Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Stiri

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
16 septembrie 2021

1.Jumătate dintre elevii din România au primit note peste 8.50 în școala online, spune ministrul Educației: Ne creează o imagine falsă, atrag atenția asupra acestui pericol
Notele din învățământul online sunt „peste jumătate între 8.50 și 10”, potrivit declarațiilor ministrului Educației, Sorin Cîmpeanu, făcute astăzi pentru DCNews. Acesta a spus că s-a uitat pe statistica de la nivel național, în privința predării online, și a ajuns la concluzia că notele de 8 sau 9 sunt „un accident”.
Sorin Cîmpeanu este de părere că notele din școala online „ne creează o imagine falsă” și „dacă cineva poate să mă convingă, să ne convingă, aș fi foarte fericit să poată să ne convingă că învățământul românesc are 50% din elevi merituoși”.
Ministrul Educației a mai spus că notele mari din mediul online sunt legate de dificultatea profesorilor de a evalua: „Știm foarte bine că profesorii au avut dificultăți în a evalua. Elevii, studenții sigur că avut șansa de a răspunde mult mai bine întrebărilor profesorilor în spatele unui ecran, cu camera și microfonul oprite”.

2. Cîțu despre decizia impunerii certificatelor verzi și pentru copii, fără să fie precizată vârsta: A fost o scăpare acolo. Prin HG mâine va fi corectată și vor fi cei peste 6 ani
Premierul Florin Cîțu a participat, joi seara, în emisiune la TVR1, unde a oferit câteva explicații despre propunerea Comitetului Național pentru Situații de Urgență (C.N.S.U.) care prevede obligativitatea prezentării Certificatului verde, în localitățile în care incidența la 14 zile este cuprinsă între 3 și 6 cazuri la mia de locuitori. În documentul respectiv se face referire la faptul că certificatul va fi necesar și pentru copii, fără însă să se precizeze până la ce vârstă, informează G4Media.ro.
„Ce se întâmplă cu copiii, în privința acestei decizii?”, a întrebat moderatorul emisiunii.
„A fost o scăpare acolo. Prin Hotărâre de Guvern, mâine va fi corectată și vor fi cei (copiii – n.red) de peste 6 ani. Acum se poate testa foarte ușor. Vom folosi același principiu pe care l-am folosit și la intrarea în România”, a răspuns premierul Cîțu.

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
26 iunie 2021
Sfaturile date elevilor de profesorii de la Teleșcoala pentru examenul de Bacalaureat 2021
Emisiunea Teleșcoala, de pregătire pentru examenele de la finalul claselor a VIII-a și a XII-a, a luat vacanță, iar profesorii participanți le-au transmis elevilor câteva sfaturi folositoare la examene, din experiența lor, scrie TVR2. Aceste sfaturi sunt de la profesorii de liceu pentru candidații la Bacalaureat.
„Chiar dacă tinerilor nu le plac foarte mult regulile, câteva, care ne-au fost și nouă de folos, tot le-aș sugera: să lase orice griji în afara sălii de examen, să se concentreze doar pe ceea ce scrie pe foaia de examen, în așa fel încât să permită memoriei să selecteze informațiile necesare rezolvării cerințelor, să aibă încredere în mintea lor luminată de emoție și de speranță…”, spune profesoara de Limba și literatura română Cecilia Barbu.

Cea de-a patra ediție a Simpozionului Internaţional ,,Brainstorming în Agora Cercurilor Studențești” (BACStud) 2018

La Universitate din Oradea, la Băile Felix și la Universitatea Agora, a avut loc

Cea de-a patra ediție a Simpozionului Internaţional ,,Brainstorming în Agora Cercurilor Studențești” (BACStud) 2018

În perioada 18-20 octombrie 2018, la Universitatea din Oradea, la Băile Felix și la Univ. Agora din Oradea, s-au desfășurat lucrările Simpozionului Internațional ,,Brainstorming în Agora Cercurilor Studențești" (BACStud) 2018.

