Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Sfințirea apei la Biserica “Sf. Apostol Andrei” din Oradea

Praznicul cel mare al botezului Domnului Nostru Iisus Hristos

Sfințirea apei la Biserica “Sf. Apostol Andrei” din Oradea

“Creștinii ortodocși sărbătoresc, astăzi (marți, 6 ianuarie 2009), Praznicul cel mare al botezului Domnului Nostru Iisus Hristos, numit și “Bobotează”, dar și “Teofanie” (Arătarea Domnului), o sărbătoare cu o încărcătură duhovnicească aparte”, după cum a ținut să sublinieze părintele paroh Vasile Bota.

În continuarea Sfintei Liturghii săvârșite de părinții parohi ai Bisericii “Sfântul Apostol Andrei”, Vasile Bota și Ion Alexandru Mizgan, a avut loc sfințirea cea mare a apei, numită și aghiasma mare din care s-au împărtășit mii de credincioși în folosul lor sufletesc, deoarece această aghiasmă are puterea vindecării, iertării păcatelor și alungării duhurilor rele. Din ea, se gustă timp de nouă zile, până la odovania praznicului, dimineața, pe nemâncate, precum și în zilele de post și de mari sărbători creștinești. Cu ea se sfințesc locuințele și holdele…”, după cum ne-a declarat părintele Vasile Bota.
Potrivit bunelor rânduieli, la fiecare butoi cu apă sfințită erau postați câte doi consilieri ai parohiei care, în modul cel mai civilizat posibil, au pus apă sfințită în flacoanele credincioșilor, fără îmbulzire, nervi și vociferări. Toți au luat atât cât au dorit, după care, urcând treptele, au intrat în biserică unde li s-a împărțit anafora, ieșind prin părțile laterale, iar bărbații chiar și prin altar, tocmai ca lumea să nu se calce pe picioare și să nu stea în frig. (Ovidiu DAN)
P.S. Pentru mai multe poze, accesați Galeria foto: Sfințirea apei la Biserica “Sf. Apostol Andrei” din Oradea.

Trimite email

Pentru mai multe poze click aici

luni, 27 mai 2019