Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

,,Snowman Goes Internationally”, un nou proiect de mobilitate Erasmus+ K1

Erasmus+ K1 la C.T. ,,Mihai Viteazul” din Oradea

,,Snowman Goes Internationally”, un nou proiect de mobilitate Erasmus+ K1

,,Snowman Goes Internationally" este noul proiect de mobilitate K1 Erasmus+, în care Colegiul Tehnic ,,Mihai Viteazul" din Oradea este partener, alături de patru țări din Europa: Irlanda, Grecia, Germania și Anglia, după cum am aflat, ieri (joi, 15 noiembrie), de la directorul Colegiului, dl prof. dr. Ruben Filimon.

În perioada 1-5 noiembrie 2018, la Kokkola, în Finlanda, a avut loc întâlnirea preliminară de proiect, la care Colegiul Tehnic ,,Mihai Viteazul" a fost reprezentat de coordonatorul pe proiecte internaționale al instituției, doamna prof. Mela Delia.
În cadrul întâlnirii de joi din Finlanda, s-au prezentat premisele alegerii acestei teme de proiect, multiculturalitatea și punctele comune care ne leagă, ca națiuni, în era globalizării. De asemenea, au fost prezentate și modalitățile de interacțiune educațională finlandeză, prin  intermediul centrelor de tineret care inițiază programe dedicate tinerilor (la nivel internațional termenul tânăr desemnează grupa de vârsta 10-25 ani), prin care răspund nevoilor tinerilor de a-și contura identitatea națională în context internațional.
,,Aceste programe urmează trendurile internaționale educaționale, ca metode de predare-învațare actuale, astfel se inițiază educația formală, bazată pe temele curriculei naționale, în cadru nonformal, iar de cele mai multe ori prezentate de specialiști în domeniu, într-un mod interactiv", precizează interlocutorul nostru.
,,Următoarea întâlnire a proiectului va avea loc în luna martie 2019, tot în Kokkola, Finlanda, iar la această întâlnire vor participa grupuri (formate din câte cinci tineri), însoțite de traineri din fiecare țară parteneră", a adăugat doamna prof. Mela Delia.
(Ov.D.)
Vedeți mai multe poze în Galeria foto: ,,Snowman Goes Internationally”, un nou proiect de mobilitate Erasmus+ K1

Trimite email

Pentru mai multe poze click aici

miercuri, 12 august 2020