Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Diana, lebedele și rațele sălbatice

Gesturi din urbea noastră de pe Crișul (cel) Repede

Diana, lebedele și rațele sălbatice

S-a întâmplat ca ieri (miercuri, 3 octombrie 2018), venind de la diseminarea de proiect al Elenei... (din Troia), Maria să vadă lebedele pe Criș și, la secunde, și-a scos ,,pușca", telefonul performant și... din avion, de pe Podul Intelectualilor, a pozat. Punct ochit!

Noi am mai zăbovit, ardelenește, să se așeze lucrurile. Apropiindu-ne de obiectiv, numai ce am văzut-o pe Diana, de la ,,Oltea Doamna", care hrănea cu bucăți rupte din porția ei de corn trei lebede și câteva rățuște din cârdul care a descălecat la umbra gojdiștilor.
Mami, mai dă-mi că mi s-a terminat.
La picioarele mamei, ciuguleau păsările cerului...
Diana, o copilă frumoasă cu suflet de aur!
Diana, să nu mai hrănești porumbeii că nu-i voie. Nu cumva să te vadă vreun consilier local că o încurci. E interzis. Prin legea lor!
Cu lebedele și rațele sălbatice e altceva, ele sunt musafirii noștri dragi și scumpi (Doamne, ferește-ne de mistreți. Că ăștia ne aduc gripa porcină africană)!
De unde or fi apărut atâtea rățuște, se întreba Maria. Și tot ea a și răspuns: O fi vreun cârd aflat în trecere spre țările calde. S-a oprit să se odihnească și văzând că e ora mesei, câteva s-au apropiat de lebede și de Diana, bucurându-se de ospitalitatea copilei cu suflet de aur.
Și-am încălecat pe-o șa, iar caii putere ne-au dus departe... în lumea largă.
Maria & Ovi
Pentru mai multe poze, accesați Galeria foto: Diana, lebedele și rațele sălbatice. 

Trimite email

Pentru mai multe poze click aici

luni, 27 mai 2019