Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Stiri

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
28 februarie 2025

Pregătire gratuită pentru Bacalaureat 2025 la toate disciplinele și platformă cu materiale și resurse didactice pentru elevii din toată țara, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara, UVT. Prima sesiune are loc sâmbătă, 1 martie
Universitatea de Vest din Timișoara, UVT, începe sâmbătă, 1 martie, ediția din acest an a programului de pregătire pentru examenul de Bacalaureat 2025, la toate cele 14 discipline, pentru elevii din întreaga țară. Sesiunile se vor desfășura săptămânal, sâmbăta, în format online, până în data de 7 iunie 2025 și participarea este gratuită.
Exemple de materiale oferite pe platforma bac.uvt.ro:
Pregătire pentru Bacalaureat 2025. Scrierea cu unu, cu doi sau cu trei de „i” / Explicații pentru elevii de liceu, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara
Textul argumentativ pentru Bacalaureat 2025. Structură, conectori – explicații și model de rezolvare pentru elevii de liceu, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara
Sesiunile de pregătire se organizează pentru toate cele 14 discipline pentru care elevii urmează să susțină probe scrise:
Disciplina aferentă probei 1: limba și literatura română;
Disciplinele aferente probei 2: matematică nivel M1 și M2, istorie;
Disciplinele aferente probei 3: biologie, chimie, economie, filosofie, fizică, geografie, informatică, logică, argumentare și comunicare, psihologie și sociologie.
Înscrierea pentru participarea la programul de pregătire se realizează prin completarea ACESTUI FORMULAR și este gratuită, iar detaliile complete sunt disponibile aici: https://bac.uvt.ro/
Informații și orar
Orarul modulelor de pregătire, pentru fiecare zi de sâmbătă din perioada 01.03 – 07.06.2025, este următorul, fiind stabilit în așa fel încât să permită elevilor participarea la programul de pregătire pentru toate disciplinele la care urmează să susțină proba scrisă în cadrul examenului de bacalaureat:
9.00 – 10.30 – Limba și literatura română;
10.45 – 12.15 – Matematică (nivel M1 și M2) și Istorie;
12.30 – 14.00 – Biologie, Chimie, Economie, Filosofie, Fizică, Geografie, Informatică, Logică, argumentare și comunicare, Psihologie, Sociologie.
De asemenea, pe platforma bac.uvt.ro elevii din întreaga țară și pot găsi, pe lângă informații despre programul de pregătire pentru examenul de bacalaureat organizat de UVT la toate disciplinele și celelalte oportunități din cadrul programului UVT pentru elevi, și materiale didactice suport realizate de cadre didactice din cadrul UVT cu conținuturile teoretice pentru fiecare disciplină de la examenul de bacalaureat și instrumente de testare, precum și lecții video (deocamdată doar pentru disciplina Limba și literatura română).
Programul de pregătire pentru examenul de bacalaureat organizat de Universitatea de Vest din Timișoara face parte din amplul program de sprijin intitulat UVT pentru elevi, care cuprinde, totodată, concursuri dedicate elevilor, webinare de dezvoltare personală, consiliere individuală în carieră și școala de vară West Summer University (WSU).
Infomații suplimentare:
Seria de webinare de dezvoltare personală dedicate elevilor, susținute de echipa Serviciului de Consiliere și Sprijin pentru Studenți (SCSS) din UVT va începe pe data de 12 martie 2025 cu webinarul Secretul unei vieți împlinite, urmând ca timp de 9 săptămâni, în fiecare miercuri, de la ora 15.00, să fie abordată o nouă tematică, până la momentul ulterior susținerii examenul de bacalaureat când programul se încheie cu al 2-lea webinar despre alegerea programului de studii potrivit.

Înscrierea pentru participarea la webinarele de dezvoltare personală se realizează prin completarea formularului, iar detaliile complete sunt disponibile pe site-ul universității.

UVT, prin facultățile componente, a pregătit și un număr de 26 de concursuri pentru elevi, din 16 domenii de studii, o parte dintre acestea oferind condiții speciale în procesul de admitere la UVT elevilor care obțin distincții. Regulamentele de organizare și desfășurare a concursurilor, dar și alte detalii, sunt disponibile pe site-ul universității.

