Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Stiri

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
21 noiembrie 2020
*1.Estonia: Ministrul Educaţiei demisionează după ce presa a scris că își ducea copiii la școală cu șoferul și mașina de serviciu
.....
Ministrul Educaţiei din Estonia, Mailis Reps, a demisionat ,vineri, după ce presa locală a arătat că ea folosea maşina de serviciu şi şoferul pentru a-şi duce copiii la şcoală, informează dpa, citată de Agerpres.
Tabloidul Ohtuleht a scris că un şofer al ministerului a folosit de mai multe ori o maşină de serviciu pentru a duce la şcoală şi a-i aduce acasă pe copiii lui Mailis Reps.

*2.Olimpici naționali de liceu au creat un site unde îi ajută pe elevii de a VIII-a să învețe pentru Evaluarea Națională: Scopul este de a ajuta copiii cu mai puține resurse să își atingă obiectivele educaționale, în contextul pandemiei
.....
Șase olimpici au pornit un proiect inedit pentru a-i ajuta pe elevii mai mici care trebuie să susțină în vara viitoare Evaluarea Națională. „Ne dorim să ajutăm elevii de clasa a VIII-a să treacă cu bine peste această situație dificilă creată de pandemie. Oferim lecții săptămânale care urmează curricula pentru Evaluarea Națională 2021”, au explicat aceștia în descrierea de pe site-ul pentru meditații lansat de ei – matex.xyz.

*3. Tabloul dezastrului din învățământul superior: România – pe ultimele locuri din Europa la numărul de tineri cu studii superioare, rata de înscriere la universitate, personal academic – Raport Bologna 2020
.....
România se află pe ultimul loc în Europa când vine vorba despre procentul persoanelor cu studii superioare în categoria 25-34 de ani, pentru care-și propusese o creștere substanțială până în 2020, potrivit unui nou raport dat publicității săptămâna aceasta. Documentul arată că țara se află, în același timp, printre ultimele din Europa din punct de vedere al persoanelor cu studii superioare pe celelalte categorii de vârstă, în pofida unor creșteri semnificative în ultimul deceniu și jumătate. În plus, se numără printre ultimele state europene la capitole precum rata de înscriere a tinerilor în învățământul superior, în timp ce numărul de instituții de învățământ superior și cel al angajaților din mediul academic au înregistrat scăderi în ultimele două decenii, marcate de dezvoltare la nivel european.

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
17 noiembrie 2020
1.*Un autobuz vechi, transformat într-o sală de clasă modernă pentru copiii dintr-un sat. Proiectul a fost sprijinit de peste 1.000 de voluntari, printre care și Simona Halep
.....
O sală de clasă modernă și inedită a fost amenajată pentru elevii din satul Augustin din Brașov într-un autobuz scos din circulaţie, în cadrul unui proiect realizat de Asociația Zi de Bine, împreună cu Natalia Ginghina și Adrian Secal, profesori în programul Teach for Romania, care au pornit campania de strângere de fonduri pentru proiectul EduBuzz, potrivit brasovmetropolitan.ro.

2.*Tiina Peterson, expert în educație timpurie al Ministerului Educației din Estonia: Noi am păstrat grădinițele deschise în perioada aceasta / Încercăm să facem profesia de educator cât mai atrăgătoare și apreciată în societate
.....
Pentru că educația timpurie este obligatorie, ,,noi am păstrat grădinițele deschise în perioada aceasta”, a declarat Tiina Peterson, expert șef al departamentului de educație primară și generală din Ministerul Educației, din Estonia. Aceasta a fost invitată la conferința online SuperTeach de sâmbătâ, 14 noiembrie, Revoluția mentalității în educație – Educație timpurie. Tiina Peterson a spus că strategia estonă pentru educație timpurie a început cu formarea profesorilor și ,,încercăm să facem profesia de educator cât mai atrăgătoare și apreciată în societate”...

