Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

„1 decembrie ne e Unirea”

La Școala Gimnazială „Georgiu Popa” din Cîmpani

„1 decembrie ne e Unirea”

1 decembrie 2018 - prilej de bucurie, prilej de aducere-aminte a faptelor de vitejie ale strămoșilor noștri care au luptat pentru reîntregirea neamului nostru.

1 decembrie 2018 - sărbătoarea Centenarului Marii Uniri - prilej de bucurie și la Școala Gimnazială „Georgiu Popa" din Cîmpani care s-a alăturat marii sărbători cu sufletul și cu fapta.   
Astfel, miercuri, 28 noiembrie, 2018, toți preșcolarii și elevii școlii s-au reunit la Căminul Cultural „Sofia Popa" din localitate pentru a împărtăși momente minunate, pentru a sărbători marea zi a tuturor românilor.
Programul a debutat cu intonarea imnului național de către elevii gimnaziști și, mai apoi, cu o prezentare a etapelor formării României Mari, susținută de elevii Casiana Szarvadi și Andrei Popa. Mai apoi, prezentatorii, Patricia Pașca și Mădălin Mărcuț, au introdus în scenă preșcolarii și elevii școlii care, rând pe rând, au încântat publicul cu cântece patriotice, cu melodii clasice românești, cu poezii și scenete. Programul a fost unul cu totul special și datorită faptului că, din vârf de munte, Adriana Lazea, elevă în clasa a VIII-a, a coborât cu tulnicul străvechi intonând o chemare de la moți.
Activitatea s-a încheiat într-o atmosferă de veselie pe melodia trupei Voltaj „Din toată inima", elevii noștri arătându-și dragostea față de minunata noastră țară și chemând publicul să li se alăture sub ploaia de confetti în culorile tricolorului.
Astfel, Unirea de la 1 decembrie 1918 la Alba Iulia, ne face în fiecare zi și astăzi, după 100 de ani, să primim cu mare responsabilitate, admirație și iubire moștenirea pe care ne-au lăsat-o întemeietorii României Mari, așa cum afirma marele nostru scriitor, Alexandru Vlahuţă „într-o ţară aşa de frumoasă, cu un trecut aşa de glorios, în mijlocul unui popor atât de deştept, cum să nu fie o adevărată religie iubirea de patrie şi cum să nu-ţi ridici fruntea, ca falnicii strămoşi de odinioară, mândru că poţi spune: ,,Sunt român!"
Întregul program a fost coordonat de doamna director, profesor Alexandra Boldor, doamna profesor resposabil cu munca educativă, Denisa Lucuța și profesorii: Andreea Ciotea, Aurelia Bogan, Anca Ienciu, Andreea Muț, Cătălin Moș, Ciocan Viorica, Tuduce Adina, Sudrigian Ileana, Adina Țiț, Cristina Tempeleu, Violeta Fofiu, Cristina Bocșe și Morar Mihaela. (C.M.)
Vedeți mai multe poze în Galeria foto: „1 decembrie ne e Unirea”

Trimite email

Pentru mai multe poze click aici

luni, 19 august 2019