Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

,,Fii schimbarea pe care vrei să o vezi în lume” - Gandhi

Let s do it, Romania!

,,Fii schimbarea pe care vrei să o vezi în lume” - Gandhi

Voluntariatul reprezintă un schimb reciproc, dar și avantajos între om și comunitate.

Din dorința de a impregna elevilor noștri educația morală, care este un proces complex și neîntrerupt ce trebuie cultivat de la cea mai fragedă vârstă, când copilul, imitând, își formează deprinderi de comportare civilizată, prin acțiuni care dezvoltă acestuia simțul responsabilității și sensibilitatea față de mediul înconjurător, stimulează gândirea critică, dezvoltă stima de sine și devotamentul pentru ideile civice. Prin urmare, ne-am pus mănușile, am luat saci și am participat la ,,Let' s Do It, Romania!" cea mai mare mobilizare de voluntari din țară, cu scopul de a colecta deșeurile din arealele naturale.
Activitatea de voluntariat, Let' t Do It, Romania! din cadrul Școlii Gimnaziale Nr.1 Roșia, a fost coordonată de prof. Cioloș Adina-Ionela, împreună cu cadrele didactice: Silaghi Valentina-Gela, Tirla Andreea-Anca, de la Școala Primară Nr.1 Lazuri și Gavrilă Marioara-Dana, de la Grădinița cu Program Normal Nr. 2 Lazuri.
,,Micii" voluntari au fost în număr de 25: 15 elevi (Codrean Ruben-Alexandru, Gavriș Patricia-Claudia, Moraru Daliana-Claudia, Pup Diana-Alexia, Pup Mălina-Petruța - clasa a IV-a, Buha Florina-Daniela, Seica Larisa-Antonia - clasa a III-a, Pup Andra-Simona, Zăvoianu Sara-Ligia - clasa a II-a, Codoban Paul-Ionuț, Buha Anamaria-Florina, Pup Alexandru-Ionuț, Pup Antonia-Valentina, Pup Nicolas-Teodor, Pup Vlad-Nicolas - clasa pregătitoare) și 10 preșcolari (Balint Larisa-Antonia, Buha Dragoș-Florentin, Cabău Rareș-Daniel, Hahău Eduard-Ionuț, Hahău Lucas-Marian, Iancu Andra-Maria, Panc George-Florin, Pup Denis-Mario, Pup Denis-Marius, Țiboc David-Florin) care, împreună cu cele patru cadre didactice, au colectat deșeuri din apropierea școlii/ grădiniței, astfel cumulând șapte saci plini cu deșeuri.
Copiii au fost entuziasmați atât la începutul activității, cât și la finalizarea ei, când au văzut rezultatele ,,curate" ale muncii lor, iar cu un zâmbet radiant pe față și-au exprimat dorința sinceră de a mai participa și la alte activități de voluntariat.
 În concluzie, este o onoare să fii voluntar în comunitatea în care trăiești, când dăruiești iubire, primești iubire, când respecți, ești respectat. Toate aceste valori sunt cultivate și promovate la Școala Gimnazială Nr.1 Roșia, care militează pentru implicarea/ participarea directă la acțiuni/ activități a copiilor, le dă ocazia acestora să observe, să acționeze, să experimenteze în acest plan valoric.
Let' s Do It, Romania! Let' s Do It, Bihor! Let' s Do It, Roșia!
Tirla Andreea-Anca & Cioloș Adina-Ionela
Pentru mai multe poze, accesați Galeria foto: ,,Fii schimbarea pe care vrei să o vezi în lume” - Gandhi.

Trimite email

Pentru mai multe poze click aici

joi, 22 august 2019