Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Proiectul internațional ,,Prietenie fără frontiere”

Joi, la Gyula - Ungaria

Proiectul internațional ,,Prietenie fără frontiere”

Joi, 8 noiembrie 2018, s-a lansat la Liceul ,,Nicolae Bălcescu" din Gyula, Ungaria, un nou proiect de suflet, intitulat ,,Prietenie fără frontiere".

Proiectul (inițiat de Școala Gimnazială ,,Oltea Doamna" din Oradea, director prof. Musca Florina și prof. Ienei-David Laura, împreună cu prof. Hădărean Diana, de la Liceul Vocațional Pedagogic ,,Nicolae Bolcaş" din Beiuş) ,,s-a născut ca o necesitate a copiilor de a comunica, de a se ajuta și de a se afirma în cadrul instituțiilor din care fac parte. Calea de comunicare a grupului țintă este prezentarea și lansarea de spectacole, competiții, schimburi de experiență ale copiilor talentați din România, Republica Moldova și Ungaria", declară coordonatorul de proiect doamna profesor Laura Ienei-David.
Doamna Maria Gurzău Czegledi, directorul Liceului ,,Nicolae Bălcescu" din Gyula și cadrele didactice din Gyula ne-au primit cu multă bucurie. Școlile implicate au donat 500 de cărți în limba română pentru biblioteca școlii. Să precizăm faptul că la liceul din Gyula se învață în limba română.
Delegația din Oradea a fost alcătuită din: prof. Teodor David, vicepreședinte  al ,,Vetrei Românești", Bihor (partener de onoare în proiect), prof. Ienei-David Laura și doamna Viorica Cherteș, președinte al Asociației Femeilor Ortodoxe Bihor.
După lansarea proiectului, în sala festivă a liceului, a avut loc un recital folcloric, susținut de trei interpreți de muzică populară din Oradea: Florica Ruja, Bianca Popa și Florica Bungău. La activitate a fost prezent și Consulul General al României la Gyula, Excelența Sa, Florin Vasiloni.
Activitățile proiectului sunt monitorizate din partea Inspectoratului Școlar Județean Bihor (care este partener în proiect) de către inspectorii școlari Elena Chivari Moțoc și Florin Negruțiu.
În proiect sunt implicate 10 școli din țară, din Republica Moldova și Ungaria, dintre care amintim Școala Gimnazială ,,Avram Iancu" și Liceul de Arte, ambele din Oradea, iar dintre partenerii externi nominalizăm doi: Liceul ,,Nicolae Bălcescu" din Gyula - Ungaria și Școala Gimnazială ,,Adrian Păunescu" din Sângerei, Republica Moldova (director, doamna profesor Maria Bajura).
Prof. Laura Ienei-David
Vedeți mai multe poze în Galeria foto: Proiectul internațional ,,Prietenie fără frontiere” 

Trimite email

Pentru mai multe poze click aici

miercuri, 21 august 2019