După ziua de joi, o zi plină de activități ținute în campusul Universității din Oradea și nu numai, vineri (19 oct.), centrul de greutate al simpozionului s-a mutat în amfiteatrul, în sălile și în curtea Universității Agora, sub coordonarea doamnei conf. univ. dr. ing. Simona Dzițac, director al Centrului de creație științifică și inovare al studenților energeticieni orădeni de la Universitatea din Oradea, cea care de patru ani este mintea și sufletul acestui simpozion internațional.
Deschiderea de vineri a avut loc în Aula Albastră, în prezența celor doi academicieni, invitați de onoare ai simpozionului, academicienii Gheorghe Păun și Florin Gheorghe Filip, care au fost poftiți în prezidiu, alături de doamna conf. univ. dr. ing. Simona Dzițac, de domnul prof. univ. dr. Ioan Dzițac, rectorul Universității Agora, doamna conf. univ. dr. Ligia Burtă, prorector responsabil cu servicii studenţești şi vizibilitate al Universității din Oradea, doamna conf. univ. dr. ing. Egri Angela, din partea Universității din Petroșani și de studentul Cristian Șandro, vicepreședinte al comitetului de organizare studențesc.
,,Succesul simpozionului va fi, de fapt, succesul nostru al tuturor"
Din cuvântul omului total al simpozionului, doamna conf. univ. dr. ing. Simona Dzițac, moderatorul evenimentului, am aflat că la actuala ediție au fost acceptate 72 de lucrări științifice aparținând unor studenți din 11 centre universitare (Universitatea „Aurel Vlaicu" din Arad, Universitatea ,,1 Decembrie 1918" din Alba Iulia, Universitatea „Lucian Blaga" din Sibiu, Universitatea „Politehnica" Timișoara - Facultatea de Inginerie Hunedoara, Universitatea din Petroșani, Universitatea ,,Petru Maior" din Târgu Mureș, Universitatea ,,Eftimie Murgu" din Reșița, Universitatea Petrol-Gaze din Ploiești, Universitatea de Vest din Timișoara, Universitatea din Oradea și Universitatea Agora din Municipiul Oradea), din cadrul a patru universități/din străinătate: University of Novi Sad, Serbia, New York University Abu Dhabi, University of Szeged, Hungary și Universitatea de Stat din Republica Moldova, ale unor elevi din șapte colegii, licee și școli gimnaziale participante din Arad și Oradea, iar actuala ediție s-a bucurat de sprijin din partea a 20 de parteneri, firme și instituții. Mulțumind celor doi distinși academicieni, acad. Florin Gheorghe Filip și acad. Gheorghe Păun, gazdelor, organizatorii principali ai evenimentului (membrilor fondatori, familia distinșilor profesori universitari Mișu-Jan Manolescu și Adriana Manolescu), doamnei decan Elena-Ana Iancu pentru buna colaborare  pe partea de expoziție și momentele 100), doamna Simona Dzițac a ținut să mulțumească ,,foarte frumos (deopotrivă) minunatului comitet de organizare, în majoritate studenți și cadre didactice de la Universitatea din Oradea, pentru colaborare și implicare", concluzionând că ,,Succesul simpozionului va fi, de fapt, succesul nostru al tuturor".
,,Viitorul nostru trebuie să-l construim împreună!"
Vorbitorii și-au prezentat cartea de vizită și mesajul personal, au felicitat organizatorii pentru inițiativa și ideea simpozionului studențesc internațional, pentru reușita celor trei ediții, urând mult succes actualei ediții.
Ne-au bucurat, deopotrivă, mesajele venite din partea domnului rector Ioan Dzițac și a distinșilor academicieni, dar și ideea exprimată de doamna prorector Ligia Burtă. După ce a constatat ceea ce înseamnă această Agoră studențească, ce (re)unește studenți și cadre didactice, cercetători de la nivel local, național și internațional, a conchis: ,,Voi sunteți viitorul nostru, atunci când mă refer la studenți. Viitorul nostru trebuie să-l construim împreună, indiferent din care instituție venim. Niciodată nu avem voie să clădim bariere false între instituții, bariere false între profesori și studenți sau între studenți"...
Luând în calcul activitățile desfășurate, participarea numeroasă, implicarea și dăruirea, dar și reușita și atmosfera existentă în săli și în curtea Agorei, putem aprecia cei dintâi reușita actualei ediții a simpozionului, felicitând inițiatorii și organizatorii, în frunte cu energicul și inepuizabilul om total, așa după cum am mai afirmat, doamna conf. univ. dr. ing. Simona Dzițac!
Moise-Ovidiu Dan
Pentru mai multe poze (98 de poze), accesați Galeria foto: Cea de-a patra ediție a Simpozionului Internaţional ,,Brainstorming în Agora Cercurilor Studențești” (BACStud) 2018.

Trimite email

Pentru mai multe poze click aici

vineri, 17 septembrie 2021