Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Festivitatea de avansare a unei noi promoţii de agenţi de poliţie de frontieră

Vineri, în Piața Unirii din Oradea

Festivitatea de avansare a unei noi promoţii de agenţi de poliţie de frontieră

Vineri, 2 noiembrie 2018, în Piața Unirii din Municipiul Oradea a avut loc festivitatea de avansare la primul grad profesional a „Promoţiei de agenţi de poliţie de frontieră, 2 noiembrie 2018" a Şcolii de Pregătire a Agenţilor Poliţiei de Frontieră „Avram Iancu" Oradea.

Celebrarea evenimentului s-a desfășurat în prezența adjunctului inspectorului general al Poliţiei de Frontieră Române, comisar-șef de poliţie Tatiana Ivan, a prefectului județului Bihor, domnul Ioan Mihaiu, a vicepreședintelui Biroului Executiv Central al Corpului Naţional al Poliţiştilor, comisar şef de poliţie Liviu Gheţău și a mai multor oficialităţi locale.
De asemenea, la festivitate au mai fost prezenţi şefi şi comandanţi ai structurilor M.A.I. şi M.Ap.N din Garnizoana Oradea, o delegaţie a Inspectoratului General al Poliției de Frontieră din Republica Moldova și a Școlii Vocaționale de Poliție din Miskolc - Ungaria, reprezentanţi ai mass-media, înalte feţe bisericeşti şi nu în ultimul rând părinţi, rude şi prieteni ai absolvenţilor, sosiţi din toate colţurile ţării.
Cu aceasta ocazie, directorul școlii, comisar-șef de poliție Ionel Hotnoga a dat citire mesajului ministrului afacerilor interne, doamna Carmen Daniela Dan, mesaj în care s-au regăsit cuvinte de apreciere şi încurajare a tinerilor absolvenţi:
„Un agent de poliție adevărat este impecabil atât în familie, cât și în societate sau la locul de muncă. În viața oricărei comunități, prezența agentului de poliție este esențială și el trebuie să reprezinte un model social, demn de urmat. 
Misiunea pe care o aveți de îndeplinit nu este una ușoară, dar ați știut acest lucru încă din momentul în care v-ați ales această carieră. Am convingerea că vă veți ridica la nivelul așteptărilor, iar unii dintre voi chiar le veți depăși".
De asemenea, în cuvântul transmis absolvenților de către adjunctului inspectorului general al Politiei de Frontieră, doamna comisar-șef de poliţie Tatiana Ivan, s-au regăsit cuvinte de apreciere şi încurajare a tinerilor absolvenţi: ,,Ați avut un an intens, ați depus eforturi pentru a acumula cunoștințele teoretice și chiar v-ați implicat, alături de tutorii dumneavoastră din perioada stagiilor de practică, în prevenirea migrației ilegale pe teritoriul țării noastre. De acum însă, pregătirea în cadrul unității de învățământ s-a încheiat și urmează o nouă etapă a vieții: cariera de polițist de frontieră. Fiți mândri că sunteți absolvenții unei instituții de învățământ extrem de bine apreciate, iar acum ați intrat în marea familie a Poliției de Frontieră".
Festivitatea de absolvire a fost condusă de către directorul școlii, comisar-şef de poliţie Hotnoga Ionel, care a felicitat absolvenţii pentru rezultatele foarte bune obţinute la examenul de absolvire și a transmis absolvenților un mesaj de îmbărbătare.
Cea de a 27-a promoţie de elevi pe care a dat-o şcoala orădeană este formată din 291 de elevi, 90 de fete și 201 băieți și a avut durata de şcolarizare de un an.
În urma finalizării și centralizării rezultatelor examenului de absolvire, media generală a promoţiei noiembrie 2018 este de 8,51. În cadrul festivităţii de absolvire au fost acordate diplome de merit primilor zece absolvenţi cu rezultate meritorii în cadrul examenului de absolvire, şeful de promoţie fiind recompensat şi cu înscrierea numelui şi prenumelui pe placa de onoare a instituţiei.
Primii trei clasaţi au fost: şef promoţie - agent Ursachi-Dabîca Lenuța, cu media 9,66,  locul 2 - agent Popa Valentin, media 9,53, locul 3 - agent Gherman Laura-Diana, media 9,40.              
Absolvenţii au fost repartizaţi în ordinea mediilor în cadrul inspectoratelor teritoriale ale Poliţiei de Frontieră, la frontiera externă a României, în cadrul structurilor Inspectoratului General pentru Imigrări și a Direcției Generale de Pașapoarte, ca debutanţi pentru o perioadă de șase luni.
Comisar șef de poliţie
Eugen Micheș
Vedeți mai multe în Galeria foto: Festivitatea de avansare a unei  noi promoţii de agenţi de poliţie de frontieră

Trimite email

Pentru mai multe poze click aici

smbt, 20 aprilie 2019