Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Vizita oficială a Excelenţei Sale Derek Feely, ambasadorul Irlandei în România

Marți, la Instituția Prefectului județului Bihor

Vizita oficială a Excelenţei Sale Derek Feely, ambasadorul Irlandei în România

În data de 4 decembrie 2018, la Instituția Prefectului județului Bihor a avut loc întrevederea dintre domnul Ioan Mihaiu, prefect al județului Bihor și Excelența Sa Derek Feely, ambasadorul Irlandei în România.

Ambasadorul Derek Feely a efectuat o vizită oficială în județul Bihor, în contextul în care relaţiile româno - irlandeze sunt foarte bune, bazate pe cooperare atât în plan bilateral, cât și la nivel european, drept dovadă la 24 iulie 2018 premierul Leo Varadkar a efectuat o vizită în România. Întâlnirea desfășurată la sediul Instituţiei Prefectului Judeţului Bihor i-a reunit pe reprezentanții autorităților publice din județ, Consiliul Județean Bihor fiind reprezentat de domnul Pásztor Sándor, Președinte, iar Primăria Municipiului Oradea de domnul Dacian Palladi, City Manager.
Prefectul a prezentat județul Bihor, realizând o încadrare a acestuia în regiune din perspectiva potențialului de dezvoltare și a domeniilor care pot atrage investiții și aduce plus-valoare: turism, IT și agricultură. Printre avantajele competitive ale județului au fost enumerate parcurile industriale, expertiza în atragerea finanțărilor europene și calificarea forței de muncă în domeniul IT, precum și alte facilități de care investitorii pot beneficia.
Întâlnirea a avut scopul de a întări relațiile de colaborare dintre județul Bihor și Irlanda și a oferit o ocazie excelentă pentru îmbunătățirea comunicării și a cunoașterii reciproce în vederea inițierii unei colaborări în domeniul afacerilor.
Cancelaria Prefectului Judeţului Bihor

Trimite email

miercuri, 24 iulie 2019