Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

,,Haideți să fim alături de România! Haideți să fim alături unii de alții!” – prefectul Ioan Mihaiu

Un mesaj de pace și de unitate din partea prim-ministrului Viorica Dăncilă

,,Haideți să fim alături de România! Haideți să fim alături unii de alții!” – prefectul Ioan Mihaiu

Cu prilejul sărbătoririi Zilei Naționale a României și a Centenarului Marii Uniri, Instituția Prefectului județului Bihor și Garnizoana Oradea, cu sprijinul Consiliului Județean Bihor, Primăriei Municipiului Oradea și structurilor din sistemul național de securitate din Garnizoana Oradea, au organizat sâmbătă, 1 Decembrie 2018, în Piața Unirii, marcarea Zilei Naționale a României.

Manifestările au cuprins un ceremonial militar și religios, cu trei alocuțiuni și un scurt moment artistic (protagoniștii fiind artiști ai Filarmonicii de Stat); depuneri de jerbe, coroane și buchete de flori la Statuia voievodului Mihai Viteazul; de la ora 13.00, în Centrul Civic, a avut loc o paradă militară, cu militari și tehnica din dotare.
Programul a continuat și după-amiază cu momente artistice pe scena amenajată în Piața Unirii; doritorii și-au putut cumpăra mâncare specifică: fasole cu ciolan; la Teatrul ,,Regina Maria" a fost programat un concert al Ansamblului ,,Crișana", iar de la ora 17.45, retragerea cu torțe și foc de artificii.
,,Cred în consens, echilibru și cooperare"
Domnul Florian Bodog, ca reprezentant oficial din partea Senatului României, a citit mesajul adresat de prim-ministrul Viorica Dăncilă tuturor românilor, un mesaj de pace și de unitate, exprimându-și încrederea că ,,societatea românească are în continuare suficiente resurse pentru consens, echilibru și înțelepciune politică, astfel încât să promovăm interesul nostru comun ca națiune europeană". Domnia sa a adresat un apel clasei politice: ,,Ca români, când vorbim despre România, indiferent de calitățile oficiale pe care le avem, trebuie să dăm dovadă de echilibru în declarații și să lăsăm deoparte mizele electorale sau politice. Să fim uniți în perspectiva apropiatului mandat al României la președinția Consiliului Uniunii Europene în care ne revine rolul de mediator imparțial".
,,Să fim de partea României!"
În alocuțiunea sa și domnul prefect Ioan Mihaiu a îndemnat la consens, respect și unitate. A citat din Nicolae Iorga (,,A sosit ceasul să cerem și noi lumii dreptul de a trăi pentru noi, de a nu da nimănui ca robi rodul ostenelilor noastre") și din Mihail Sadoveanu (,,Patriotismul nu înseamnă ură împotriva altor neamuri, ci o datorie către neamul nostru. Nu înseamnă pretenția că suntem cel mai vrednic popor din lume, ci îndemnul să devenim un popor vrednic"), ne-a îndemnat ,,să păstrăm ceea ce am primit: moștenirea", să fim alături de România, să fim alături unii de alții.
,,Să ne uităm frumos unii la alții!"
Pe aceleași coordonate s-a situat și istoricul Ioan Horga, ca povestitor, care i-a evocat pe cei care i-au deschis ochii și sufletul, iar la final s-a adresat simplu, cu sufletul deschis: ,,Haideți, fraților, să facem ceva unii pentru alții! Haideți, fraților, să facem ceva pentru această nație! Să adunăm această nație! Haideți, fraților, să-i adunăm pe cei care au plecat în pribegie! Haideți să ne uităm frumos unii la alții! Haideți, domnilor conducători, faceți în așa fel ca poporul acesta să vă iubească!"
Moise-Ovidiu Dan
Vedeți mai multe poze (122 de poze) în Galeria foto: ,,Haideți să fim alături de România! Haideți să fim alături unii de alții!” – prefectul Ioan Mihaiu

Trimite email

Pentru mai multe poze click aici

luni, 19 august 2019