Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Școala de Bani pe Roți a ajuns la Oradea

Programul național de educație financiară

Școala de Bani pe Roți a ajuns la Oradea

Școala de Bani pe Roți, cel mai extins program național de educație financiară, pornește iar la drum și staționează la Oradea. În perioada 11 octombrie - 4 noiembrie 2018, elevii din oraș și din împrejurimi, cu vârsta cuprinsă între 7 și 14 ani, sunt așteptați în Centrul Civic, în parcarea din Piața Emanuil Gojdu, la camionul FLiP, să pășească în lumea banilor și să descopere prin jocuri interactive cum să economisească și să își gestioneze bugetul.

Școala de Bani pe Roți este primul program itinerant de educație financiară interactivă dedicat copiilor din toată țara. Atelierele se desfășoară în camionul numit FLiP, care se transformă într-un loc de joacă și sală de curs cu dotări moderne. În cadrul acestuia, grupuri de câte 15 elevi învață timp de 90 de minute, cu ajutorul trainerilor specializați și a jocurilor propuse de aceștia, cum circulă banii, care este valoarea acestora și de ce este important să economisească.
„Ne dorim să continuăm să aducem educația financiară cât mai aproape de cei mici și să formăm, cu sprijinul trainerilor noștri, viitori tineri responsabili, care să știe să își gestioneze veniturile și care pot lua decizii financiare inteligente. Cu ajutorul lui FLiP, ne propunem să facem educația financiară mai accesibilă pentru elevii din întreaga țară, oferindu-le în același timp o experiență interactivă. Ne oprim de această dată la Oradea și suntem nerăbdători să întâlnim cât mai mulți elevi din toată țara dornici să învețe conceptele și noțiunile financiare exclusiv prin jocuri antrenante și amuzante," a declarat Andreea Nicoleta Deliu, coordonatoarea proiectului Școala de Bani.
Atelierele de educație financiară prin joacă se desfășoară zilnic, în intervalul orar 8.15 - 18.00, iar înscrierile sunt gratuite. Școlile din Oradea și din localitățile învecinate se pot înscrie pe pagina www.scoaladebani.ro/peroti/ la cursurile din intervalele orare 8.15 - 9.45, 10.00 - 11.30, 12.00 - 13.30, 14.00 - 15.30, 16.00 - 17.30 și 18.00 -19.30.
Despre FLiP
În 2017, FLiP a parcurs aproape 10.000 de km și a ajuns în București, Constanța, Tulcea, Galați, Focșani, Bacău, Vaslui și Piatra Neamț. Peste 7.000 de elevi din orașele în care a ajuns camionul au participat la atelierele gratuite de educație financiară într-un singur an. În 2018, camionul a ajuns în comunitățile din Iași, Botoșani, Piatra Neamț, Suceava și Baia Mare. După Cluj-Napoca, următoarele destinații ale FLiP sunt Arad, Deva, Alba Iulia și Sibiu.
Școala de Bani pe Roți este un proiect realizat în parteneriat cu BCR Leasing și Fundația Vodafone România, reprezentând o componentă a programului național de educație financiară al BCR - Școala de bani, care se adresează copiilor, adolescenților și adulților. În ultimul an, peste 1.000 de angajați ai BCR au devenit, în mod voluntar, profesori de educație financiară și au oferit, până acum, unui număr de 20.000 de români workshop-uri de educație financiară, în cadrul proiectului Școala de Bani - ore de educație financiară pentru adulți.
Mai multe detalii despre înscrieri se pot obține accesând https://www.bcr.ro/ro/educatie-financiara
Despre Banca Comercială Română
Banca Comercială Română (BCR), membră a Erste Group, este cel mai important grup financiar din România, incluzând operaţiunile de bancă universală (retail, corporate & investment banking, trezorerie şi pieţe de capital), precum şi societăţile de profil de pe piaţa leasingului, pensiilor private și a băncilor de locuinţe. BCR este banca Nr.1 în România după valoarea activelor (14,8 mld EUR), banca Nr.1 după numărul de clienţi şi banca Nr.1 pe segmentele de economisire şi creditare. BCR este cel mai valoros brand financiar din România, după gradul de încredere al clienţilor şi după numărul celor pentru care BCR este principală instituţie cu care fac banking.
BCR oferă gama completă de produse şi servicii financiare prin intermediul unei reţele de 22 de centre de afaceri și 18 birouri mobile dedicate companiilor şi 514 unităţi retail localizate în majoritatea oraşelor din întreaga ţară cu peste 10.000 de locuitori. BCR este banca Nr.1 din România pe piaţa tranzacţiilor bancare, clienţii BCR având la dispoziţie cea mai mare reţea naţională de ATM - peste 2.000 de bancomate şi POS - 15.200 de terminale pentru plată cu cardul la comercianţi, precum şi servicii complete de Internet banking, Mobile Banking, Phone-banking şi E-commerce. 
Despre Erste Group
Erste Group este unul dintre principalii furnizori de servicii financiare din estul Uniunii Europene. 46.700 de angajați deservesc 15,9 milioane de clienți în cadrul a 2.700 de filiale din 7 țări (Austria, Republica Cehă, Slovacia, România, Ungaria, Croația, Serbia). La sfârșitul celui de-al treilea trimestru din 2016, Erste Group deținea active totale în valoare de 206,8 miliarde EUR, înregistra un profit net de 1,18 miliarde EUR, precum și un indice al capitalului comun de rangul 1 (Basel 3 implementat integral) la 13,2%.
Cătălin Ioniță
Pentru mai multe poze, accesați Galeria foto: Școala de Bani pe Roți a ajuns la Oradea.

Trimite email

Pentru mai multe poze click aici

joi, 20 iunie 2019