Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Stiri

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
28 martie 2024

Regulile pentru gradația de merit a profesorilor se vor modifica „într-un timp relativ scurt”, anunță Ligia Deca: Nu putem să venim cu revoluții acolo
Ligia Deca, ministrul Educației, a declarat luni, 25 martie, în cadrul unei conferințe de presă, că metodologia gradației de merit pentru profesori va fi revizuită și „e un ordin de ministru care trebuie emis într-un timp relativ scurt”. Pe 11 martie 2024, Ligia Deca spunea că în Ministerul Educației au loc discuții în prezent cu privire la „regândirea gradației de merit” și „regândirea treptelor de salarizare” a profesorilor.
Amintim că ordinul de ministru cu noile reguli pentru gradația de merit a profesorilor, programat să apară de Ziua Păcălelii, în acest an, a fost mutat pe 2 aprilie de Ministerul Educație, potrivit unui document publicat în Monitorul Oficial.
Ministrul Educației a spus luni că lucrează cu specialiștii OCDE pentru un cadru de evaluare de performanță potrivit pentru România: „Un alt sfat al lor este ca acest cadru să nu fie implementat brusc. Este nevoie de pilotare, este nevoie de timp de acomodare și este nevoie de predictibilitate pentru cadrele didactice”, a spus Deca.
„Prima discuție pe care o avem în acest sens este cea legată de revizuirea metodologiei gradației de merit, e un ordin de ministru care trebuie emis într-un timp relativ scurt. Și acolo avem prima discuție. Sigur, nu putem să venim cu revoluții acolo, pentru că, practic, e nevoie de un pic de timp să mergem pe recomandările OCDE.
Recomandările OCDE vorbesc și despre corelarea etapelor de promovare în carieră cu standarde profesionale, deci este vorba de o construcție a carierei didactice mai amplă, este vorba de timp pentru a putea avea rezultate obiective, de tipul evaluării standardizate pentru elevi, ca să poți să ai oglinda valorii adăugate la clasă. Și ne propunem, sigur, să venim cu o serie întreagă de propuneri, dar, din nou, aceste schimbări nu se pot întâmpla peste noapte”, a precizat Ligia Deca...

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
12 martie 2024

Peste 12.000 de profesori și aproape 170.000 de elevi și studenți, parte din proiectele educaționale ale organizației Școala de Valori, în cei 14 ani de activitate (P)
Într-o lume într-o continuă schimbare, Școala de Valori continuă și ea să își împlinească misiunea de a călăuzi tinerii să învețe să devină creatorii propriilor vieți. Cu o experiență de 14 ani în crearea de proiecte educaționale, Școala de Valori a impactat pozitiv viața celor aproape 170.000 de elevi și studenți, precum și a celor aproximativ 12.000 de profesori.
Școala de Valori este o asociație non-guvernamentală înființată în 2009, care și-a oficializat activitatea în 2010, începând cu proiectul GROW, acum cunoscut sub numele de growedu.ro. Începând cu anul trecut, asociația și-a extins misiunea și în Diasporă. L’école des Valeurs este primul avanpost Școala de Valori în spațiul european, cu scopul de a susține dezvoltarea personală și profesională a românilor care trăiesc în Diasporă: https://lecoledesvaleurs.eu/ .

Școala de Valori rămâne implicată în susținerea educației la nivel european și în implementarea de proiecte Erasmus Plus, cu accent pe integrarea tinerilor pe piața muncii, deoarece învățarea continuă centrată pe valori este cheia cu care tinerii pot să-și atingă sau, de ce nu, să își depășească potențialul maxim.

În decursul celor 14 ani, Școala de Valori a fost alături de elevii din școala primară la cei din liceele tehnologice sau teoretice, i-a susținut în procesul de alegere a traseului educațional și de carieră. Studenții au cunoscut procesul de transformare al proiectelor Școala de Valori și, acum, sunt gata să fie antreprenori sau angajați cu competențe antreprenoriale, care știu că locul lor este într-un domeniu care să fie în armonie cu abilitățile lor personale. Pentru că profesorii sunt cheia dezvoltării elevilor, Școala de Valori se implică în crearea unor experiențe educaționale unice, interactive și inspiraționale, care vizează nu doar formarea inițială dar și pe cea continuă, adresând competențele de care au nevoie pentru a lucra cu elevii contemporani.

Credem cu tărie în puterea oamenilor de autodepășire...

