la fel cum va funcționa și în 2018-2019):
1) Facultatea de Științe Juridice și Administrative, cu două specializări de licență (Drept, Poliție locală) și două programe de masterat (Științe penale și criminalistice, Cercetări penale criminalistice);
2) Facultatea de Științe Economice, cu două specializări de licență (Management, Contabilitate și informatică de gestiune) și un program de masterat (Managementul resurselor umane).
Absolvenții promoției 2018 au susținut examene de licență, respectiv de disertație, cu rezultate bune și foarte bune.
În privința calității procesului de învățământ, a consistenței cercetării științifice și eficienței activității manageriale în perioada 2011-2017, în anul universitar 2017-2018 UAO a fost evaluată de către Agenția Română de Asigurare a Calității în Învățământul Superior (ARACIS) și a obținut  re-acreditarea instituțională periodică pentru următorii 5 ani cu calificativul ÎNCREDERE.
În prezent toate programele de studii de licență și masterat sunt acreditate de către ARACIS și confirmate prin Hotărârile de Guvern: H.G. nr. 158/29.03.2018 -publ. în M.Of. nr. 313/10.04.2018 (licență) și H.G. nr. 185/04.04.2018 -publ. în M. Of. nr. 323/12.04.2018 (masterat).
După cum am mai spus și cu alte ocazii, fără falsă modestie, Universitatea Agora se poate mândri, păstrând proporțiile, cu unele performanţe greu de atins chiar de unele instituții academice cu tradiție și de dimensiuni mai mari: 5 centre de cercetare (din care două internaționale), o editură și o tipografie, 5 reviste științifice internaționale în limba engleză (din care una ISI - cu factor de impact 1,29 și două incluse în BDI), 5 conferințe internaționale în limba engleză, un simpozion studențesc internațional, un laborator de informatică, un laborator de criminalistică, 3 săli cu table smart pentru cursuri /videoconferințe, 3 amfiteatre cu peste 100 de locuri, platformă de e-learning funcțională și peste 10 proiecte POS-DRU finalizate.
Prestigiul național și internațional de care se bucură Universitatea Agora din municipiul Oradea este confirmat în timp prin calitatea absolvenților săi, cât și prin relațiile de colaborare cu instituții similare din România, Europa, China, India și din SUA.
Doar în anul universitar ce tocmai a trecut am avut peste 60 de musafiri la ICCCC2018, prestigioși oameni de știință din 20 de țări: Algeria, Chile, China, Columbia, Ecuador, Franța, Ungaria, India, Israel, Lituania, Mexic, România, Rusia,  Arabia Saudită, Serbia, Spania, Turcia, Emiratele Arabe Unite, UK și SUA. http://univagora.ro/en/icccc2018/
În luna octombrie veți avea ocazia să urmăriți alte două evenimente științifice importante, la care vom avea invitați de prestigiu (academicieni din România și Republica Moldova):
1)12th Agora International Law Conference, AILC 2018 -,,Prospects and Challenges of 21st Century Law" October 18-19, 2018: http://univagora.ro/ro/conferinte/ailc2018/
2) Simpozionul Internațional ,,Brainstorming în Agora Cercurilor Studențești", BACStud2018, ediția a IV-a, 18-20 octombrie 2018, http://univagora.ro/ro/conferinte/bacstud2018/
Universitatea Agora oferă o educație temeinică, de calitate, prin tehnologii didactice moderne, în deplină transparență și legalitate.
Îmi exprim speranța că profesorii vor pune accentul pe aspectul formativ al procesului de predare-învățare (raționament critic) și nu pe cel informativ (memorarea), utilizând, împreună cu partenerii lor, studenții, platforma Moodle a Universității Agora: http://moodle.univagora.ro/
Misiunea universității este de a deschide mintea studenților, de a-i învăța cum să învețe singuri într-o societate extrem de dinamică și tot mai complexă sub aspectul cunoașterii și tehnologiei.
Regretatul academician Solomon Marcus (1925-2016), Doctor Honoris Causa al Universității Agora (2015), ne-a lăsat următoarea moștenire înțeleaptă:
„Avem cele zece porunci. În complementaritate cu ele, propun zece nevoi umane. Ele își au rădăcinile în copilărie. Ar fi trebuit să facă obiectul educației și învățării, la toate vârstele. Dar nu prea se întâmplă acest lucru.
1. Nevoia de a da un sens vieții, la nivel elementar
2. Nevoia de împrospătare
3. Nevoia de întrebare și de mirare
4. Nevoia de îndoială și de suspiciune
5. Nevoia de greșeală și de eșec
6. Nevoia de joc
7. Nevoia de identitate
8. Nevoia de omenesc și de omenie
9. Nevoia de cultură
10. Nevoia de transcendență
Desigur, nu sunt acestea singurele nevoi umane. Dar sunt dintre cele mai importante și dintre cele mai neglijate. Trăim acum un moment al unui nou început. Voi, oameni ai școlii și ai universității, voi elevi și studenți, voi, părinți ai elevilor și studenților, voi, oameni de cultură, intelectuali, ce ar fi să valorificăm a doua nevoie evocată mai sus și să ne împrospătăm?"
Mult succes tuturor în anul universitar 2018-2019!
Rector,
Prof.univ.dr. Ioan Dzițac

Trimite email

vineri, 17 septembrie 2021