Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Lansare de baloane sub formă de inimioare

În cadrul proiectului interjudețean ,,Inimi pentru inimi”,

Lansare de baloane sub formă de inimioare

Cu ocazia Zilei Internationale a Persoanelor cu dizabilități, grupa ,,Albinuțelor"(mijlocie A), de la Grădinița Nr. 31, structură a Liceului Teoretic German ,,Friedrich Schiller" (director, prof. Nicolae Marcel Ungur), îndrumați de doamnele educatoare Cristina Baciu și Diana Negruț, s-au alăturat azi activității de lansare de baloane sub formă de inimioare, umplute cu heliu, activitate desfășurată în cadrul proiectului interjudețean ,,Inimi pentru inimi", coordonat de CSEI Orizont Oradea (director prof. Marușca Ioana Angela).

,,Suntem solidari  cu echipa proiectului inițiat de CSEI Orizont. Ne-am alăturat cu drag deoarece urmărim aceleași obiective vizate în cadrul proiectului: schimbarea mentalității față de persoanele cu dizabilități; creșterea dorinței și gradului de implicare în acțiuni comune cu persoanele cu dizabilități.
 Înainte de lansarea baloanelor, am desfășurat cu copiii din grupa noastră, o activitate denumită ,,Suntem diferiți, dar suntem egali", în cadrul domeniului ,,Om și societate". Prin intermediul acestei activități  le-am explicat și arătat cu ajutorul imaginilor, că în lume există și ,,altfel" de copii, copii care au o dizabilitate, copii care au nevoi speciale. La finalul activității, empatizând cu acești copii, ne-am transpus  câteva minute în locul lor, ținând ochii închiși și imaginându-ne cum ar fi dacă nu am putea să vedem. Pentru 2-3 minute ne-am imaginat că am merge în parc dar nu am vedea toboganul, leagănele și i-am întrebat cum s-ar simți. Apoi am deschis ochii și i-am întrebat ce ar face dacă ar întâlni un astfel de copil cu nevoi speciale. Copiii au dat dovadă că au reușit să înțeleagă ce simte și ce nevoi are un copil cu dizabilități, răspunzând că ar merge la acel copil, ar vorbi cu el, l-ar întreba dacă dorește să îl ajute să urce pe tobogan și cel mai important, au spus că ar fi prietenii lui.
Azi le-am spus că lansăm baloanele ca simbol că îi iubim pe toți copiii chiar dacă ei nu pot să umble, nu pot să vadă sau au alte nevoi speciale, le înălțăm spre cer ca ei ca ei să vadă că suntem alături de ei cu "inimile" noastre, "inimi pentru inimi" și că oricând vom avea ocazia îi vom înțelege, îi vom ajuta și vom fi prietenii lor ."
Prof. Cristina Baciu
Vedeți mai multe poze în Galeria foto: Lansare de baloane sub formă de inimioare

Trimite email

Pentru mai multe poze click aici

luni, 19 august 2019