Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

,,90 % dintre copiii care au susţinut aceste examene au obţinut punctaj maxim, 15 „scuturi”

De Ziua Europeană a Limbilor Străine, la Școala ,,Dacia” au fost înmânate diplome Cambridge

,,90 % dintre copiii care au susţinut aceste examene au obţinut punctaj maxim, 15 „scuturi”

Miercuri (26 septembrie 2018), în și de Ziua Europeană a Limbilor Străine, la Școala Gimnazială ,,Dacia" din Oradea, au fost înmânate diplome Cambridge, celor care au participat în 18 mai 2018 la testările Cambridge Young Learners, susținute în centrul de la Școala Gimnazială ,,Dacia".

,,Sunt foarte mândră de rezultatele deosebite obţinute de elevii şcolii noastre la testările Cambridge Young Learners. Şcoala Gimnazială „Dacia" organizează aceste testări din 2009, an în care instituţia de învăţământ a devenit centru de examinare. 90 % dintre copiii care au susţinut aceste examene au obţinut punctaj maxim, 15 „scuturi", iar restul au obținut 14 şi 13 ,,scuturi". În spatele performanţelor acestor copii stau nenumărate ore de pregătire, perseverenţa, ambiţia, seriozitatea, consecvenţa la învăţătură și pasiunea pentru limba engleză. Participând la aceste teste, elevii se obişnuiesc cu structura examenelor, a probelor, învaţă să-şi stăpânească  emoțiile, capătă mai multă încredere  în sine, iar motivația învățării în continuare a limbii engleze crește vizibil. Examenele Cambridge le oferă părinților o evaluare externă, făcută de altcineva decât de profesorul de la clasă; aceasta fiind o bună  modalitate de verificare a cunoştinţelor şi de monitorizare a progresului", a spus doamna profesor de engleză Sarca-Crișan Raluca.
Alături de doamna profesor Raluca  Sarca-Crișan, cea care se face ,,vinovată" de aceste rezultate excepționale, la festivitatea de ieri, au participat doamna prof. univ. dr. Liana Gherdan, examinator Cambridge, reprezentant al Consiliului Britanic în România, domnul director, prof. dr. Florian Hava, alți profesori și părinți. Vorbitorii i-au felicitat, deopotrivă, pe cei 23 de elevi participanți la testele din luna mai, dar și pe părinții acestora, pentru susținere.
,,Doresc să precizez: Consiliul Britanic din România care administrează și examenele Cambridge este centru cultural, iar anul acesta împlinește 80 de ani de existență în România (din 1938). Vă asigur, stimați părinți și dragi elevi, că acest examen este foarte obiectiv, la care nu poți să ai pile sau să fii depunctat pentru că domna are ceva cu tine. Vă felicit pentru rezultatele excepționale pe care le-ați obținut, dar și pe părinții care vă susțin. Pe lângă diplome, vă voi înmâna și câte un pliant care se adresează părinților, ajutați-i să descifreze ce scrie pe pliant", a conchis doamna prof. univ. dr. Liana Gherdan.
La rându-i, domnul director i-a felicitat pe elevi, declarându-se încântat de rezultate: ,,Sunt deosebit de încântat, având în vedere rezultatele pe care le-ați obținut. 90 la sută cu maximum de puncte înseamnă că s-a muncit serios, cu responsabilitate și cu dăruire. Avem copii deștepți, dar și familii care îi susțin în această activitate, iar a fi centru Cambridge nu este la îndemâna oricui. Trebuie să luptăm pentru acest lucru și să nu abandonăm. Vreau să-i mulțumesc doamnei prof. univ. dr. Liana Gherdan pentru susținere și doamnei Raluca pentru munca depusă. Mă bucur să ieșim în față cu acești copii extraordinari. Felicitări, încă o dată, și mult succes".
Poate doriți să-i cunoașteți pe cei 23 de învingători (pentru că nu toți au fost prezenți la festivitate): Diana Bianca Frone, Alexandru Patric Ghiurău, Dragoș Ionescu, Leia Moș, Alexandru Nagy, Gabriel Nagy, Alexandru George Olău, Alexandru Cristian Orban, Ștefan Alexandru Pașca, Raul Andrei Purza, Crina Maria Prună, Alexandru Ionuț Santău și Ianis Bogdan Vesa (starters); Denisa Iasmina Avram, Vlad Băican, Diana Ștefana Curț, Lavinia Maria Curț, Anastasia Maria Irimie, Antonia Maria Ianc, Bogdan Adrian Retek, Elena Timiș și Adrian Radu Zdrehuș (movers).
Ovidiu Dan
Pentru mai multe poze (45 de poze), accesați Galeria foto: ,,90 % dintre copiii care au susţinut aceste examene au obţinut punctaj maxim, 15 „scuturi”.

Trimite email

Pentru mai multe poze click aici

vineri, 23 august 2019