Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Ziua Europeană a Sportului Școlar

Vineri, 28.09.2018

Ziua Europeană a Sportului Școlar

Școala Gimnazială ,,Szacsvay Imre" din Oradea s-a înscris la acest eveniment european la nivelul României, deoarece este o modalitate de a promova cât mai vizibil educația fizică și sportul în rândul elevilor școlii noastre, care sunt iubitori de activități sportive.

Prin datele statistice ale acestui proiect inițiat de Federația Română „Sportul pentru toți" se va încerca, la nivelul Comisiei Europene, stimularea țărilor membre să includă în programele școlare ale fiecărei țări cât mai multe ore de educație fizică la toate nivelurile de învățământ.
Activitățile sportive s-au desfășurat  în cele trei clădiri ale școlii pe parcursul a 120 de minute astfel: în clădirea de pe Strada Tudor Vladimirescu, coordonatoare a fost subsemnata, cu activitățile sportive: săritura cu coarda și alergare de viteză pe două culoare, implicați fiind 103 elevi din clasele a III-a și a IV-a. La clădirea de pe Strada Mihai Eminescu activitățile sportive au fost următoarele: streetball, clasele a VII-a și tenis de masă, clasele V-VI-VII, cu participarea a 14 elevi; iar la clădirea din Episcopia, activitatea sportivă - fotbal, echipe mixte, clasele V-VI-VII, elevi implicați -15, cu un invitat de onoare, arbitrul de Champions Leaque Șovre Octavian, care a arbitrat meciul băieților.
Toți participanții au fost premiați, iar ocupanții primelor trei locuri au primit și diplome. 
Profesorii implicați în acest proiect de la școala noastră au fost: înv. Bozga-Istvándi Lilla (clasa a III-a SBS1), Bányai Edina (a III-a SBS2), Szilágyi Mária (a IV-a B), Popa Szomoru Edina (a IV-a SBS1), Mihuț Timea (a IV-a SBS2) și Kun Ildikó (a IV-a A), cea care ne-a ajutat la conceperea bannerelor și a diplomelor; profesorii de educație fizică: Bica Tünde, responsabilă cu fotbalul, Varga Éva Tereza, responsabilă cu streetballul și tenisul de masă, iar Tar Éva Erzsébet, responsabilă cu săritura cu coarda și alergarea de viteză și coordonatoarea proiectului la nivelul școlii.
Trebuie menționat că în aceeași zi, programat cu multe săptămâni înainte, s-a derulat și un alt proiect legat de Szacsvay, ceea ce înseamnă de șapte ani concurs de șah, coordonat de cel de-al patrulea profesor de educație fizică din unitatea noastră, dl. Vanca Daniel.
Toate evenimentele și activitățile au avut mare succes în rândul copiilor.
Prof. de educație fizică Tar Éva Erzsébet
Pentru mai multe poze, accesați Galeria foto: Ziua Europeană a Sportului Școlar.

Trimite email

Pentru mai multe poze click aici

miercuri, 21 august 2019