Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Stiri

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
16 septembrie 2021

1.Jumătate dintre elevii din România au primit note peste 8.50 în școala online, spune ministrul Educației: Ne creează o imagine falsă, atrag atenția asupra acestui pericol
Notele din învățământul online sunt „peste jumătate între 8.50 și 10”, potrivit declarațiilor ministrului Educației, Sorin Cîmpeanu, făcute astăzi pentru DCNews. Acesta a spus că s-a uitat pe statistica de la nivel național, în privința predării online, și a ajuns la concluzia că notele de 8 sau 9 sunt „un accident”.
Sorin Cîmpeanu este de părere că notele din școala online „ne creează o imagine falsă” și „dacă cineva poate să mă convingă, să ne convingă, aș fi foarte fericit să poată să ne convingă că învățământul românesc are 50% din elevi merituoși”.
Ministrul Educației a mai spus că notele mari din mediul online sunt legate de dificultatea profesorilor de a evalua: „Știm foarte bine că profesorii au avut dificultăți în a evalua. Elevii, studenții sigur că avut șansa de a răspunde mult mai bine întrebărilor profesorilor în spatele unui ecran, cu camera și microfonul oprite”.

2. Cîțu despre decizia impunerii certificatelor verzi și pentru copii, fără să fie precizată vârsta: A fost o scăpare acolo. Prin HG mâine va fi corectată și vor fi cei peste 6 ani
Premierul Florin Cîțu a participat, joi seara, în emisiune la TVR1, unde a oferit câteva explicații despre propunerea Comitetului Național pentru Situații de Urgență (C.N.S.U.) care prevede obligativitatea prezentării Certificatului verde, în localitățile în care incidența la 14 zile este cuprinsă între 3 și 6 cazuri la mia de locuitori. În documentul respectiv se face referire la faptul că certificatul va fi necesar și pentru copii, fără însă să se precizeze până la ce vârstă, informează G4Media.ro.
„Ce se întâmplă cu copiii, în privința acestei decizii?”, a întrebat moderatorul emisiunii.
„A fost o scăpare acolo. Prin Hotărâre de Guvern, mâine va fi corectată și vor fi cei (copiii – n.red) de peste 6 ani. Acum se poate testa foarte ușor. Vom folosi același principiu pe care l-am folosit și la intrarea în România”, a răspuns premierul Cîțu.

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
26 iunie 2021
Sfaturile date elevilor de profesorii de la Teleșcoala pentru examenul de Bacalaureat 2021
Emisiunea Teleșcoala, de pregătire pentru examenele de la finalul claselor a VIII-a și a XII-a, a luat vacanță, iar profesorii participanți le-au transmis elevilor câteva sfaturi folositoare la examene, din experiența lor, scrie TVR2. Aceste sfaturi sunt de la profesorii de liceu pentru candidații la Bacalaureat.
„Chiar dacă tinerilor nu le plac foarte mult regulile, câteva, care ne-au fost și nouă de folos, tot le-aș sugera: să lase orice griji în afara sălii de examen, să se concentreze doar pe ceea ce scrie pe foaia de examen, în așa fel încât să permită memoriei să selecteze informațiile necesare rezolvării cerințelor, să aibă încredere în mintea lor luminată de emoție și de speranță…”, spune profesoara de Limba și literatura română Cecilia Barbu.

Depuneri de coroane la statuia avocat dr. Aurel Lazăr, vizită la Casa Memorială...

Momentele 100 ale conferinței dedicate Centenarului Marii Uniri

Depuneri de coroane la statuia avocat dr. Aurel Lazăr, vizită la Casa Memorială...

Vineri, 19 octombrie 2018, în sala Traian Moșoiu a Primăriei Oradea, a avut loc conferința „Rolul profesiilor juridice în realizarea şi desăvârşirea Marii Uniri", desfășurată în cadrul proiectului cu același nume, finanţat de Consiliul Judeţean Bihor, prin Direcţia Social Comunitară.

Momentele 100
Potrivit agendei, după conferință, au urmat momentele 100 ale manifestării. Primul s-a consumat la statuia avocat dr. Aurel Lazăr, unde au fost depuse două coroane de flori, una din partea Academiei de Poliţie „Alexandru Ioan Cuza" din Bucureşti, de către rectorul Academiei, domnul prof. univ. dr. Adrian Iacob, împreună cu studenta Loredana Barmoș, de la Agora, iar cealaltă, de către domnul prof. univ. dr. ing. Mișu-Jan Manolescu, președintele Consiliului de Administrație al Universității Agora, doamna decan Elena-Ana Iancu, directorul de proiect, domnul Vasile Creţ, general de brigadă cu o stea (r), preşedinte al Asociaţiei Cadrelor Militare în Rezervă şi în Retragere din Ministerul Apărării Naţionale - Filiala Bihor „General Traian Moşoiu" și studentul Cristian Ardelean.
De la statuie s-a plecat la Casa Memorială Aurel Lazăr, unde am fost primiți de doamna director Cornelia Românașu, iar mai apoi, prin intermediul filmulețului, ni s-a adresat însuși Aurel Lazăr...
În curtea Universității Agora, momentele 100 au început cu intonarea Imnului de Stat și ridicarea drapelului pe catarg și au continuat cu expoziții, demonstrații, aplicații practice, cântece, joc și voie bună, cu participarea studenților prezenți la cea de-a IV-a ediție a Simpozionului Internaţional ,,Brainstorming în Agora Cercurilor Studențești", BACStud2018, a invitaților și a partenerilor de proiect, din instituțiile de poliție și de jandarmi, elevi ai Şcolii de Pregătire a Agenţilor Poliţiei de Frontieră „Avram Iancu" Oradea, dar și ai Școlii Gimnaziale Internaționale Agora...
Ovidiu Dan
Pentru mai multe poze (84 de poze), accesați Galeria foto: Depuneri de coroane la statuia avocat dr. Aurel Lazăr, vizită la Casa Memorială...

Trimite email

Pentru mai multe poze click aici

miercuri, 29 septembrie 2021