Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

„O Românie frumoasă și mândră, ca soarele sfânt de pe cer”

Revista ,,Curtea de la Argeș” pe octombrie

„O Românie frumoasă și mândră, ca soarele sfânt de pe cer”

Pornind de la o fotografie și ,,dând filmul înapoi" cu 100 de ani, domnul academician Gheorghe Păun ne vorbește (scrie) în editorial despre proiectele de consolidare a României Mari. ,,După Unire se lucra la unificare (...). După fundamentalul Proiect de Țară al Reîntregirii, urma un proiect-ecou, reconstruirea Țării, ridicarea economică, în condițiile nou apărute".

Simțim parcă nostalgie în glas, dar și mândrie. Alte vremuri, alți oameni. Și conchide: ,,Avem mereu de învățat de la înaintași, de la vremurile trecute. Cu atât mai mult cu cât mereu este nevoie să facem harta cât mai trainică".
Ce mai putem citi la adresa cunoscută: www.curteadelaarges.ro
în acest număr: Horia Bădescu: Să ne fie rușine! Victor Ravini: Ce facem cu Miorița și cui o lăsăm? Mihaela Malea Stroe: #Miorița..., pleiada și gașca Dragoș Vaida: Apelul Alianței Civice, după două decenii Dragoș Olaru: Promotorii Unirii: Sextil Pușcariu și Isidor Bodea Rodica Lăzărescu: Doi tei și o stea pentru neuitare Florian Copcea: Lovinescu în oglinzile posterității Aureliu Goci: Epigramă la cardiogramă Ion Pătrașcu: În lumea muzelor Elis Râpeanu: Catrenul și epigrama Dan D. Farcaș: Izvoarele demitizării...
Deci, domnule academician, joi, 18 octombrie 2018, vă așteptăm la Universitatea Agora, la Simpozionul Internaţional ,,Brainstorming în Agora Cercurilor Studențești", BACStud2018, ediția a IV-a, 18-20 octombrie 2018, http://univagora.ro/ro/conferinte/bacstud2018/, așa după cum am aflat de la domnul rector Ioan Dzițac.
Ovidiu Dan

Trimite email

joi, 12 decembrie 2019