Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Cercul pedagogic al educatoarelor și învățătoarelor cu predare în limba germană

La Grădinița Nr. 45 din Oradea

Cercul pedagogic al educatoarelor și învățătoarelor cu predare în limba germană

În data de 29.11.2018, Grădinița cu Program Prelungit Nr. 45 (director prof. Caciora Lucia) a fost gazda Cercului Pedagogic al educatoarelor și învățătoarelor la clasele cu predare în limba germană de la Grădinița Nr. 23, Nr. 46 și Liceul Teoretic German ,,Friedrich Schiller”.

Doamnele educatoare s-au pregătit cu referate și filmări din cadrul activităților de la grupă pentru a prezenta câteva elemente din multitudinea de metode moderne folosite la nivelul preșcolar. Materialele prezentate au făcut referire la metode ca de ex.: Ciorchinele, Piramida, Lotus, Bula Dublă și Diagrama Venn.
Doamnele învățătoare au pus accent pe metodele folosite la predarea limbii române la clasele primare cu predare în limba germană. Referatele și filmările din cadrul orelor de limba română au prezentat metoda ca de ex.: Explozia stelară, Metoda Cubului, Schimbă perechea și Philips 6/6.
În cadrul cercului pedagogic cadrele didactice prezente au devenit copii pentru o zi și au participat la activitățile de Cunoașterea mediului și Activitate practică.
În cadrul activității de Cunoașterea mediului, folosind Metoda Lotus, cadrele au fost împărțite pe opt grupe, însumând opt sărbători române și germane dintr-un an școlar: Sfântul Martin, 1 Decembrie, Advent, Crăciun, Carnaval, Ziua Femeii, Paștele și 1 Iunie. Fiecare grup a avut sarcina de a găsi imaginile reprezentative sărbătorii repartizate în grup și de a formula propoziții despre aceasta.
Ca și finalitate cadrele didactice au desfășurat o activitate practică numită ,,Prietenie fără granițe", îmbinând sărbătorile române cu cele germane: Sfântul Martin și 1 Decembrie. Educatoarele și învățătoarele prezente au confecționat lampioane în culorile simbolic românești și germane, iar la sfârșitul activității au fost recompensate, asemenea copiilor, cu câte o steluță argintie.
Acest cerc pedagogic a întărit și mai tare relațiile bune dintre educatoare și învățătoare și a fost un bun prilej de schimb de experiență și opinii în ceea ce privește metodele moderne ce pot fi folosite atât în învățământul preșcolar cât și în cel primar cu predare în limba germană, menționează doamnele educatoare prof. Anton Antonia, prof. Czeglédi Emőke, prof. Kendi Orsolya și  prof. Mikló Erzsébet în calitate de gazde ale prezentului cerc pedagogic.
Director,
prof. Lucia Caciora
Vedeți mai multe poze în Galeria foto: Cercul pedagogic al educatoarelor și învățătoarelor cu predare în limba germană

Trimite email

Pentru mai multe poze click aici

luni, 19 august 2019