Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Universitatea Oradea a cinstit Centenarul Marii Uniri

Joi,

Universitatea Oradea a cinstit Centenarul Marii Uniri

Joi, 29 noiembrie 2018, la Universitatea din Oradea, în sala Aula Magna a avut loc evenimentul „Universitatea cinstește Centenarul Marii Uniri". Gazda evenimentului a fost lectorul universitar doctor Eleonora Tiu de la Facultatea de Arte.

Programul a cuprins cântece patriotice, un concert de colinde, recitări de poezii și discursuri ale profesorilor universitari de la Facultatea de Istorie, Relații Internaționale, Științe Politice și Științele Comunicării (IRISPSC). De asemenea, evenimentul a fost acompaniat de Corul Facultății de Arte, Ansamblul folcloric al Facultății de Arte și Corul Facultății de Teologie Ortodoxă.
 La acest moment patriotic au colaborat Facultatea de Istorie, Relații Internaționale, Științe Politice și Științele Comunicării, Facultatea de Arte, Facultatea de Litere și Facultatea de Teologie Ortodoxă. Discursurile au fost ținute de prof. univ. dr. Constantin Bungău, rectorul Universităţii din Oradea, prof. univ. dr. Sorin Curilă, președintele Senatului UO, prof. univ. dr. Ioan Horga, decanul IRISPSC și istoricul prof. univ. dr. Gabriel Moisa.
Preşedintele Sanatului UO, Sorin Curilă ne-a amintit faptul că Marea Unire a avut loc într-o lună sfântă, adresând  celor prezenţi o întrebare ,,Oare nu este minunat că această țară s-a unit în aceeași lună în care s-a născut Iisus Hristos ?" La final, sala a răsunat de cântecul ,, La mulți ani !" dedicat României și tuturor românilor.
Negrea Teodora,    
Jurnalism, an III

Trimite email

luni, 19 august 2019