Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Stiri

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
17 ianuarie 2021
1.*Cum se va face testarea pentru depistarea cazurilor de Covid-19 în școli
.....
Secretarul de stat în Ministerul Sănătății, Andreea Moldovan, a oferit o serie de explicaţii pentru ProTV, privind procedura de testare în şcoli, scrie G4Media.ro.
Autoritățile iau în calcul deschiderea școlilor în 8 februarie și au anunțat o serie de măsuri, astfel ca revenirea copiilor în bănci să nu devină un risc pentru sănătatea lor. Dacă un elev dintr-o clasă este depistat pozitiv, atunci toți colegii săi vor fi testați, a anunțat ministrul Sănătății. Iar dascălii și personalul din școli sunt incluși în etapa a doua a campaniei de vaccinare anti Covid-19.

2.* Concursul pentru inspectori școlari generali și generali adjuncți va avea loc în primăvara aceasta, anunță ministrul Educației, iar cel pentru directori de școli, în vară. „Varianta de concurs din Legea lui Daniel Funeriu era mult mai bună decât ce avem astăzi”.

3.* Toate școlile trebuie să-și creeze conturi pe platforma de vaccinare, ca să-i înscrie și programeze pe profesori și pe ceilalți angajați, potrivit unei adrese către unitățile de învățământ și inspectoratele școlare, semnată de ministrul Educației, obținută de Edupedu.ro
„Fiecare unitate de învățământ va desemna o persoană responsabilă cu înregistrarea unității de învățământ preuniversitar pe platforma alocată campaniei de vaccinare, centralizarea datelor de identitate și programarea la vaccinare a personalului angajat în respectiva unitate. Informațiile cu privire la acțiunea de vaccinare pot fi trebuie să fie accesate pe linkul https://vaccinare-covid.gov.ro/platforma-programare/”, se arată în documentul citat.

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
30 decembrie
1.* Școlile trebuie să identifice și să raporteze numărul elevilor în situații de risc cu privire la încheierea mediilor pe semestrul I. Cîmpeanu: Vom stabili un plan de intervenție personalizată pentru evitarea abandonului școlar
.....
Ministerul Educației va dispune către toate unitățile de învățământ, prin intermediul inspectoratelor școlare, identificarea și raportarea până la 11 ianuarie 2021, a numărului elevilor aflați în situație de risc cu privire la încheierea mediilor pe semestrul I, se arată într-un comunicat de presă semnat personal de ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu.
Astfel, se va stabili un plan de intervenție personalizată pentru evitarea abandonului școlar cauzat de dificultățile derulării procesului de învățământ în sistem online, a comunicat ministrul.

2.* Sondaj Salvați Copiii: 63% dintre copii, părinți și profesori își doresc să revină la școală în ianuarie 2021, în condițiile în care 47% dintre elevi nu dețin toate resursele ca să învețe on-line
…..
Organizația Salvați Copiii România solicită deschiderea școlilor în luna ianuarie 2021, printr-un apel publicat pe pagina de Facebook. 63% dintre copii, părinți și profesori își doresc să revină la școală…

3.* Școlile trebuie să regândească curriculum-ul pentru a-i ajuta pe elevi să ajungă cu materia la zi, pandemia a limitat progresul școlar al acestora – raport O.F.S.T.E.D.
…..
Izolarea repetată din cauza pandemiei de coronavirus a limitat progresul elevului, impactul primei stări de urgență se resimte și acum, iar școlile trebuie să regândească curriculum-ul pentru a-i ajuta pe elevi să ajungă cu materia la zi, se arată într-un raport al inspectoratului școlar britanic O.F.S.T.E.D. (The Office for Standards in Education, Children’s Services and Skills).

