Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Colegiul Tehnic „Mihai Viteazul”, organizatorul cercului pedagogic pentru profesorii economiști

Joi, la Primăria Oradea, Cerc pedagogic - Discipline economice

Colegiul Tehnic „Mihai Viteazul”, organizatorul cercului pedagogic pentru profesorii economiști

Joi, 29.11.2018, la Primăria Municipiului Oradea, sub semnul Centenarului Marii Uniri, s-a desfășurat Cercul pedagogic pentru profesorii economiști din Oradea.

Profesorii de la Colegiului Tehnic „Mihai Viteazul" Oradea și invitații participanți la activitate au prezentat experiențele lor în activitățile desfășurate cu elevii.
Activitatea a oferit cadrul favorabil pentru schimbul de informații, schimburi de experiență, prezentarea tendințelor de dezvoltare a învățământului profesional și tehnic, modalități de adaptare a ofertei educaționale a unităților de învățământ orădene pentru a răspunde nevoilor comunității locale.
Ne-am bucurat de prezența domnului inginer Ilie Bolojan, primarul Municipiului Oradea, care ne-a transmis personal viziunea administrației referitoare la tema „Învățământul orădean în contextul dezvoltării durabile a municipiului Oradea".
De asemenea, au luat cuvântul în deschiderea lucrărilor cercului pedagogic, dl inspector școlar învățământ profesional și tehnic Florian Mieluț, Inspectoratul Școlar Județean Bihor, care a evidențiat „Direcțiile de acțiune în învățământul profesional și tehnic" și dna prof. univ. dr. habil Alina Bădulescu, decanul Facultății de Științe Economice, Universitatea din Oradea, care a vorbit despre „Colaborarea dintre învățământul universitar și învățământul preuniversitar".
Activitatea a continuat cu tema „Școala românească în anul Centenarului Marii Uniri", ocazie cu care dl prof. univ. dr. Mihai Drecin, Facultatea de Istorie, Relaţii Internaţionale, Ştiinţe Politice şi Ştiinţele Comunicării de la Universitatea din Oradea, în calitate de istoric ne-a transpus în timp, prezentând „Școala românească din Transilvania epocii dualiste și băncile românești (1883-1918)".
Prin „Repere profesionale - 33 ani de carieră didactică" a fost elogiată activitatea dnei profesor pensionar Mariana Bara, Colegiul Tehnic „Mihai Viteazul", Oradea.
Tema cercului pedagogic „Metode moderne utilizate în demersul didactic" a fost dezbătută în ce-a de a doua parte a activității, prin subiectele:
Manifestări științifice internaționale dedicate Zilei economistului și Zilei universitarului economist, 21.11.2018, Facultatea de Științe Economice a Universității din Oradea,  prof. univ. dr. habil  Alina Bădulescu, decanul Facultății de Științe Economice, Universitatea din Oradea,  prof. ec. drd. Simona-Violeta Ardelean, director adjunct al Colegiului Tehnic „Mihai Viteazul", Oradea;
Parteneriat unitatea de învățământ - agent economic, general manager Daniela Lazăr, DoubleTree by Hilton, Oradea;
Exemple de bune practici din învățământul universitar, conf. univ. dr,  Dorin-Cristian  Coita, Facultatea de Științe Economice, Departamentul Management - Marketing, Universitatea din Oradea;
Prezentarea exemplelor de bune practici privind metodele moderne utilizate în activitatea didactică de profesorii de discipline economice de la C.T. ,,Mihai Viteazul", Oradea.
La întâlnire au participat profesorii care predau științe economice în unitățile de învățământ orădene: Colegiul Economic „Partenie Cosma", Colegiul Tehnic „Mihai Viteazul", Colegiul Tehnic „Traian Vuia", Liceul Teologic Romano - Catolic „Szent Laszlo".
Moderatori activitate: prof. dr. Ruben Filimon, director Colegiul Tehnic „Mihai Viteazul", Oradea; prof. ec. Simona-Violeta Ardelean, coordonator cerc pedagogic, Discipline economice.
Prof. ec. Simona-Violeta Ardelean
Vedeți mai multe poze în Galeria foto: Colegiul Tehnic „Mihai Viteazul”, organizatorul cercului pedagogic pentru profesorii economiști

Trimite email

Pentru mai multe poze click aici

luni, 19 august 2019