Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Stiri

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
26 noiembrie 2021

1.Ziua de 29 noiembrie, luni, este zi liberă în sistemul public – hotărârea a fost publicată în Monitorul Oficial / Elevii, copiii, studenții și profesorii din școlile, grădinițele și universitățile publice vor avea o perioadă de cinci zile libere
Premierul Nicolae Ciucă a anunțat că Guvernul va aproba în ședința de azi declararea zilei de 29 noiembrie ca zi nelucrătoare în sistemul public. Elevii și profesorii nu vor mai merge la ore pe 29 noiembrie, având astfel trei zile fără școală în intervalul 29 noiembrie – 1 decembrie. La acestea se adaugă weekendul, iar perioada de zilele libere este astfel de cinci zile. Revenirea la școală ar urma să aibă loc joi, pe 2 decembrie 2021. Hotărârea de Guvern se aplică în toate instituțiile publice, deci și în universitățile de stat.
„Pe data de 29 va fi zi liberă”, a anunțat Ciucă la începutul ședinței de Guvern.

2. Nivelul „catastrofal” al studenților, reducerea numărului de ore de curs și frauda masivă de la examenele online, criticate de un profesor de la o universitate din Franța
Un profesor de drept public ce predă la Université de Bretagne Occidentale (U.B.O.) a criticat într-un e-mail intern nivelul studenților și decizia scăderii numărului de ore, informează lefigaro.fr. Lectorul și-a descris studenții ca fiind nepregătiți, susține că au un nivel ,,catastrofal” și vorbește despre existența unei fraude masive nepedepsite.
Cadrul didactic, Erwan Le Cornec, avertizează în e-mail că universitatea U.B.O. va deveni o variantă de rezervă a absolvenților de liceu, dacă aceștia nu intră unde își doresc. Un alt aspect menționat de profesor se referă la fraudarea examenelor, dacă acestea sunt organizate la distanță: „în plus, putem trișa dacă, din întâmplare, se organizează examene la distanță”, a spus acesta, citat de publicația franceză.
Jurnaliștii din Hexagon notează că profesorul ar fi întocmit rapoarte bazate pe dovezi și ar fi adus la cunoștința conducerii universității frauda de la examenele online încă din luna februarie a acestui an. Este vorba de câteva zeci de studenți care ar fi în această situație, conform Le Figaro. Profesorul a declarat că urmează să sesizeze autoritățile judiciare în privința aceasta, în situația în care conducerea universității va recunoaște că a trecut cu vederea acțiunea imorală a studenților.
„Cum să explic că studenții, care nu cunosc cu adevărat o materie (avem doar 27,5 ore de lecții pe semestru) și care trebuie să acumuleze informații de la multe alte materii, într-un timp foarte scurt, ar putea să-mi citeze hotărâri judecătorești, precizând data exactă, numărul cauzei și numele părților? (…) La universitate nivelul a devenit, din păcate, catastrofal. Am 25 de ani de serviciu public și văd că doar s-a deteriorat”, a spus profesorul, citat de cunoscuta publicație franceză.
El a fost sprijinit de către colegi, cadre universitare, dar și de la profesorii de liceu. Cu toate acestea, a primit și amenințări cu moartea: „Am găsit etichete pe ușa biroului meu: „RIP”, „to death facho”, spune Erwan Le Cornec, citat de Le Figaro.

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
19 octombrie 2021
Campanie susținută de BCR, prin proiectul Școala de Bani
Concurs național, cu premii, pentru elevii din clasele P-IV, lansat de Școala de Bani, BCR. Înscrierile sunt deschise până pe 15 noiembrie și pot fi făcute de învățători

Un nou concurs de creație – desene și picturi – este lansat la nivel național în cadrul proiectului “Școala de Bani“, pentru elevii din clasele primare. Sunt invitați să se înscrie, prin învățători, copiii cu vârsta cuprinsă între 6 și 11 ani, cu desene sau picturi pe temele: educație pentru mediu, educație financiară. Termenul de înscriere este 15 noiembrie, iar premiile sunt atractive: școlile pot obține titlul de ,,Școala Banilor Bine-Crescuți”, participanții primesc seturi întregi de cărți și, în școli, se vor organiza ateliere de educație financiară pentru cei mici.
Concursul se desfășoară în perioada 13 octombrie – 15 decembrie 2021 și se adresează elevilor cu vârsta cuprinsă între 6 și 11 ani, care vor reprezenta astfel școala la care învață. Fiecare școală doritoare trebuie să își înscrie cele mai reușite 12 desene realizate de către elevii săi, pe site-ul concursului. Desenele trebuie să atingă una dintre cele trei teme, la alegere:
• “Economisesc pentru visul meu”
• “La ce ne ajută banii?”
• “Avem grijă de resursele mediului înconjurător”.
Lucrările pot fi realizate în orice tehnică de compoziție: ulei, acuarelă, creion, peniță, colaj, ceracolor etc.


Am sărbătorit Ziua Națională a României

Miercuri,

Am sărbătorit Ziua Națională a României

Sala festivă a Liceului Tehnologic Special Nr. 1 din Oradea a găzduit miercuri, 28.11.2018, activitatea dedicată sărbătoririi Zilei Naționale a României și Centenarului Marii Uniri.

Evenimentul a fost deschis de d-na director Varga Ileana care a subliniat importanța zilei și a adus la cunoștință celor prezenți că prin ceea ce realizăm astăzi, noi, toți aducem cinste și respect poporului și țării din care facem parte.  Istoria din acel moment ne învață că putem răzbi în clipe grele numai cu solidaritate și coeziune, prin definirea coerentă a interesului național.
Activitățile pregătite în cinstea acestui eveniment au debutat cu o prezentare istorică, foarte bine documentată și impresionantă, sub forma unui material PowerPoint, prin care s-a scos în evidență semnificația Zilei de 1 Decembrie, material realizat de d-na prof. de istorie Calău Ramona și d-na prof. Codrean Ioana. ,,Vulcanicii - trupa de teatru a  Colegiului Național ,,Iosif Vulcan" din Oradea, coordonați de prof. Neșiu Sânzâiana și prof. Baciu-Borz Florentina ne-au prezentat sceneta ,,Unirea ne-a făurit menirea".
Momentele artistice coordonate de cadrele didactice ale școlii (Ardelean Eleonora, Balotă Laura, Boțiu Viorel, Brânda Florina, Ciurba Anca, Crainic Geanina, Simuț Adrian), împreună cu elevii din ciclul gimnazial și liceal, au completat programul dedicat Centenarului Marii Uniri, prin cântecele și poeziile patriotice interpretate de corul școlii, respectiv elevii claselor a V-a și a VII-a. De asemenea trupa de dans a școlii a avut o reprezentație pe scenă pe melodia lui Vasile Șeicaru ,,Ce noroc să fii român".
Sala de festivități a liceului unde s-au derulat activitățile a găzduit și o expoziție deosebită dedicată acestui eveniment; elevii școlii noastre, coordonați de profesori/diriginți au creat desene, colaje, picturi-expoziție care a purtat ca generic ,,100 de  ani de România", iar în acest sens  exponatele  realizate au fost apreciate și admirate, toți elevii implicate fiind premiați.
Cozma Anca,
coordonator proiecte și programe școlare și extrașcolare
Vedeți mai multe poze în Galeria foto: Am sărbătorit Ziua Națională a României

Trimite email

Pentru mai multe poze click aici

sâmbătă, 27 noiembrie 2021