Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Ziua Educației la Școala Gimnazială Nr. 1 Rieni

Vineri, 5 octombrie

Ziua Educației la Școala Gimnazială Nr. 1 Rieni

Educația este acțiunea de formare a individului pentru el însuși, dezvoltându-i-se o multitudine de interese. Herbart

Educația este o acțiune de transformare ce se desfășoară în direcția impulsionării evoluției individului spre stadiul de personalitate conform cu un model dezirabil social.
În 1994, în data de 5 octombrie, UNESCO a inaugurat prima Zi Mondială a Educatorilor pentru a comemora semnarea, în anul 1966, a Recomandării făcute de UNESCO şi Organizaţia Internaţională a Muncii privind condiţiile de muncă ale personalului didactic. De atunci, s-a hotărât ca data de 5 octombrie să fie dedicată cadrelor didactice, pentru a li se da reputația pe care o merită, pentru a sensibiliza întreaga lume,  ținându-se cont de rolul esențial pe care-l joacă dascălii, în formarea de noi și noi generații.
Educaţia face parte din viaţa de zi cu zi a fiecărui om, de aceea ca şi cadre didactice trebuie să insuflăm celor mici dragostea pentru cunoaştere, educaţie, autoeducaţie, cultivarea respectului pentru cei care oferă educaţia, adică dascălii, fie ei educatori, învăţători sau profesori (chiar și părinți -n.n.).
Astfel, vineri, 5 octombrie 2018 la Școala Gimnazială Nr. 1 din Rieni și în structurile arondate s-au derulat cu elevii și preșcolarii activități pentru a marca această zi specială: urmărirea unor prezentări PowerPoint despre semnificaţia zilei de 5 octombrie, s-au vizionat filmulețe educative, s-au desfășurat jocuri, ateliere de creaţie plastică şi literară cu temele ,,Şcoala mea", ,,Chipul dascălului meu", dezbateri pe tema dreptului la educație. Principalele obiective ale activităților derulate au fost:  cunoașterea semnificaţiei zilei de 5 octombrie - Ziua Educației; conştientizarea importanţei educaţiei pentru viitorul lor, al copiilor; descoperirea educaţiei ca ,,meserie" (profesie) a lor, şcoala fiind centrul activităţii lor sociale.
La realizarea acestor obiective și-au adus contribuția toate cadrele didactice din comună: Liliana Balint, Corina Bodiuț, Adela Dobra, Marțian Dudaș, Liana Hule, Ioana Jurj, Loredana Marge, Ancuța Pașca, Claudiu Pirtea, Eszter Szatmari, Marcela Terme, Ramona Țigan, Simona Corbu, Andrea Boroș, Simona Sabău, Diana Muțiu, Ramona Dan, Sorina Racu și Liviu Țiț, cărora d-na director Corina Florincuța le-a mulțumit pentru implicarea și dăruirea de care dau dovadă în fiecare zi la locul de muncă, deoarece ,,Un copil educat este un om câștigat".
Ioana Bonchiș
Pentru mai multe poze, accesați Galeria foto: Ziua Educației la Școala Gimnazială Nr. 1 Rieni

Trimite email

Pentru mai multe poze click aici

duminic, 16 iunie 2019