Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Responsabilitate pentru mediu, responsabilitate pentru sine

Un proiect în parteneriat cu S.C.Eco Bihor S.R.L.

Responsabilitate pentru mediu, responsabilitate pentru sine

Vineri, 5 octombrie 2018, elevii Școlii Gimnaziale Internaționale Agora au participat, în parteneriat cu S.C.Eco Bihor S.R.L., la proiectul ,,Responsabilitate pentru mediu, responsabilitate pentru sine", în cadrul căruia s-au desfășurat activități de educație ecologică, educația ecologică fiind foarte importantă pentru dezvoltarea cognitivă a elevilor în vederea însușirii unui comportament responsabil față de mediul înconjurător.

În cadrul vizitei tematice la S.C. Eco Bihor S.R.L., agoriștii au aflat ce sunt deșeurile, procentele și statisticile privind reciclarea și compostarea deșeurilor municipale în țările europene.
Au fost purtate discuții despre importanța reciclării deșeurilor și timpul de descompunere a deșeurilor în natură (hârtia - în 3 luni, reviste, în 3-12 luni, chibrituri - 6 luni, gumă de mestecat - 5 ani, doză din aluminiu 10-100 de ani, PET-uri 100-1.000 de ani, folii polietilenă 100-1.000 de ani, card bancar -1.000 de ani, sticlă - 4000 de ani).
,,Fiecare dintre noi produce zilnic circa 1,5 - 2 kg de gunoi, dintre care circa 50% se poate recicla, reducând astfel consumul de energie și producând materii prime secundare", a explicat domnul Ferenc Branner, manager valorificare deșeuri reciclabile în cadrul S.C.Eco Bihor S.R.L..
Elevii au aflat cu uimire că din 11 PET-uri se poate confecționa un pantalon, iar prin reciclarea unei tone de hârtie salvăm 17 copaci.
Agoriștii au vizitat apoi stația de compostare , unde se realizează pământ de flori pe bază de compost din deșeurile vegetale colectate de pe aria municipiului Oradea, platforma de concasare a deșeurilor din construcții și hala de sortare a deșeurilor, unde au observat procesul de sortare și balotare și au urmărit rezultatele colectării selective.
Vizita a fost de un real succes, în urma acestei vizite cu siguranță că tinerii agoriști vor avea un comportament mai responsabil față de mediul înconjurător și, în cazul în care vor deveni factori de decizie , vor avea o atitudine mai responsabilă și în luarea deciziilor care afectează întreaga societate.
Daniela Drugaș & Ovidiu Dan
Pentru mai multe poze, accesați Galeria foto: Responsabilitate pentru mediu, responsabilitate pentru sine.

Trimite email

Pentru mai multe poze click aici

joi, 20 iunie 2019