Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Am sărbătorit Centenarul la Grădinița Nr. 53

Uniți sub tricolor

Am sărbătorit Centenarul la Grădinița Nr. 53

Anul 2018 este un an deosebit de important pentru istoria românilor, bogat în evenimente care ne-au marcat destinul.

Sărbătorim, cinstind eroismul şi jertfa fără de care visul românilor nu ar fi fost posibil de materializat. Sărbătorim memoria realizatorilor Marii Uniri!
Grădiniţa Nr. 53 Oradea comemorează credința românilor care au realizat Unirea  în  1918, motiv pentru care înţelegem cu toţii adevărata valoare a acestei semnificații, cea în care fiecare om are în inimă câteva lucruri mari, chiar sfinte pentru el, printre acestea regăsindu-se şi ţara - plaiul nostru natal.
Prin activităţile desfăşurate de a celebra Centenarul Marii Uniri, am dezvoltat sentimentul patriotic de la o vârstă fragedă şi am creat  atitudini pozitive faţă de valorile româneşti. Copiii au înţeles cum s-a format România, ce formă are, cum se numesc locuitorii ţării, ce limbă vorbesc, care sunt culorile steagului ţării noastre şi care este semnificaţia Horii Unirii, organizând o expoziţie dedicată acestei sărbători, îmbrăcând costume populare, confecţionând  steguleţe cât şi alte accesorii cu tricolorul, desfăşurând un program artistic de cântece şi poezii patriotice, în final culminând cu Hora Unirii, mândri că sunt români şi cunosc  evenimentele istoriei naționale.
La un secol de la cea mai măreaţă pagină din istoria poporului nostru, avem şansa de a ne dovedi vrednici urmaşi ai celor ce au înfăptuit Marea Unire, continuând cartea spirituală a grandioaselor simboluri şi consolidând constant noţiunea de „populus" cu care ne-au înzestrat antecesorii.
Responsabil proiecte şi programe,
prof. Mirela Munteanu
 
Felicitări, Mirela!
Felicitări, dragi copii! Sunteți grozavi! - Ovi
Vedeți mai multe poze în Galeria foto: Am sărbătorit Centenarul la Grădinița Nr. 53

 

Trimite email

Pentru mai multe poze click aici

luni, 19 august 2019