Agora International Law Conference, ediția a XII-a

Vineri, la Universitatea Agora din Oradea

Agora International Law Conference, ediția a XII-a

Facultatea de Ştiinţe Juridice şi Administrative din cadrul Universităţii Agora din Municipiul Oradea organizează conferinţa anuală Agora International Law Conference ,,Prospects and Challenges of 21st Century Law" (AILC), ediţia a XII-a, în 18 - 19 octombrie 2018.

http://univagora.ro/ro/conferinte/ailc2018/
Deschiderea oficială a conferinţei AILC  va avea loc vineri, 19 octombrie, ora 16,00 la sediul Universităţii  Agora, (Piaţa Tineretului,  Nr. 8, Oradea) în Aula  Albastră.
Ediţia din acest an dedicată celebrării Centenarului Marii Uniri se organizează în parteneriat cu: Academia de Poliţie „Alexandru Ioan Cuza", Bucureşti, Institutul de Ştiinţe Juridice şi Politice, Chişinău, Republica Moldova, Universitatea Transilvania din Braşov, Inspectoratul de Poliţie Judeţean Bihor, Asociaţia Naţională a Cadrelor în Rezervă şi în Retragere din Ministerul Afacerilor Interne - Filiala „Menumorut" Bihor, Asociaţia Română de Criminalistică, Bucureşti, Asociaţia Română de Ştiinţe Penale, Bucureşti, Centrul Euroregional de Prevenire şi Combatere a Criminalităţii Transfrontaliere, Oradea și Centrul de Excelenţă pentru Studiul Minorităţilor Transfrontaliere, Oradea.
Invitaţi de onoare:
academician Gheorghe Păun, Academia Română, academician Florin-Gheorghe Filip, Academia Română, prof. univ. dr. habilitat Valeriu Cuşnir,  Institutul de Cercetări Juridice şi Politice, Chişinău, Republica Moldova, cercetător drd. Mihai Taşcă, Institutul de Cercetări Juridice şi Politice, Chişinău, Republica Moldova, prof. univ. dr. Adrian Iacob, rector al Academiei de Poliţie „Alexandru Ioan Cuza", Bucureşti, prof. univ. dr. Alexandru Ţiclea, Academia de Poliţie „Alexandru Ioan Cuza", Bucureşti/Universitatea Ecologică, Bucureşti.
Evenimentul satelit al conferinţei AILC ajuns la cea de a IV-a ediţie este „Brainstorming în Agora Cercurilor Studențești", BACStud2018, http://univagora.ro/ro/conferinte/bacstud2018/
Din programul BACStud2018:
 Aplicaţiile practice - demonstrative se vor desfăşura tot vineri, 19 octombrie 2018, începând cu ora 13.30, sub coordonarea d-nei prof. univ. dr. Elena-Ana Iancu, decanul Facultății de Ştiinţe Juridice şi Administrative.
Partenerii sunt: Inspectoratul de Poliţie Judeţean Bihor - activităţi de informare, stand de prezentare şi activităţi practice demonstrative cu ajutorul autolaboratorului de criminalistică, expoziţie de tehnică; Inspectoratul Teritorial al Poliţiei de Frontieră Oradea - stand de prezentare, activităţi de informare, expoziţie de tehnică; Inspectoratul de Jandarmi Judeţean Bihor - stand de prezentare, activităţi de informare, promovare a atribuţiilor jandarmeriei, exerciţii practice - moduri de acţiune; Centrul 54 Comunicaţii R.M.N.C - stand de prezentare, activităţi de informare, expoziţie tehnică; Poliţia Locală Oradea - stand de prezentare, expoziţie tehnică; alte instituţii din domeniul ordinii şi siguranţei publice.
Moment 100, dedicat celebrării Centenarului Marii Uniri
În intervalul orar 15.00-16.00, tot la Universitatea Agora din Oradea
Expoziţie: Pagini de istorie 1917-1920
Eveniment ştiinţific asociat:
Conferinţa cu tema „Rolul profesiilor juridice în realizarea şi desăvârşirea Marii Uniri" se va desfăşura tot vineri, 19 octombrie 2018, ora 11.00, la Primăria Municipiului Oradea, sala Traian Moşoiu. Proiectul este finanţat de Consiliul Judeţului Bihor prin Direcţia Social Comunitară. (C.M.)

Trimite email

joi, 21 ianuarie 2021