Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

A venit, a venit toamna!

La Vadu Crișului

A venit, a venit toamna!

Miercuri, 31.10.2018, catedra de Limbă și comunicare de la Colegiul Tehnic Nr.1 Vadu Crișului a organizat o activitate interdisciplinară dedicată celui mai bogat și mai colorat anotimp, toamna. La activitate au participat atât elevi de gimnaziu, cât și elevi de liceu.

Într-o atmosferă destinsă s-au citit compuneri, s-au interpretat melodii, la chitară și orgă, s-au recitat creații proprii ale elevilor, s-au spus ghicitori, s-au realizat prezentări power-point despre poeți și prozatori care au descris în operele lor acest mult îndrăgit anotimp. Au fost expuse picturi ale elevilor, reprezentând diverse elemente specifice anotimpului autumnal. S-a realizat, de asemenea, un decor specific (crizanteme, frunze, legume, fructe etc) și o expoziție de carte.
Câteva dintre clasele de gimnaziu au amenajat standuri cu produse tradiționale aduse din cămările mamelor și bunicilor gospodine (zacuscă, murături, compoturi, dulcețuri, siropuri). Fiecare clasă a avut câte un reprezentant care a prezentat, într-o manieră cât mai originală, standul cu bunătăți.
La finalul activității, toți participanții s-au înfruptat din bunătățile toamnei, realizându-se astfel conexiunea dintre literatură, muzică, pictură și gastronomie.
Toamna este o simfonie de arome, imagini, culori și sunete, este anotimpul frunzelor uscate, al lăzilor cu roade încărcate, e anotimpu-n care noaptea crește și în care vremea se răcește.
Prof. Anca Tanc,
responsabil comisie metodică
Vedeți mai multe în Galeria foto: A venit, a venit toamna!
Dar și pe pagina de EDUCAȚIE Facebook ovidanhttps://ro-ro.facebook.com/pages/category/Education/OviDan-1572191382803970/
 
Felicitări, Anca!
Felicitări, dragi copii și stimați profesori pentru festinul autumnal pe care l-ați creat în cinstea Reginei!
Cu siguranță, ați avut mai multe frumuseți și bogății decât putem noi vedea în cele 14 imagini. Ați ales cumva și o prințesă? Cel mai frumos și mai bogat coș al toamnei? Cea mai gustoasă zacuscă?
Dacă e bal, să fie, totuși, bal!
Așteptăm o replică pe cinste la ediția a doua, în 2019! - Ovi
 

Trimite email

Pentru mai multe poze click aici

duminică, 9 august 2020