Consilierea în carieră
Serviciul de de Consiliere și Sprijin pentru Studenți (SCSS) al UVT pune la dispoziția elevilor care au nevoie de suport pentru alegerea traseului educațional și profesional și sesiuni individuale de consiliere în carieră, pentru care aceștia se pot programa prin completarea formularului. O altă resursă de care elevii pot beneficia, în scopul unei mai bune orientări spre un anumit traseu educațional și profesional, este platforma YTM, un instrument de testare psiho-vocațională dezvoltat de Universitatea de Vest din Timișoara. Mai multe detalii despre serviciile de consiliere în carieră și despre platforma YTM sunt disponibile pe site-ul universității.

Carmen Nicoleta Stoica – locul I la Festivalul - concurs „Gala tinerelor talente”

ªcoala de Arte „Francisc Hubic” din Oradea – „pepinierã” de artiºti talentaþi

Carmen Nicoleta Stoica – locul I la Festivalul - concurs „Gala tinerelor talente”

Poate vã mai amintiþi de frumoasele ºi îndrãgitele emisiuni „Ploaia de stele”, un bun prilej de lansare a tinerilor talentaþi pe prima scenã a muzicii uºoare, fie ºi doar imitând pe unul sau pe altul dintre marii lor idoli din muzica uºoarã autohtonã sau internaþionalã.

 În acea perioadã, aveam sã o cunosc pe distinsa profesoarã Monica Molnar, profesoara de canto de la ªcoala de Arte „Francisc Hubic” din Oradea, care a lansat nenumãrate „stele” în constelaþia de stele a respectivei emisiuni.
În „pepiniera” acestei ºcoli, s-a format ºi Carmen Nicoleta Stoica, sub „bagheta” magicã a dnei Monica Molnar.
Nicoleta s-a lansat devreme pe scena muzicii uºoare, reprezentând cu succes Liceul Teoretic „Lucian Blaga” la nenumãrate confruntãrile interliceale. Între timp a absolvit liceul, dar ºi cursurile ªcolii de Arte „Francisc Hubic”, clasa de canto muzicã uºoarã a dnei prof. Monica Molnar, iar acum este studentã, în anul I, la Facultatea de Medicinã ºi Farmacie, specializarea medicinã generalã.
Personalitate puternicã, fire ambiþioasã, muncitoare ºi perseverentã, un Scorpion tenace, calculat ºi plin de calitãþi, Carmen ºi-a urmat visul, crezând în steaua sa norocoasã, ºi a ajuns acolo unde ºi-a dorit  - în galeria artiºtilor bihoreni talentaþi.
„Locul I obþinut la Festivalul – concurs ”Gala tinerelor talente”, ediþia a XVI-a (2008), înseamnã pentru mine ceva de mare preþ, cu atât mai mult cu cât am concurat alãturi de colegi de-ai mei, talentaþi ºi bine cotaþi (Cristina Romocea - locul II, Ioana Repciuc – locul III, Raul Hirian, Cristina Leucuþa, Patricia Pop, Alin Timuþ, Anca Duma...). Am interpretat: Celine Dion - Just walk away ºi Andra - Rãmâi cu mine”, ne-a declarat Nicoleta, fericitã.
La un alt festival de top - Festivalul euroregional Oradea - Debrecen (a III-a ediþie), s-a „duelat” ºi cu alþi interpreþi, atât din România, cât ºi din Ungaria, în 6 decembrie 2008 la Oradea, iar în 7 decembrie la Debreþin, ocupând locul II. Cu o lunã înainte, urcase pe un alt podium, la Festivalul Ki Mit Tud?, locul III, din 13 concurenþi, interpretând „Adagio”, de Lara Fabian.
Î n perioada Sfintelor Sãrbãtori, elevi ºi foºti elevi ai dnei prof. Monica Molnar, printre care ºi Carmen Stoica, ne - au bucurat sufletele cu frumoasele lor recitaluri sub cupola Lotus... (Ov. DAN)

Trimite email
joi, 1 mai 2025, 16:38:35 Ora de vară a Europei de Est