Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Stiri

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
17 ianuarie 2021
1.*Cum se va face testarea pentru depistarea cazurilor de Covid-19 în școli
.....
Secretarul de stat în Ministerul Sănătății, Andreea Moldovan, a oferit o serie de explicaţii pentru ProTV, privind procedura de testare în şcoli, scrie G4Media.ro.
Autoritățile iau în calcul deschiderea școlilor în 8 februarie și au anunțat o serie de măsuri, astfel ca revenirea copiilor în bănci să nu devină un risc pentru sănătatea lor. Dacă un elev dintr-o clasă este depistat pozitiv, atunci toți colegii săi vor fi testați, a anunțat ministrul Sănătății. Iar dascălii și personalul din școli sunt incluși în etapa a doua a campaniei de vaccinare anti Covid-19.

2.* Concursul pentru inspectori școlari generali și generali adjuncți va avea loc în primăvara aceasta, anunță ministrul Educației, iar cel pentru directori de școli, în vară. „Varianta de concurs din Legea lui Daniel Funeriu era mult mai bună decât ce avem astăzi”.

3.* Toate școlile trebuie să-și creeze conturi pe platforma de vaccinare, ca să-i înscrie și programeze pe profesori și pe ceilalți angajați, potrivit unei adrese către unitățile de învățământ și inspectoratele școlare, semnată de ministrul Educației, obținută de Edupedu.ro
„Fiecare unitate de învățământ va desemna o persoană responsabilă cu înregistrarea unității de învățământ preuniversitar pe platforma alocată campaniei de vaccinare, centralizarea datelor de identitate și programarea la vaccinare a personalului angajat în respectiva unitate. Informațiile cu privire la acțiunea de vaccinare pot fi trebuie să fie accesate pe linkul https://vaccinare-covid.gov.ro/platforma-programare/”, se arată în documentul citat.

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
30 decembrie
1.* Școlile trebuie să identifice și să raporteze numărul elevilor în situații de risc cu privire la încheierea mediilor pe semestrul I. Cîmpeanu: Vom stabili un plan de intervenție personalizată pentru evitarea abandonului școlar
.....
Ministerul Educației va dispune către toate unitățile de învățământ, prin intermediul inspectoratelor școlare, identificarea și raportarea până la 11 ianuarie 2021, a numărului elevilor aflați în situație de risc cu privire la încheierea mediilor pe semestrul I, se arată într-un comunicat de presă semnat personal de ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu.
Astfel, se va stabili un plan de intervenție personalizată pentru evitarea abandonului școlar cauzat de dificultățile derulării procesului de învățământ în sistem online, a comunicat ministrul.

2.* Sondaj Salvați Copiii: 63% dintre copii, părinți și profesori își doresc să revină la școală în ianuarie 2021, în condițiile în care 47% dintre elevi nu dețin toate resursele ca să învețe on-line
…..
Organizația Salvați Copiii România solicită deschiderea școlilor în luna ianuarie 2021, printr-un apel publicat pe pagina de Facebook. 63% dintre copii, părinți și profesori își doresc să revină la școală…

3.* Școlile trebuie să regândească curriculum-ul pentru a-i ajuta pe elevi să ajungă cu materia la zi, pandemia a limitat progresul școlar al acestora – raport O.F.S.T.E.D.
…..
Izolarea repetată din cauza pandemiei de coronavirus a limitat progresul elevului, impactul primei stări de urgență se resimte și acum, iar școlile trebuie să regândească curriculum-ul pentru a-i ajuta pe elevi să ajungă cu materia la zi, se arată într-un raport al inspectoratului școlar britanic O.F.S.T.E.D. (The Office for Standards in Education, Children’s Services and Skills).

Ziua Europeană a Sportului Școlar

Vineri, 28.09.2018

Ziua Europeană a Sportului Școlar

Școala Gimnazială ,,Szacsvay Imre" din Oradea s-a înscris la acest eveniment european la nivelul României, deoarece este o modalitate de a promova cât mai vizibil educația fizică și sportul în rândul elevilor școlii noastre, care sunt iubitori de activități sportive.

Prin datele statistice ale acestui proiect inițiat de Federația Română „Sportul pentru toți" se va încerca, la nivelul Comisiei Europene, stimularea țărilor membre să includă în programele școlare ale fiecărei țări cât mai multe ore de educație fizică la toate nivelurile de învățământ.
Activitățile sportive s-au desfășurat  în cele trei clădiri ale școlii pe parcursul a 120 de minute astfel: în clădirea de pe Strada Tudor Vladimirescu, coordonatoare a fost subsemnata, cu activitățile sportive: săritura cu coarda și alergare de viteză pe două culoare, implicați fiind 103 elevi din clasele a III-a și a IV-a. La clădirea de pe Strada Mihai Eminescu activitățile sportive au fost următoarele: streetball, clasele a VII-a și tenis de masă, clasele V-VI-VII, cu participarea a 14 elevi; iar la clădirea din Episcopia, activitatea sportivă - fotbal, echipe mixte, clasele V-VI-VII, elevi implicați -15, cu un invitat de onoare, arbitrul de Champions Leaque Șovre Octavian, care a arbitrat meciul băieților.
Toți participanții au fost premiați, iar ocupanții primelor trei locuri au primit și diplome. 
Profesorii implicați în acest proiect de la școala noastră au fost: înv. Bozga-Istvándi Lilla (clasa a III-a SBS1), Bányai Edina (a III-a SBS2), Szilágyi Mária (a IV-a B), Popa Szomoru Edina (a IV-a SBS1), Mihuț Timea (a IV-a SBS2) și Kun Ildikó (a IV-a A), cea care ne-a ajutat la conceperea bannerelor și a diplomelor; profesorii de educație fizică: Bica Tünde, responsabilă cu fotbalul, Varga Éva Tereza, responsabilă cu streetballul și tenisul de masă, iar Tar Éva Erzsébet, responsabilă cu săritura cu coarda și alergarea de viteză și coordonatoarea proiectului la nivelul școlii.
Trebuie menționat că în aceeași zi, programat cu multe săptămâni înainte, s-a derulat și un alt proiect legat de Szacsvay, ceea ce înseamnă de șapte ani concurs de șah, coordonat de cel de-al patrulea profesor de educație fizică din unitatea noastră, dl. Vanca Daniel.
Toate evenimentele și activitățile au avut mare succes în rândul copiilor.
Prof. de educație fizică Tar Éva Erzsébet
Pentru mai multe poze, accesați Galeria foto: Ziua Europeană a Sportului Școlar.

Trimite email

Pentru mai multe poze click aici

marţi, 19 ianuarie 2021