Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Sărbătorirea Centenarului Marii Uniri la Vașcău

În săptămâna 26-29 noiembrie

Sărbătorirea Centenarului Marii Uniri la Vașcău

În săptămâna 26-29 noiembrie 2018, la Școala Gimnazială ,,Nicolae Bogdan" din Vașcău s-au desfășurat activități dedicate Centenarului Marii Uniri.

Astfel, programul a debutat în data de 26.11.2018 cu o expoziție de colaje și desene  cu tema ,,Centenarul în viziunea noastră", coordonator, prof. Laslău Cătălin, în cadrul căreia au fost expuse  produsele elevilor din clasele primare.
În data de 27.11.2018, preșcolarii de la Grădinița cu Program Prelungit Nr. 1 Vașcău și Grădinița cu Program Normal Nr. 3 Colești, coordonați de prof. Deliman Alina, Dringo Mihaela și Morar Claudia, au pregătit un program artistic și o expoziție de desene. Tot în această dată la Școala Gimnazială ,,Nicolae Bogdan" s-a desfășurat  o Masă rotundă cu tema ,,Centenar 2018", responsabil, prof .Tanko Anca.
 S-a derulat proiectul educațional cu tema ,,Personalități care au marcat istoria", în cadrul căruia  grupul de elevi coordonat de prof. Ifrim Carmen s-a deplasat  la Școala Gimnazială Nr. 1 (,,Aurel Pop") din Oșorhei, unde s-au derulat diverse activități.
În data de  28.11.2018, la sediul CDI al școlii, în prezența elevilor și a cadrelor didactice , după intonarea Imnului național, prof. Mihuța Marius a vorbit auditoriului despre importanța Marii Uniri pentru neamul românesc și rolul generațiilor viitoare de a păstra identitatea națională. A urmat un program artistic, coordonat de prof. Ifrim Carmen, în cadrul căruia elevii și-au etalat talentele muzicale și costumele naționale specifice zonei folclorice a Vașcăului.
Martirul Nicolae Bogdan, patronul spiritual al Școlii Gimnaziale din Vașcău a fost comemorat în an centenar prin  așezarea la loc de cinste a tabloului la intrarea în unitatea de învățământ care-i poartă numele.
Cadre didactice și elevi s-au deplasat la Monumentul martirului, situat în centrul orașului, unde s-a intonat Imnul Eroilor, iar reprezentanți ai Primăriei Orașului Vașcău, coordonați de primarul Porge Florin, au  depus coroane de flori. Au fost prezenți și reprezentanți ai Poliției orașului Vașcău.
Manifestările dedicate Centenarului Marii Uniri vor rămâne în memoria elevilor, dar și a vașcăuanilor care au asistat la activități, apreciind atât implicarea școlii în marcarea evenimentelor spiritualității românești, cât și colaborarea dintre instituțiile statului.
Director,
prof. Liliana Laza

Trimite email

luni, 1 iunie 2020