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
4 februarie 2024

Statul plătește suplimentar 56 de universități de stat și particulare, în acest an, ca să formeze peste 32 de mii de viitori profesori. Cea mai mare creștere față de anul universitar precedent e la Universitatea din Oradea – 700 de locuri în plus

În anul universitar 2023-2024, statul vrea să formeze peste 32.200 de studenți care ar putea să devină profesori, potrivit datelor din ordinul ministrului Educației nr. 6.234/2023. Este vorba despre ordinul prin care a fost aprobată lista universităților cu programe de formare psihopedagogică. Numărul locurilor a crescut cu aproape 20% față de anul trecut, cu mențiunea că anul trecut în listă nu figura numărul de locuri pentru o serie de universități, iar o universitate particulară este nouă pe această listă – Universitatea „Tibiscus” din Timișoara, care primește 100 de locuri.
Amintim că 56 de universități vor organiza programe de formare psihopedagogică pentru profesori, în anul universitar 2023-2024. Acest lucru înseamnă că pot fi școlarizați 32.250 de studenți care vor să devină profesori.

În anul universitar 2023-2024, la fel ca în fiecare an, universitățile cu cei mai mulți studenți care pot fi școlarizați sunt următoarele:

Universitatea „Babeș-Bolyai” din Cluj-Napoca – 3.500;
Universitatea din București – 3.000;
Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iași – 2.400;
Universitatea Națională de Știință și Tehnologie Politehnica București – 1.600;
Universitatea din Craiova – 1.500;
Universitatea din Oradea – 1.500;
Universitatea de Vest din Timișoara – 1.500;
Universitatea „Transilvania” din Brașov – 1.100;
Academia de Studii Economice din București – 1.000;
Universitatea „Lucian Blaga” din Sibiu – 1.000;
Universitatea „Ștefan cel Mare” din Suceava – 1.000;
În anul universitar 2022-2023, numărul maxim de studenți care au putut fi școlarizați a fost de 26.880. Creșterea cu 5.370 de studenți este influențată de faptul că pe lista de anul trecut în dreptul a 6 universități era afișat „N/A”. Dacă aceste 6 universități și-a menținut cifra de școlarizare pentru modulul psihopedagogic, atunci noutățile ar fi doar în dreptul Universității Tehnice de Construcți București, care primește 50 de locuri în plus, la Univeristatea din Oradea, care are o creștere de 700 de locuri și la Universitatea din Petroșani – 30 de locuri în plus.

Regulile de finanțare pentru universități prevăd că pentru un student la licență, care urmează modulul de pregătire pedagogică, instituția de învățământ primește cu 16% din alocația pentru finanțarea de bază pe student echivalent unitar mai mult decât pentru un student care nu urmează acest modul. Pentru un student la master, care urmează de regula modului II pedagogic, finanțarea este cu 32% peste alocația pentru finanțarea de bază pe student echivalent unitar.

Noua funcție Live Gallery a CamStreamer

ELKO anunță posibilitatea de a analiza performanțele camerelor Axis prin

Noua funcție Live Gallery a CamStreamer

ELKO Romania, companie membră a grupului ELKO și unul dintre principalii distribuitori de produse și soluții IT din Romania, anunță disponibilitatea unei noi funcții pentru camerele de supraveghere video AXIS din portofoliu, care folosesc aplicația CamStreamer.

