Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Va fi proclamată simbolic Republica Europa

Sâmbătă, 10 noiembrie,

Va fi proclamată simbolic Republica Europa

În data de 10 noiembrie 2018, la ora 16 CET (Ora Europei Centrale), respectiv ora 17 EET (ora României) în sute de instituții publice și de cultură din orașe ale Europei va fi proclamată simbolic Republica Europa ca viitoare formă de organizare a actualelor state europene. Cu această ocazie va fi citit un manifest - proclamație, care va exprima principiile ce stau la baza viitorul stat european.

Fundația Academia Civică îi invită pe orădeni și bihoreni să ia parte la acest act solemn și la o dezbatere privind viitorul Europei. Evenimentul va avea loc în sala mare a Primăriei Oradea, în același timp cu proclamațiile similare de la București, Viena, Berlin, Atena, Belgrad, Saraievo, Budapesta, Praga, Varșovia, Bruxelles, Roma, Zürich, Londra ș.a.m.d.
Prin acest gest simbolic, europenii de pe întreg continentul își exprimă voința de a trăi într-o Europă unită, cu drepturi și îndatoriri egale pentru toți cetățenii, care să fie principalii actori ai unei democrații reale.
Evenimentul va fi deschis de un moment muzical oferit de studenții Facultății de Arte, Departamentul de Muzică, de la Universitatea din Oradea, coordonați de lector univ. dr. Carmen Rus, lector univ. dr. Ariadna Mircescu și conferențiar univ. dr. Valentin Lazar.
Amănunte despre această manifestare la nivel european pot fi găsite pe pagina de internet
Home - European Balcony Project
Orlando Balaș,
director de programe,
Fundația Academia Civică

Trimite email

smbt, 20 aprilie 2019