Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Omagiu celor ce-au înfăptuit Marea Unire

Luni, la Grădinița Nr. 14 din Oradea

Omagiu celor ce-au înfăptuit Marea Unire

Preșcolarii și educatoarele grupelor mijlocie și mare au sărbătorit, în avans, Centenarul Marii Uniri.

Sala grupei mijlocii s-a transformat într-o sală de muzeu, cu exponate fel de fel, de la obiecte originale din gospodăria țărănească la lucrările copiilor, desene, colaje, picturi..., costume populare. Într-un asemenea cadru, nu se putea ca tocmai protagoniștii spectacolului să rămână mai prejos. Prin urmare, cu toții au îmbrăcat straie de sărbătoare, purtând cu mândrie portul popular tradițional românesc, de la copii la educatoare, așa cum îi stă bine românului, într-un asemenea moment de înălțare și vibrație patriotică.
Printr-un program artistic, alcătuit din cântece și poezii, copiii au adus un sincer omagiu celor ce-au înfăptuit Marea Unire, prețuind eroii și străbunii noștri, valorile acestui neam, identitatea, cultura și graiul nostru românesc. Bucuria aniversării Centenarului a izvorât din sufletele pure ale copiilor, mândri că sunt români. Părinții au putut admira și expoziția de lucrări meșteșugite cu drag și pricepere, expusă atât în sala de grupă, cât și cea din holul grădiniței.
Evenimentul s-a soldat și cu o horă în care s-au prins toți preșcolarii celor două grupe. Micii românași au dansat Hora Unirii.
Iar la final, a venit și surpriza, momentul ,,dulce", tortul aniversar: ,,La mulți ani, România!"
Gug Maria-Claudia & Ovidiu Dan
Vedeți mai multe poze în Galeria foto: Omagiu celor ce-au înfăptuit Marea Unire

Trimite email

Pentru mai multe poze click aici

sâmbătă, 4 aprilie 2020