Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Comemorarea Holocaustului la Școala Gimnazială Nr. 4 Arpășel

Astăzi (marți)

Comemorarea Holocaustului la Școala Gimnazială Nr. 4 Arpășel

Ziua Holocaustului este comemorată în România în data de 9 octombrie, dată la care, în 1941, a început deportarea forțată a peste 26.000 de evrei din Suceava, Câmpulung Moldovenesc, Vatra Dornei, Rădăuți, Gura Humorului și din alte localități învecinate către Transnistria.

Pentru a cinsti memoria celor 6 milioane de evrei uciși în diferite lagăre de către regimul nazist german, marți, 9 octombrie 2018, elevii de la Școala Gimnazială Nr. 4 Arpășel s-au implicat în mai multe activități specifice, coordonate de către d-na Popa Georgeta, profesor de limba și literatura română și de către d-l Biro Csaba, profesor de istorie-geografie.
Astfel, în cadrul activităților, elevii au vizionat filmul documentar ,,Holocaustul- crimă împotriva umanității", au purtat discuții despre problematica Holocaustului, au ,,vizitat" virtual, prin intermediul fotografiilor, lagărul de concentrare din Mauthausen, Austria și au realizat un panou tematic. Activitățile au fost menite să încurajeze elevii să contribuie activ la consolidarea valorilor fundamentale ale drepturilor omului, lupta împotriva rasismului, a xenofobiei și la solidaritate umană.
Ziua dedicată comemorării Holocaustului s-a încheiat cu depunere de coroană la monumentul închinat evreilor, din Salonta.
Prof. Georgeta Popa
Pentru mai multe poze, accesați Galeria foto: Comemorarea Holocaustului la Școala Gimnazială Nr. 4 Arpășel.

Trimite email

Pentru mai multe poze click aici

sâmbătă, 11 iulie 2020