Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Stiri

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
28 martie 2024

Regulile pentru gradația de merit a profesorilor se vor modifica „într-un timp relativ scurt”, anunță Ligia Deca: Nu putem să venim cu revoluții acolo
Ligia Deca, ministrul Educației, a declarat luni, 25 martie, în cadrul unei conferințe de presă, că metodologia gradației de merit pentru profesori va fi revizuită și „e un ordin de ministru care trebuie emis într-un timp relativ scurt”. Pe 11 martie 2024, Ligia Deca spunea că în Ministerul Educației au loc discuții în prezent cu privire la „regândirea gradației de merit” și „regândirea treptelor de salarizare” a profesorilor.
Amintim că ordinul de ministru cu noile reguli pentru gradația de merit a profesorilor, programat să apară de Ziua Păcălelii, în acest an, a fost mutat pe 2 aprilie de Ministerul Educație, potrivit unui document publicat în Monitorul Oficial.
Ministrul Educației a spus luni că lucrează cu specialiștii OCDE pentru un cadru de evaluare de performanță potrivit pentru România: „Un alt sfat al lor este ca acest cadru să nu fie implementat brusc. Este nevoie de pilotare, este nevoie de timp de acomodare și este nevoie de predictibilitate pentru cadrele didactice”, a spus Deca.
„Prima discuție pe care o avem în acest sens este cea legată de revizuirea metodologiei gradației de merit, e un ordin de ministru care trebuie emis într-un timp relativ scurt. Și acolo avem prima discuție. Sigur, nu putem să venim cu revoluții acolo, pentru că, practic, e nevoie de un pic de timp să mergem pe recomandările OCDE.
Recomandările OCDE vorbesc și despre corelarea etapelor de promovare în carieră cu standarde profesionale, deci este vorba de o construcție a carierei didactice mai amplă, este vorba de timp pentru a putea avea rezultate obiective, de tipul evaluării standardizate pentru elevi, ca să poți să ai oglinda valorii adăugate la clasă. Și ne propunem, sigur, să venim cu o serie întreagă de propuneri, dar, din nou, aceste schimbări nu se pot întâmpla peste noapte”, a precizat Ligia Deca...

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
12 martie 2024

Peste 12.000 de profesori și aproape 170.000 de elevi și studenți, parte din proiectele educaționale ale organizației Școala de Valori, în cei 14 ani de activitate (P)
Într-o lume într-o continuă schimbare, Școala de Valori continuă și ea să își împlinească misiunea de a călăuzi tinerii să învețe să devină creatorii propriilor vieți. Cu o experiență de 14 ani în crearea de proiecte educaționale, Școala de Valori a impactat pozitiv viața celor aproape 170.000 de elevi și studenți, precum și a celor aproximativ 12.000 de profesori.
Școala de Valori este o asociație non-guvernamentală înființată în 2009, care și-a oficializat activitatea în 2010, începând cu proiectul GROW, acum cunoscut sub numele de growedu.ro. Începând cu anul trecut, asociația și-a extins misiunea și în Diasporă. L’école des Valeurs este primul avanpost Școala de Valori în spațiul european, cu scopul de a susține dezvoltarea personală și profesională a românilor care trăiesc în Diasporă: https://lecoledesvaleurs.eu/ .

Școala de Valori rămâne implicată în susținerea educației la nivel european și în implementarea de proiecte Erasmus Plus, cu accent pe integrarea tinerilor pe piața muncii, deoarece învățarea continuă centrată pe valori este cheia cu care tinerii pot să-și atingă sau, de ce nu, să își depășească potențialul maxim.

În decursul celor 14 ani, Școala de Valori a fost alături de elevii din școala primară la cei din liceele tehnologice sau teoretice, i-a susținut în procesul de alegere a traseului educațional și de carieră. Studenții au cunoscut procesul de transformare al proiectelor Școala de Valori și, acum, sunt gata să fie antreprenori sau angajați cu competențe antreprenoriale, care știu că locul lor este într-un domeniu care să fie în armonie cu abilitățile lor personale. Pentru că profesorii sunt cheia dezvoltării elevilor, Școala de Valori se implică în crearea unor experiențe educaționale unice, interactive și inspiraționale, care vizează nu doar formarea inițială dar și pe cea continuă, adresând competențele de care au nevoie pentru a lucra cu elevii contemporani.

Credem cu tărie în puterea oamenilor de autodepășire...

A venit, a venit toamna!

La Vadu Crișului

A venit, a venit toamna!

Miercuri, 31.10.2018, catedra de Limbă și comunicare de la Colegiul Tehnic Nr.1 Vadu Crișului a organizat o activitate interdisciplinară dedicată celui mai bogat și mai colorat anotimp, toamna. La activitate au participat atât elevi de gimnaziu, cât și elevi de liceu.

Într-o atmosferă destinsă s-au citit compuneri, s-au interpretat melodii, la chitară și orgă, s-au recitat creații proprii ale elevilor, s-au spus ghicitori, s-au realizat prezentări power-point despre poeți și prozatori care au descris în operele lor acest mult îndrăgit anotimp. Au fost expuse picturi ale elevilor, reprezentând diverse elemente specifice anotimpului autumnal. S-a realizat, de asemenea, un decor specific (crizanteme, frunze, legume, fructe etc) și o expoziție de carte.
Câteva dintre clasele de gimnaziu au amenajat standuri cu produse tradiționale aduse din cămările mamelor și bunicilor gospodine (zacuscă, murături, compoturi, dulcețuri, siropuri). Fiecare clasă a avut câte un reprezentant care a prezentat, într-o manieră cât mai originală, standul cu bunătăți.
La finalul activității, toți participanții s-au înfruptat din bunătățile toamnei, realizându-se astfel conexiunea dintre literatură, muzică, pictură și gastronomie.
Toamna este o simfonie de arome, imagini, culori și sunete, este anotimpul frunzelor uscate, al lăzilor cu roade încărcate, e anotimpu-n care noaptea crește și în care vremea se răcește.
Prof. Anca Tanc,
responsabil comisie metodică
Vedeți mai multe în Galeria foto: A venit, a venit toamna!
Dar și pe pagina de EDUCAȚIE Facebook ovidanhttps://ro-ro.facebook.com/pages/category/Education/OviDan-1572191382803970/
 
Felicitări, Anca!
Felicitări, dragi copii și stimați profesori pentru festinul autumnal pe care l-ați creat în cinstea Reginei!
Cu siguranță, ați avut mai multe frumuseți și bogății decât putem noi vedea în cele 14 imagini. Ați ales cumva și o prințesă? Cel mai frumos și mai bogat coș al toamnei? Cea mai gustoasă zacuscă?
Dacă e bal, să fie, totuși, bal!
Așteptăm o replică pe cinste la ediția a doua, în 2019! - Ovi
 

Trimite email
sâmbătă, 13 aprilie 2024, 13:38:47 Ora de vară a Europei de Est