Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Stiri

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
25 noiembrie 2020
*1. Ideea unui profesor britanic: acces universal la învățământul superior – ,,cheie” pentru combaterea dezinformării / În lumea digitală, pentru oameni e vitală ,,capacitatea de a nu fi înșelat”
.....
,,Pandemia ne scufundă în lumea virtuală mai adânc și mai rapid decât ne-am fi putut imagina cu doar un an în urmă, iar ușurința de proliferare a falsurilor devine tot mai tulburătoare”, scrie într-un articol publicat de revista de specialitate Times Higher Education profesorul Tim Blackman, vicecancelar al The Open University, mare universitate britanică având o lungă tradiție de predare la distanță. În acest context, el face trimitere la rolul educației de a preveni înșelăciunea și afirmă: ,,pentru ca învățământul superior să poată vaccina populațiile împotriva dezinformării, e nevoie să universalizăm accesul la acesta”.

*2. Avocatul Poporului cere Ministerului Educației să ia în considerare redeschiderea școlilor, conform recomandării OMS
.....
Avocatul Poporului cere Ministerului Educației să suspende educația online și să ia în considerare redeschiderea școlilor, practică la care au recurs aproape toate marile state europene. Instituția condusă de Renate Weber s-a sesizat din oficiu în legătură cu situația asigurării de laptopuri la cerere pentru profesori, pentru continuarea școlii în on-line, se arată într-un document obținut de Edupedu.ro.

*3. Cercul de informatică ,,Programare cu răbdare”, premiat la WITSA Global ICT Excellence Awards. Activitățile STEM s-au extins la nivel național cu peste 800 de copii la doi ani de la înființare
.....
La doi ani de la înființare, cercul de informatică ,,Programare cu răbdare” de la Bacău se extinde la nivel național și primește premiul World Information Technology and Services Alliance (WITSA). Cercul are acum peste 20 de centre în țară și chiar în alte țări, iar 800 de copii și tineri frecventează activitățile educative.
Premiile WITSA Global ICT Excellence Awards onorează realizările în aplicarea tehnologiei informației în întreaga lume. Câștigătorii au prezentat excelență în una din cele patru categorii: Excelența sectorului public, Excelența sectorului privat, Creșterea durabilă și Oportunitatea digitală.

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
21 noiembrie 2020
*1.Estonia: Ministrul Educaţiei demisionează după ce presa a scris că își ducea copiii la școală cu șoferul și mașina de serviciu
.....
Ministrul Educaţiei din Estonia, Mailis Reps, a demisionat ,vineri, după ce presa locală a arătat că ea folosea maşina de serviciu şi şoferul pentru a-şi duce copiii la şcoală, informează dpa, citată de Agerpres.
Tabloidul Ohtuleht a scris că un şofer al ministerului a folosit de mai multe ori o maşină de serviciu pentru a duce la şcoală şi a-i aduce acasă pe copiii lui Mailis Reps.

*2.Olimpici naționali de liceu au creat un site unde îi ajută pe elevii de a VIII-a să învețe pentru Evaluarea Națională: Scopul este de a ajuta copiii cu mai puține resurse să își atingă obiectivele educaționale, în contextul pandemiei
.....
Șase olimpici au pornit un proiect inedit pentru a-i ajuta pe elevii mai mici care trebuie să susțină în vara viitoare Evaluarea Națională. „Ne dorim să ajutăm elevii de clasa a VIII-a să treacă cu bine peste această situație dificilă creată de pandemie. Oferim lecții săptămânale care urmează curricula pentru Evaluarea Națională 2021”, au explicat aceștia în descrierea de pe site-ul pentru meditații lansat de ei – matex.xyz.

*3. Tabloul dezastrului din învățământul superior: România – pe ultimele locuri din Europa la numărul de tineri cu studii superioare, rata de înscriere la universitate, personal academic – Raport Bologna 2020
.....
România se află pe ultimul loc în Europa când vine vorba despre procentul persoanelor cu studii superioare în categoria 25-34 de ani, pentru care-și propusese o creștere substanțială până în 2020, potrivit unui nou raport dat publicității săptămâna aceasta. Documentul arată că țara se află, în același timp, printre ultimele din Europa din punct de vedere al persoanelor cu studii superioare pe celelalte categorii de vârstă, în pofida unor creșteri semnificative în ultimul deceniu și jumătate. În plus, se numără printre ultimele state europene la capitole precum rata de înscriere a tinerilor în învățământul superior, în timp ce numărul de instituții de învățământ superior și cel al angajaților din mediul academic au înregistrat scăderi în ultimele două decenii, marcate de dezvoltare la nivel european.

Am sărbătorit Centenarul la Grădinița Nr. 53

Uniți sub tricolor

Am sărbătorit Centenarul la Grădinița Nr. 53

Anul 2018 este un an deosebit de important pentru istoria românilor, bogat în evenimente care ne-au marcat destinul.

Sărbătorim, cinstind eroismul şi jertfa fără de care visul românilor nu ar fi fost posibil de materializat. Sărbătorim memoria realizatorilor Marii Uniri!
Grădiniţa Nr. 53 Oradea comemorează credința românilor care au realizat Unirea  în  1918, motiv pentru care înţelegem cu toţii adevărata valoare a acestei semnificații, cea în care fiecare om are în inimă câteva lucruri mari, chiar sfinte pentru el, printre acestea regăsindu-se şi ţara - plaiul nostru natal.
Prin activităţile desfăşurate de a celebra Centenarul Marii Uniri, am dezvoltat sentimentul patriotic de la o vârstă fragedă şi am creat  atitudini pozitive faţă de valorile româneşti. Copiii au înţeles cum s-a format România, ce formă are, cum se numesc locuitorii ţării, ce limbă vorbesc, care sunt culorile steagului ţării noastre şi care este semnificaţia Horii Unirii, organizând o expoziţie dedicată acestei sărbători, îmbrăcând costume populare, confecţionând  steguleţe cât şi alte accesorii cu tricolorul, desfăşurând un program artistic de cântece şi poezii patriotice, în final culminând cu Hora Unirii, mândri că sunt români şi cunosc  evenimentele istoriei naționale.
La un secol de la cea mai măreaţă pagină din istoria poporului nostru, avem şansa de a ne dovedi vrednici urmaşi ai celor ce au înfăptuit Marea Unire, continuând cartea spirituală a grandioaselor simboluri şi consolidând constant noţiunea de „populus" cu care ne-au înzestrat antecesorii.
Responsabil proiecte şi programe,
prof. Mirela Munteanu
 
Felicitări, Mirela!
Felicitări, dragi copii! Sunteți grozavi! - Ovi
Vedeți mai multe poze în Galeria foto: Am sărbătorit Centenarul la Grădinița Nr. 53

 

Trimite email

Pentru mai multe poze click aici

vineri, 27 noiembrie 2020