Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

,,Holocaustul - O pagină neagră în istoria omenirii”

Comemorare la Ștei

,,Holocaustul - O pagină neagră în istoria omenirii”

Elevii Şcolii Gimnaziale ,,Miron Pompiliu" Ștei au comemorat, marţi, 9 octombrie 2018, victimele Holocaustului din timpul celui de-al Doilea Război Mondial, printr-o activitate instructiv-educativă, intitulată: ,,Holocaustul - O pagină neagră în istoria omenirii".

Activitatea s-a desfăşurat în cadrul Centrului de Documentare şi Informare, Ştei şi a ajuns anul acesta la cea de-a VII-a ediţie.
Evenimentul a debutat printr-un moment de reculegere ţinut în memoria victimelor Holocaustului.
A urmat, o prezentare PowerPoint realizată de profesorul documentarist, Cristina Andru, cu sprijinul d-nei prof. de istorie Mihuţa Ştefana, care a subliniat principalele evenimente care au dus la apariţia nazismului în Europa.
La manifestare a fost invitat și domnul prof. Bunta Cristian, care recent a vizitat muzeul lagărului de concentrare de la Auschwitz (Polonia) şi care le-a vorbit elevilor din clasele a VII-a şi a VIII-a A, despre ororile nazismului din aceea perioadă. Auschwitzul, spunea dumnealui, a devenit locul emblematic de implementare a soluției finale, un element major în punerea în practică a Holocaustului. Se estimează că cel puțin 1,1 milioane de persoane au fost omorâte acolo, din care peste 90% au fost evrei. Un crâmpei din istoria apusă a poporului român a fost rememorat prin intermediul scenetei umoristice ,,Tovarăşa profesoară", interpretată de elevii clasei a VII-a A, coordonator, prof. Andru Cristina, bibliotecar, prof. Tomescu Ileana şi prof. Drăgan Gheorghe.
Evaluarea activităţii s-a realizat printr-un rebus, în care elevii au trebuit să descopere cuvântul-cheie al activităţii, coordonați de către prof. Andru Cristina şi Tomescu Ileana.
Echipa de proiect a fost alcătuită din: prof. Pantea Simona, director, Moruţ Liana, Andru Cristina, Mihuţa Ştefana, Tomescu Ileana și Angela Vlaş.
 Ileana Tomescu & Cristina Andru

Trimite email

duminic, 25 august 2019