Scopul asumat al Axis Communications este acela de a dezvolta soluții și tehnologii care să îmbunătățească securitatea persoanelor și bunurilor, pentru a contribui astfel la îmbunătățirea calității vieții în societatea modernă. De aceea, camerele AXIS sunt dezvoltate având în vedere în primul rând calitatea și performanța, astfel că sunt cele mai potrivite alegeri pentru orice domeniu de activitate, din orice segment de piață. Mai trebuie însă precizat că un alt criteriu care stă la baza acestor echipamente este flexibilitatea deosebită pe care o asigură utilizatorilor, iar flexibilitate înseamnă funcționalitate diversificată, pe de o parte, precum și accesibilitate și compatibilitate extinsă. De aceea, camerele IP AXIS au depășit domeniul supravegherii video și sunt potrivite pentru o gamă foarte vastă de aplicații, de la analiză video până la activități de marketing și promovare.
Unul dintre avantajele majore oferite de camerele Axis este platforma hardware solidă folosită, bazată pe procesoare puternice, care permit rularea de aplicații la nivel intern, eliminând astfel necesitatea unor sisteme de calcul dedicate. O astfel de aplicație care rulează la nivelul camerelor Axis este CamStreamer, care permite utilizatorilor să transmită conținut video și audio în mediul online. Mai mult decât atât, CamStreamer oferă integrare cu rețele sociale de succes, precum YouTube, Facebook, Twitch.tv sau Vimeo, include suport pentru mai multe formate video, garantează menținerea calității video la cel mai înalt nivel și permite controlul camerelor PTZ. În plus, soluția permite integrare cu aplicații terțe prin intermediul API-ului pus la dispoziția utilizatorilor. Așa se face că în ultima perioadă, camerele Axis sunt folosite tot mai frecvent pentru scopuri de promovare sau difuzare a unor evenimente sau locații, precum lacul Bâlea, salina Turda, pensiunea Panorama Pietrei Craiului sau cupa Andreea Răducanu.
Toate aceste povești de succes - "Axis Customer Stories" - demonstrează aplicabilitatea diversă a tehnologiei implementate de camerele IP Axis, permițându-le totodată utilizatorilor să se adreseze publicului prin imagini live și spectatorilor să obțină acces rapid și simplu la informațiile care îi interesează. Dincolo de aceste avantaje primare, Camstreamer mai are și potențialul de a prezenta publicului larg calitatea și performanța camerelor AXIS, în scenarii reale de utilizare. Iar pentru a putea exploata mai bine acest potențial și pentru a oferi utilizatorilor interesați de echipamentele AXIS accesul centralizat la transmisiile live, a fost adăugată o nouă funcție, denumită Live Gallery.
"CamStreamer este o aplicație excelentă, ce extinde orizonturile camerelor de supraveghere și, prin simplul motiv că rulează nativ la nivelul modelelor Axis, le oferă acestora un avantaj major în piață. Iar prin noua funcție Live Gallery, se creează practic o legătură directă între produs și utilizator, care poate analiza astfel calitățile echipamentului înainte de a-l achiziționa", a spus Bogdan Gavril, sales engineer Axis Communications și trainer Axis Academy. ,,În urmă cu circa două săptămâni, specialiștii de la CamStreamer au început să indexeze o bună parte din transmisiile live, folosind o platformă centralizată, pe care au denumit-o Live Gallery. Această facilitate este foarte importantă pentru noi, căci, astfel, le oferim posibilitatea partenerilor și clienților noștri să testeze atât utilitatea soluției CamStreamer, cât și calitatea echipamentelor AXIS la lucru, iar, ulterior, ei pot alege produsul care se potrivește cel mai bine nevoilor lor specifice", a continuat Bogdan Gavril.
În esență, Live Gallery este un agregator de transmisii live realizate prin YouTube cu sute de camere AXIS amplasate în locații de interes. Platforma joacă astfel un rol dublu: de instrument de marketing pentru promovarea unor obiective și de soluție practică pentru fundamentarea deciziei de achiziție a unui nou model de cameră. Totodată, aceasta demonstrează încă o dată potențialul uriaș pe care îl au camerele IP ca instrumente de marketing și publicitate. În prezent, Live Gallery reunește peste 600 transmisii live acompaniate de informații tehnice, pe care utilizatorii le pot filtra în funcție de locație sau tipul camerei utilizate, accesând pagina https://camstreamer.com/live. Tot aici puteți găsi și transmisii live din România: Sanctuarul de urși de la Zărnești - https://camstreamer.com/live/stream/2366-sanctuarul-de-ursi-zarnesti sau Bâlea Lac - https://camstreamer.com/live/stream/579-glacial-lake-balea-romania-cam-2
 
Despre Grupul ELKO și ELKO Romania
Grupul ELKO este unul dintre cei mai mari distribuitori de produse și soluții IT din regiune, reprezentând 210 producători și oferind o gamă largă de produse și servicii către mai mult de 7.700 de companii, producători de calculatoare, retaileri, integratori de sisteme din 30 de țări în Europa și Asia Centrală. Cifra de afaceri a grupului în 2017 s-a ridicat la 1.593 de milioane USD.
ELKO Romania face parte din Grupul ELKO și este specializată în distribuția unei game largi de echipamente și soluții IT: soluții mobile, componente, soluții de infrastructură IT și de stocare, soluții de supraveghere video, echipamente industriale, software, periferice. Compania comercializează produsele din portofoliu exclusiv prin intermediul partenerilor săi, companii revânzătoare (reselleri, retaileri, e-taileri, companii care proiectează, instalează și revând soluții IT, sisteme de comunicații și supraveghere video), adresând toate canalele de distribuție IT & Telecom.
(Monica M.)

Trimite email
vineri, 29 martie 2024, 06:56:15 Ora standard a Europei de Est