3.* Educația în Marea Britanie: O privire asupra relației dintre educație și comunitate
.....
Gândindu-mă la care a fost cel mai important aspect al vieţii noastre ȋn străinătate pȃnă ȋn acest moment, mi-am dat seama că educația copilului nostru este răspunsul.
Noi ne-am mutat în Marea Britanie când Irina avea 1 an și 10 luni. Două precizări se impun de la început. Prima este aceea că situația noastră era diferită de a unui emigrant tânăr profesionist care se mută într-o țară străină și care nu are copii; odată ce ai copii, componentele de integrare, socializare și trai devin mai relevante decât cele strict profesionale. Cel puțin, așa a fost pentru mine.
De asemenea, când mă refer la educație, vorbesc despre sensul holistic și comprehensiv al conceptului de educație; voi aborda, astfel, educația nu doar în sensul strict al instituțiilor care oferă aceste servicii, ci și al modului în care un copil se formează prin interacțiunea cu instituțiile culturale, și anume familia și comunitatea...

E universul copiilor, duminică, la ERA Park!

Jocuri și concursuri

E universul copiilor, duminică, la ERA Park!

Zilele lui iunie au fugit demult, dar ERA Park Oradea sărbătorește, din nou, ziua copiilor!

Centrul comercial din Calea Aradului găzduiește, în această duminică (21 octombrie 2018), universul copiilor, un mini festival dedicat celor mici și părinților lor, care sunt invitați să petreacă o zi minunată în familie!
„Universul copiilor" se va desfășura sub cupola ERA, pe parcursul întregii zile, reunind o droaie de activități în cadrul cărora cei mici nu doar că se vor juca și se vor distra, dar vor și învăța lucruri folositoare în același timp!
Jocuri și concursuri
Startul festivalului se va da la ora 11, când oaspeții sunt invitați la Teatru Interactiv cu Scufița Roșie. Binecunoscuta poveste se va transforma într-un spectacol captivant, cu suișuri și coborâșuri, cu lacrimi și zâmbete, dar mai ales cu multe năzdrăvănii din care până și cei mai mici dintre spectatori vor putea trage învățăminte.
Între orele 12 și 13, pasionații vor putea lua parte la un atelier de magie fascinant, cu trucuri ce vor presăra bucurie și entuziasm între cei prezenți, pentru ca mai apoi, în intervalul orar 13 - 16, doritorii să se întreacă și în iscusință, în cadrul unui concurs distractiv. Sub cupolă vor fi amenajate cinci stații de jocuri interactive pe care prichindeii trebuie să le ducă la bun sfârșit, pentru ca la final să fie răsplătiți cu diverse premii.
Cei mai curajoși vor fi îndemnați să participe, între orele 16 și 20, și la un campionat de joacă, Hocus Pocus, cu cinci probe simpatice, la sfârșitul cărora cei mai buni vor fi premiaţi. Într-o atmosferă încărcată cu veselie, competiția îi va stimula pe pitici și pe părinții lor să comunice mai bine în echipă, dezvoltând concentrarea, rapiditatea, perspicacitatea, atenția, curajul și, mai ales, încrederea în sine a micilor eroi.
Facepaintig și minigolf!
Un moment aparte al zilei de duminică va fi, între orele 15 și 16, cel oferit de Statuile Roz. Este vorba despre un spectacol prin care prichindeii vor învăța povești de viață cu ajutorul unor tablouri vivante create de actori special costumați. Ineditele personaje îi vor ține cu sufletul la gură pe cei mici, dar și pe adulți, în special pe iubitorii de artă teatrală neconvențională.
Bineînțeles, nu vor lipsi picturile pe față și show-urile cu baloane modelate (între orele 16 și 19), dar nici sesiunile de minigolf, „sportul regilor", între orele 17 și 19.
Tot între orele 16 și 20, creativitatea participanților va fi testată în Imagination Playground, un joc uriaș de construit, de fapt un sistem de joacă format din diverse echipamente precum tobogane, leagăne sau locuri de cățărat. Cu dibăcie și dăruire, copiii vor fi îndemnați să-și alcătuiască propriul spaţiu de joacă, folosindu-se inclusiv de forme geometrice. Pe lângă faptul că e distractiv, Imagination Playground are menirea să dezvolte mai ales motricitatea grosieră a copiilor, dar și abilităţile cognitive, sociale, sentimentale şi intelectuale ale participanților.
După cum se vede, deci, ziua va fi super distractivă, iar intrarea este liberă pentru toată lumea.
Singura condiție, la intrare: cheful de joacă și voia bună!
Andrea Stan

Trimite email

marţi, 24 noiembrie 2020

Poza zilei

Daciana, la Londra!

Toată e numai zâmbet și... fericire!
Mulțumim, Daciana-Florina Florea!
Tu alungi pandemia și covidul din sufletele și viața noastră cenușie!
(Ovi)