Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Colegiul Tehnic „Mihai Viteazul” din Oradea a obținut Premiul de Excelenţă

Miercuri, la București, la Gala Edu Manager 2018

Colegiul Tehnic „Mihai Viteazul” din Oradea a obținut Premiul de Excelenţă

Miercuri, 21.11.2018, la București, la a VI-a ediție a Galei Edu Manager, Colegiul Tehnic „Mihai Viteazul" din Oradea a obţinut Premiul de Excelenţă pentru proiectul Erasmus+ ,,Open Minds - Open Hearts - Europe of Youth 2018" , înscris la categoria „Derularea de proiecte finanțate prin fonduri europene"/Învățământ Preuniversitar.

La eveniment, Colegiul Tehnic „Mihai Viteazul" din Oradea a fost reprezentat de prof. Mela Delia, coordonator proiecte educaționale internaționale al instituției.
 Proiectul premiat a avut ca scop stoparea discriminării și conștientizarea în rândul tinerilor a efectelor negative pe care le poate aduce discriminarea. În același context  s-a încercat găsirea unor soluții reale prezentate sub diferite forme în dialogul politic  organizat de către leader-ul de proiect din Germania, cu reprezentanții guvernamentali ai regiunii Mecklenburgului și reprezentanți ai guvernului german, implicați la nivel european în diferite comisii care militează împotriva discriminării, care au participat la workshop-urile proiectului.
Beneficiari ai acestui proiect au fost tinerii, dar în aceeași măsură și instituțiile guvernamentale și educaționale, companiile de pe piața muncii care doresc să integreze tinerii proveniți din mediile dezavantajate și nu în ultimul rând instituțiile non guvernamentale care pot face legătura dintre mediul educațional (elevi/profesori) și comunitate în vederea integrării sociale și culturale.
Participanții  Colegiului Tehnic ,,Mihai Viteazul", Oradea în acest proiect au fost elevii proveniți din mediile dezavantajate care au dovedit și rezultate bune la învățătură, însoțiți de prof.trainer Tunde Kristo, dar și de prof. coordonator Mela Delia - ales trainer internațional, dar și membrul în staff-ul de organizare a acestui proiect.
Întâlnirile au avut ca scop introducerea și dezvoltarea conceptului de integrare socială, a indicatorilor de calitate la nivelul sistemului educațional non-formal  și identificarea modalităților lor de abordare prin diferite workshop-uri, dar și prezentarea  metodelor de adaptabilitate la diferitele medii educaționale nonformale din țările participante: Germania, România, Finlanda, Italia, Spania, Ucraina, Slovacia, Polonia, Suedia.
O felicităm pe Mela Delia și echipa de proiect și pentru acest premiu și succes internațional!
Director,
prof. dr. Ruben Filimon

Trimite email

luni, 19 august 2019