Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Iubiți România!

La mulți ani tuturor!

Iubiți România!

Delfinașii CPC de la Eco Școala Avram Iancu, Oradea au organizat trei zile de poveste închinate Zilei naționale....

Astfel, îmbrăcați în aceste zile în IE la Muzică și mișcare au învățat prima strofă a Imnului, ,,Deșteaptă-te, române!", dar au și audiat variate cântece patriotice.
La Arte vizuale și Abilități practice, au colorat românași și româncuțe în costume populare, ulcioare, drapelul tricolor, șablonul României, dar au și împletit brățara centenarului din fire roșii, galbene și albastre. La Comunicare în limba română, au memorat poezia ,,Scumpă țară românească", iar la Matematică și explorarea mediului cel mai mult le-a plăcut când au aflat curiozități despre țara noastră,  scrise pe jetoane cu 31 de imagini (una pentru fiecare copil+doamna).
Pe parcursul celor trei zile, au putut admira un costum popular vechi de mai bine de 100 de ani din zona Vâlcii (locul nașterii lui Anton Pan, cel care a scris melodia Imnului nostru).
Pentru că românii sunt cunoscuți în lume ca fiind ospitalieri, zilnic activitățile au fost încununate de surprize dulci, tradiționale (gogoși, prăjitură cu mere, salam de biscuiți etc).
La mulți ani tuturor!
Iubiți România!
E o țară frumoasă ca relief, bogată în cultură, tradiții și obiceiuri, unică în Europa și chiar în lume prin multe repere!
Prof. Monica-Dorina Toader
 
Felicitări, Monica!
... un dascăl de top! - Ovi
Vedeți mai multe poze în Galeria foto: Iubiți România!

Trimite email

Pentru mai multe poze click aici

luni, 19 august 2019