Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Stiri

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
16 septembrie 2021

1.Jumătate dintre elevii din România au primit note peste 8.50 în școala online, spune ministrul Educației: Ne creează o imagine falsă, atrag atenția asupra acestui pericol
Notele din învățământul online sunt „peste jumătate între 8.50 și 10”, potrivit declarațiilor ministrului Educației, Sorin Cîmpeanu, făcute astăzi pentru DCNews. Acesta a spus că s-a uitat pe statistica de la nivel național, în privința predării online, și a ajuns la concluzia că notele de 8 sau 9 sunt „un accident”.
Sorin Cîmpeanu este de părere că notele din școala online „ne creează o imagine falsă” și „dacă cineva poate să mă convingă, să ne convingă, aș fi foarte fericit să poată să ne convingă că învățământul românesc are 50% din elevi merituoși”.
Ministrul Educației a mai spus că notele mari din mediul online sunt legate de dificultatea profesorilor de a evalua: „Știm foarte bine că profesorii au avut dificultăți în a evalua. Elevii, studenții sigur că avut șansa de a răspunde mult mai bine întrebărilor profesorilor în spatele unui ecran, cu camera și microfonul oprite”.

2. Cîțu despre decizia impunerii certificatelor verzi și pentru copii, fără să fie precizată vârsta: A fost o scăpare acolo. Prin HG mâine va fi corectată și vor fi cei peste 6 ani
Premierul Florin Cîțu a participat, joi seara, în emisiune la TVR1, unde a oferit câteva explicații despre propunerea Comitetului Național pentru Situații de Urgență (C.N.S.U.) care prevede obligativitatea prezentării Certificatului verde, în localitățile în care incidența la 14 zile este cuprinsă între 3 și 6 cazuri la mia de locuitori. În documentul respectiv se face referire la faptul că certificatul va fi necesar și pentru copii, fără însă să se precizeze până la ce vârstă, informează G4Media.ro.
„Ce se întâmplă cu copiii, în privința acestei decizii?”, a întrebat moderatorul emisiunii.
„A fost o scăpare acolo. Prin Hotărâre de Guvern, mâine va fi corectată și vor fi cei (copiii – n.red) de peste 6 ani. Acum se poate testa foarte ușor. Vom folosi același principiu pe care l-am folosit și la intrarea în România”, a răspuns premierul Cîțu.

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
26 iunie 2021
Sfaturile date elevilor de profesorii de la Teleșcoala pentru examenul de Bacalaureat 2021
Emisiunea Teleșcoala, de pregătire pentru examenele de la finalul claselor a VIII-a și a XII-a, a luat vacanță, iar profesorii participanți le-au transmis elevilor câteva sfaturi folositoare la examene, din experiența lor, scrie TVR2. Aceste sfaturi sunt de la profesorii de liceu pentru candidații la Bacalaureat.
„Chiar dacă tinerilor nu le plac foarte mult regulile, câteva, care ne-au fost și nouă de folos, tot le-aș sugera: să lase orice griji în afara sălii de examen, să se concentreze doar pe ceea ce scrie pe foaia de examen, în așa fel încât să permită memoriei să selecteze informațiile necesare rezolvării cerințelor, să aibă încredere în mintea lor luminată de emoție și de speranță…”, spune profesoara de Limba și literatura română Cecilia Barbu.

Agora International Law Conference, ediția a XII-a

Vineri, la Universitatea Agora din Oradea

Agora International Law Conference, ediția a XII-a

Facultatea de Ştiinţe Juridice şi Administrative din cadrul Universităţii Agora din Municipiul Oradea organizează conferinţa anuală Agora International Law Conference ,,Prospects and Challenges of 21st Century Law" (AILC), ediţia a XII-a, în 18 - 19 octombrie 2018.

http://univagora.ro/ro/conferinte/ailc2018/
Deschiderea oficială a conferinţei AILC  va avea loc vineri, 19 octombrie, ora 16,00 la sediul Universităţii  Agora, (Piaţa Tineretului,  Nr. 8, Oradea) în Aula  Albastră.
Ediţia din acest an dedicată celebrării Centenarului Marii Uniri se organizează în parteneriat cu: Academia de Poliţie „Alexandru Ioan Cuza", Bucureşti, Institutul de Ştiinţe Juridice şi Politice, Chişinău, Republica Moldova, Universitatea Transilvania din Braşov, Inspectoratul de Poliţie Judeţean Bihor, Asociaţia Naţională a Cadrelor în Rezervă şi în Retragere din Ministerul Afacerilor Interne - Filiala „Menumorut" Bihor, Asociaţia Română de Criminalistică, Bucureşti, Asociaţia Română de Ştiinţe Penale, Bucureşti, Centrul Euroregional de Prevenire şi Combatere a Criminalităţii Transfrontaliere, Oradea și Centrul de Excelenţă pentru Studiul Minorităţilor Transfrontaliere, Oradea.
Invitaţi de onoare:
academician Gheorghe Păun, Academia Română, academician Florin-Gheorghe Filip, Academia Română, prof. univ. dr. habilitat Valeriu Cuşnir,  Institutul de Cercetări Juridice şi Politice, Chişinău, Republica Moldova, cercetător drd. Mihai Taşcă, Institutul de Cercetări Juridice şi Politice, Chişinău, Republica Moldova, prof. univ. dr. Adrian Iacob, rector al Academiei de Poliţie „Alexandru Ioan Cuza", Bucureşti, prof. univ. dr. Alexandru Ţiclea, Academia de Poliţie „Alexandru Ioan Cuza", Bucureşti/Universitatea Ecologică, Bucureşti.
Evenimentul satelit al conferinţei AILC ajuns la cea de a IV-a ediţie este „Brainstorming în Agora Cercurilor Studențești", BACStud2018, http://univagora.ro/ro/conferinte/bacstud2018/
Din programul BACStud2018:
 Aplicaţiile practice - demonstrative se vor desfăşura tot vineri, 19 octombrie 2018, începând cu ora 13.30, sub coordonarea d-nei prof. univ. dr. Elena-Ana Iancu, decanul Facultății de Ştiinţe Juridice şi Administrative.
Partenerii sunt: Inspectoratul de Poliţie Judeţean Bihor - activităţi de informare, stand de prezentare şi activităţi practice demonstrative cu ajutorul autolaboratorului de criminalistică, expoziţie de tehnică; Inspectoratul Teritorial al Poliţiei de Frontieră Oradea - stand de prezentare, activităţi de informare, expoziţie de tehnică; Inspectoratul de Jandarmi Judeţean Bihor - stand de prezentare, activităţi de informare, promovare a atribuţiilor jandarmeriei, exerciţii practice - moduri de acţiune; Centrul 54 Comunicaţii R.M.N.C - stand de prezentare, activităţi de informare, expoziţie tehnică; Poliţia Locală Oradea - stand de prezentare, expoziţie tehnică; alte instituţii din domeniul ordinii şi siguranţei publice.
Moment 100, dedicat celebrării Centenarului Marii Uniri
În intervalul orar 15.00-16.00, tot la Universitatea Agora din Oradea
Expoziţie: Pagini de istorie 1917-1920
Eveniment ştiinţific asociat:
Conferinţa cu tema „Rolul profesiilor juridice în realizarea şi desăvârşirea Marii Uniri" se va desfăşura tot vineri, 19 octombrie 2018, ora 11.00, la Primăria Municipiului Oradea, sala Traian Moşoiu. Proiectul este finanţat de Consiliul Judeţului Bihor prin Direcţia Social Comunitară. (C.M.)

Trimite email

miercuri, 29 septembrie 2021