Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Cum se învață limba germană la Școala Gimnazială „Dimitrie Cantemir” Oradea

Felicitări, doamnă profesor Unterlender-Merai Andrea!

Cum se învață limba germană la Școala Gimnazială „Dimitrie Cantemir” Oradea

Prin metode moderne și interactive, prin jocuri educative și de societate, prin muncă individuală și în echipă, prin cântece, muzică, jocuri de rol, prin prezentări PowerPoint și referate, prin întrebări quizz, prin activități culturale. Și toate acestea se desfășoară în limba germană, adaptată la nivelul de studiu al fiecărei clase.

 Iată câteva activități din lunile septembrie și octombrie ale anului școlar 2018-2019, sub îndrumarea cadrului didactic coordonator prof. Unterlender-Merai Andrea (profesoară de limba germană modernă a unității).
În data de 26 septembrie s-a desfășurat activitatea Ziua Limbilor Moderne Europene, care a avut ca obiectiv să atragă atenția elevilor asupra importanței învățării limbilor străine și să îi sensibilizeze cu privire la existența și valoarea tuturor limbilor vorbite în Europa, încurajând învățarea lor. Elevii trebuiau să identifice în limba germană denumirile țărilor și a limbilor vorbite în Uniunea Europeană;  să formeze corect denumiri în limba germană din litere plastice; să ștampileze denumiri de țări/ limbi în germană. După activitate au avut loc discuții, dezbateri despre importanța studierii limbilor străine.
O altă activitate a fost una istorică și de cultură generală, desfășurată în data de 3 octombrie, zi dedicată Germaniei (Ziua Națională a Germaniei), scopul fiind de a conștientiza elevii despre importanța de a cunoaște cultura și istoria Germaniei. Elevii au pregătit pancarte, postere, referate, prezentate la clasă, unde aveau de completat și o fișă de lucru cu întrebări quizz.
5 Octombrie a marcat Ziua Internațională a Profesorului și Ziua Internațională a Educației prin jocuri și cântece la clasă, în limba germană (aveau de alcătuit puzzle, cuvinte din litere, de ștampilat cuvinte, de a găsi animale în carte cu ajutorul tabletei). Jocul didactic prezintă ca notă definitorie îmbinarea armonioasă a elementului instructiv cu elementul distractiv, asigurând o unitate deplină între sarcina didactică și acțiunea de joc.
În data de 12 Octombrie s-a desfășurat activitatea cu titlul „Unsere Stadt Großwardein", ziua orașului nostru, Oradea. După prezentarea PowerPoint cu denumirile în limba germană ale obiectivelor turistice ale orașului, elevii au completat o fișă de lucru cu întrebări quizz și au alcătuit un poster despre cele învățate.
Elevii manifestă interes și creativitate față de activitățile propuse de către profesoară și ca o concluzie putem să spunem cu toți elevii: WIR LIEBEN DEUTSCH!
Prof. Unterlender-Merai Andrea
Pentru mai multe poze, accesați Galeria foto: Cum se învață limba germană la Școala Gimnazială „Dimitrie Cantemir” Oradea.

Trimite email

Pentru mai multe poze click aici

smbt, 20 aprilie 2019