Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

,,Centenarul Marii Uniri” la Școala Primară ,,Winnie Academy”

Sărbătorirea zilei de 1 Decembrie

,,Centenarul Marii Uniri” la Școala Primară ,,Winnie Academy”

Ziua de 1 Decembrie, ziua națională a României, este una plină de încărcătură istorică pentru românii mari și mici de pretutindeni, dar mai ales acum la împlinirea celor 100 de ani de la marele eveniment politic: MAREA UNIRE, 1 DECEMBRIE, 1918.

Pentru a marca semnificația acestei zile, Școala Primară ,,Winnie Academy" a demarat un proiect de suflet intitulat ,,Centenarul Marii Uniri".
Scopul proiectului a fost de a aduce în atenția copiilor aspecte importante din contextul istoric referitoare la MAREA UNIRE. În ajutorul nostru a venit istoricul și scriitorul Constantin Butișcă. Acesta i-a purtat pe elevi într-o călătorie inedită, prezentându-le misterele poporului român. Totodată s-a dorit a se insufla în inimile acestor ființe minunate și pline de inocență, mândria de a fi ROMÂN și credința că ei pot schimba în bine ROMÂNIA DE MÂINE.
Prin implicarea copiilor și a cadrelor didactice deopotrivă, au fost realizate creații cu tematică specifică din capace colorate, au fost aduse fotografii vechi ale membrilor școlii noastre care susțin însemnătatea temei date. Un moment special, încărcat cu emoție și bucurie a fost atunci când 140 de copii: elevi din clasele primare, susținuți de cadrele didactice, s-au adunat în curtea școlii pentru a sărbători ziua Marii Uniri. Tricolorul României a fost ținut cu mândrie de către copii. În jurul acestuia, elevii și cadrele didactice și-au unit puterile, au cântat imnul României și au întins o horă mare, valorificând însemnătatea acestei zile.
Aniversarea zilei naționale ajută la conturarea identității și conservarea tradițiilor insuflate în acest mod de către cei mari celor mici. Pentru ei, ROMÂNIA DE MÂINE  merită fiecare clipă de strădanie, întrucât aceasta promite: zâmbete, speranță și dragoste.
La multi ani, România!
Prof. Paula Ranta
Găsiți mai multe poze în Galeria foto: ,,Centenarul Marii Uniri” la Școala Primară ,,Winnie Academy”

Trimite email

Pentru mai multe poze click aici

miercuri, 21 august 2019