Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

„Inimi pentru inimi”

De Ziua Internaţională a Persoanelor cu Dizabilităţi

„Inimi pentru inimi”

În urmă cu 11 ani, ne-am propus să inițiem o acțiune de solidaritate, numită „Inimi pentru inimi", dedicată copiilor cu dizabilități, care în timp a luat amploare sub forma unui proiect interjudețean.

Noi credem că proiectul este o reușită, pentru că, de-a lungul anilor, ni s-au alăturat și alte școli din județ și din țară. Scopul acestui proiect este: de a sensibiliza oamenii de rând, copiii din alte școli, din învățământul de masă, să se alăture copiilor cu dizabilități, să-i înțeleagă, să-i tolereze, să-i respecte, să fie mai sensibili cu aceste persoane, pentru că și ei sunt parte a societății noastre.
În data de  3 decembrie 2018, în jur de 250 de elevi participă la activitatea din cadrul Proiectului interjudețean „Inimi pentru inimi", ediția a XI-a, inclus în  C.A.E.R.I. al M.E.N. la poziţia 1450,  organizat  de C.S.E.I. ,,Orizont" Oradea, care marchează Ziua Internaţională  a Persoanelor cu Dizabilităţi.
 La activitate participă elevi din învăţământul de masă: Şcoala Gimnazială ,,Nicolae Bălcescu", Oradea, Școala Gimnazială Nr. 11, Liceul Teoretic „Aurel Lazăr" Oradea, Școala Gimnazială „Oltea Doamna" Oradea, Şcoala Gimnazială ,,Floare de Lotus", Sînmartin, precum şi elevi din învăţământul special: C.S.E.I.,,Orizont", Oradea, C.S.E.I. Nr.1 Oradea, C.S.E.I.  „Cristal" Oradea, Liceul Tehnologic Special  Nr.1 Oradea, C.S.E.I. „Bonitas" Oradea, părinţi, cadre didactice, reprezentanţi ai ISJ Bihor prin inspectorii: prof. Daniela Sopota şi Alina Vese, precum şi reprezentanţi ai Consiliului Judeţean Bihor, Primăriei Municipiului Oradea și Jandarmeriei Oradea.
Ca noutate pentru prima dată la această activitate ne vor onora cu prezența, partenerii noştri din alte județe: de la Școala Gimnazială „Avram Iancu" Halmășd -Sălaj, Grădinița Specială Cluj-Napoca, C.S.E.I. Arad și studenți de la Universitatea Queenʹs din Belfast- Irlanda de Nord.
Acţiuni similare se organizează chiar în acel moment în şcolile partenere proiectului din următoarele județe: Bihor, Arad, Tg. Mureş, Satu Mare, Braşov, Suceava, Timiş, Bistriţa- Năsăud, Cluj, Sălaj, Brăila, Galaţi Evenimentul se doreşte a fi un îndem la toleranţă, respect, solidaritate şi prietenie faţă de persoanele cu dizabilităţi.
Activitatea începe cu un cuvânt de bun venit, adresat de către directorul C.S.E.I „Orizont" Oradea, prof. dr. Angela Maruşca şi un reprezentant al IŞJ BIHOR. Coordonatorii proiectului, prof. Bot Daniela și Denes Melinda, împreună cu echipa de proiect: Moț Gheorghe, Turcuș Sanda, Cărădan Adina, Ficuț Adriana, Canalaș Liliana, Laslou Georgeta, Ursuț Mirela, se ocupă de desfășurarea întregii activități. Participanţii la activitate primesc câte o inimioară roşie şi pe spatele inimioarei cântecul ,,Prietenia". Se va cânta de două ori prima strofă şi refrenul cântecului ,,Prietenia", după care se întind inimioarele spre cer de 10 ori imitând pulsarea unei singure inimi care bate împreună cu gânduri de solidaritate şi respect faţă de persoanele cu dizabilităţi. Se lansează baloanele cu heliu.
 Activitatea se încheie cu mesajul rostit împreună de toţi cei prezenţi: „Nu fi  indiferent!  Arată că-ţi  pasă  de semenul tău!"
Denes Melinda Andrea

Trimite email

luni, 19 august 2019