Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Stiri

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
26 iunie 2021
Sfaturile date elevilor de profesorii de la Teleșcoala pentru examenul de Bacalaureat 2021
Emisiunea Teleșcoala, de pregătire pentru examenele de la finalul claselor a VIII-a și a XII-a, a luat vacanță, iar profesorii participanți le-au transmis elevilor câteva sfaturi folositoare la examene, din experiența lor, scrie TVR2. Aceste sfaturi sunt de la profesorii de liceu pentru candidații la Bacalaureat.
„Chiar dacă tinerilor nu le plac foarte mult regulile, câteva, care ne-au fost și nouă de folos, tot le-aș sugera: să lase orice griji în afara sălii de examen, să se concentreze doar pe ceea ce scrie pe foaia de examen, în așa fel încât să permită memoriei să selecteze informațiile necesare rezolvării cerințelor, să aibă încredere în mintea lor luminată de emoție și de speranță…”, spune profesoara de Limba și literatura română Cecilia Barbu.

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
4 mai 2021
Ministrul Sorin Cîmpeanu: Sunt universități care se gândesc ca din toamnă să impună anumite condiții: Purtarea de combinezoane de către studenții nevaccinați. Susțin această variantă
Studenții nevaccinați ar putea fi obligați să se prezinte purtând combinezon dacă vor să participe fizic la ore din toamnă, pe când cei vaccinați vor putea să se deplaseze fără astfel de măsuri, iau în calcul unele universități din România, a declarat astăzi ministrul Educației Sorin Cîmpeanu în cadrul unui interviu de la Hotnews.ro. De asemenea, ministrul a adăugat că ar putea exista o prioritizare a studenților vaccinați la cazarea în cămine.
„Sunt unul dintre cei care susțin importanța prezenței fizice pentru derularea stagiilor de practică și activităților directe. Pentru asta, sunt universități care se gândesc ca din toamnă să nu facă rabat de la prezența fizică în cadrul orelor de laborator/lucrări practice și să impună o serie de condiții, spre exemplu participarea studenților vaccinați la aceste ore de laborator și lucrări practice, fără a fi îngrădit participarea studenților care nu sunt vaccinați. Studenții care nu se vor fi vaccinat în toamnă ar putea să aibă la dispoziție, spre exemplu, combinezoane de protecție pe care să le poarte pe tot parcursul programului didactic. Sunt câteva universități și eu personal susțin această variantă”, a declarat Cîmpeanu.

Balul Bobocilor 2018

Vineri, la Liceul Tehnologic Nr. 1 Salonta

Balul Bobocilor 2018

În seara zilei de 16 noiembrie 2018, la Liceul Tehnologic Nr. 1 Salonta, s-a desfășurat Balul Bobocilor 2018, organizat de elevii clasei a XI-a A, sub îndrumarea d-nei prof. diriginte Buz Angela Rodica.

Tema balului a fost ,,HALL OF FAME" (aleea faimei). A fost o seară incendiară plină de emoție, talent și frumusețe. Au participat șapte perechi de boboci având de trecut mai multe probe și anume: cea de prezentare, de dans, dar și probe surpriză pregătite de elevii organizatori. Deși cu emoții mari, bobocii s-au descurcat de minune, iar la final, juriul a ales cei mai frumoși și talentați boboci: Miss boboc - Manyur Alina, din clasa a IX-a A, Mister boboc - Talpoș Raimond, din  clasa a IX-a B. La fete: locul II a fost obținut de Morgovan Diana, din clasa a IX-a A, iar locul al III-lea l-a obținut Ene Denisa, din clasa a IX-a A. La băieți: locul II l-a obținut Mînz Adelin, din clasa a IX-a A, iar locul III i-a revenit lui Brie Alexandru, tot din clasa a IX-a A. Participanții au fost premiați cu diplome, flori și cadouri. Prezentatorii Manyur  Alin și Chiriță Ioana au reușit să întrețină până la sfârșit o atmosferă plăcută, alături de cântărețul  Bondar Eduard și dansatorii trupei Famous. Elevii din clasa a XI-a A: Gavriş Bianca, Mihuţ George, Cotrău Ana, Cepoiu Andrei, Fiterău Cristian, Sabou Flaviu, Paşcalău Mădălina, Toma Georgiana, Vicol Roxana, Balaj Daniel și Lupşan Emil, au încântat publicul prin talentele lor de dans şi actorie. Felicitări tuturor participanților, dar și clasei organizatoare și în mod deosebit organizatoarei, cea cu inițiativa, Somyai Alexandra. Pentru toți a fost o seară minunată, de neuitat.
Prof. Buz Angela Rodica

Trimite email

joi, 23 septembrie 2021