Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Activitate de 1 Decembrie la ,,Friedrich Schiller”

„A fi patriot nu e o mândrie, e o datorie” – G.T.

Activitate de 1 Decembrie la ,,Friedrich Schiller”

Centenarul Marii Uniri a fost sărbătorit marți, 27 noiembrie 2018, și de către elevii și profesorii Liceului Teoretic German ,,Friedrich Schiller" din Oradea, printr-un program compus din cântece și poezii patriotice, aduse ca omagiu eroilor neamului, celor care cu prețul vieții lor ne-au dăruit un stat unitar.

Ca semn de bunătate și omenie, cum e tradiția la români, oaspeții au fost întâmpinați cu pâine și sare, într-un decor tradițional.
După momentul solemn al intonării Imnului național, cuvântul de deschidere i-a aparținut doamnei profesor Hanga Ionela Emilia, profesor de Limba și literatura română și organizator al activității, care le-a adresat celor prezenți un mesaj extrem de sugestiv pentru anul Centenarului Marii Uniri, și anume acela că patriotismul trebuie sa fie un simțământ de care sufletele noastre, ale tuturor românilor, să fie veșnic pătrunse, citându-l pe poetul George Topârceanu care afirma că „A fi patriot nu e o mândrie, e o datorie". Acest simțământ izvorăște doar din iubirea de Țară. Țara  ta, adică PATRIA, un loc în care să te simți egal, să-ți vorbești limba maternă, să fii TU.  Ce-am fi noi, oamenii, dacă, colindând în lung și-n lat acest pământ, nu am avea un loc în care să ne oprim și să-i spunem ACASĂ? Obosiți să ne tot căutăm cuibul prin lume, nu am avea un loc la care să ne gândim nițel și căruia să știm că inima i-a rezervat, pentru vecie, toate cele patru cămări? Cu aceste cuvinte, doamna profesoară și-a încheiat discursul, lăsându-ne, parcă, tuturor o temă de reflecție.
 La finalul activității, toți cei prezenți au fost invitați să guste din bucatele tradiționale, pregătite, cu mult drag și dăruire de către părinți.
Ionela & Ovidiu
Vedeți mai multe poze în Galeria foto: Activitate de 1 Decembrie la ,,Friedrich Schiller”

Trimite email

Pentru mai multe poze click aici

miercuri, 24 iulie 2019